Tai guodžiantis imuniteto sriuba yra jaukus, kvapnus ir pagamintas iš viso maisto ingredientų, kad pamaitintų jūsų kūną. Jis yra pagrindinis mano namuose peršalimo ir gripo sezono metu ir, tiesą sakant, bet kuriuo metu, kai jaučiuosi išsekęs. Jį pagaminti itin paprasta, o puikus komfortiškas patiekalas patiks visai šeimai ❤️.

  • Maistinių medžiagų turintys ingredientai: stiprina imunitetą
  • Ramina, šildo
  • Nuostabus skonis

Pagrindiniai ingredientai

Vištienos šlaunelės be kaulų: Man patinka vištienos šlaunelių skonis ir sultingumas, bet tiks ir vištienos krūtinėlės (ar net susmulkintos kepsninės vištienos!). Vištieną iškepsite tiesiai sriubos puode, o tada ištraukite, kad susmulkintumėte prieš grįždami į sriubą.

Naminė imuninė pasta: Naminė imuniteto pasta šiai sriubai tikrai nenugalima! Morkas, salierą, česnaką, baltąjį svogūną, citrinos sultis, petražoles, raudonuosius pipirus, ciberžolę ir citrinos sultis sumaišysite į stambią pastą.

Visos daržovės: Be imuniteto pastos daržovių, šioje sriuboje taip pat yra žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir žaliųjų žirnelių.

Kaulų sultinys: Kaulų sultinys pasižymi nuostabiu skoniu ir maistinėmis savybėmis. Jei nerandate kaulų sultinio, galite jį pakeisti vištienos sultiniu.

Citrinų sultys: Šviežios citrinos sultys pridedamos pačioje pabaigoje, o ryškus citrusinių vaisių skonis padeda išryškinti visus kitus nuostabius šios sriubos skonius.

Linksmi makaronai: Mėgstu naudoti mažo žiedo makaronus (kas nuotraukose!), bet drąsiai naudokite savo mėgstamą makaronų formą. Taip pat gaminau su peteliške, penne, ditalini ir rigatoni.

Kaip pasigaminti imuniteto sriubą

  1. Paruoškite imuniteto pastą: Į trintuvą arba virtuvinį kombainą įpilkite morkų, salierų, česnako, baltojo svogūno, citrinos sulčių, petražolių, raudonųjų pipirų, ciberžolių ir citrinos sulčių ir supilkite į stambią masę.
  2. Troškinkite saldžiąsias bulves ir imuninę pastą: Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje olandiškoje orkaitėje arba puode ant vidutinės/didelės ugnies. Kai alyvuogių aliejus bus kvapnus, įpilkite imuninės pastos ir saldžiųjų bulvių ir patroškinkite kelias minutes.
  3. Apkepkite vištienos šlauneles: Pastumkite saldžiąsias bulves į šoną ir į puodą sudėkite vištienos šlauneles ir pakepinkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
  4. Į puodą įpilkite žiedinių kopūstų, kaulų sultinio ir imbiero: Viską užvirinkite.
  5. Sudėkite makaronus į puodą: Virkite, kol makaronai taps al dente.
  6. Vištieną susmulkinti: Išimkite vištieną iš puodo, susmulkinkite šakute ir grąžinkite į puodą.
  7. Įpilkite žirnių, citrinos sulčių ir obuolių sidro acto: Sriubą užvirinkite ant silpnos ugnies.
  8. Patiekite ir mėgaukitės!

Apsikeitimai ir variacijos

  • Vištiena: Šiam receptui reikia vištienos šlaunelių be kaulų, be odos, tačiau tiks ir vištienos krūtinėlės. Aš taip pat gaminau šią sriubą su susmulkinta kepta vištiena, kai man trūksta laiko!
  • Sultinys: Kaulų sultinys yra ne tik turtingas maistinėmis medžiagomis, bet ir pasižymi nuostabiu sodriu skoniu. Nenorite jo naudoti arba nerandate savo bakalėjos parduotuvėje, vištienos sultinys arba daržovių sultinys taip pat puikiai tiks.
  • Padaryk pikantiškesnį: Man patinka šiek tiek šilumos šioje sriuboje, o jei taip pat, nedvejodami įdėkite žiupsnelį kajeno į puodą, kai ji verda.
  • Sustiprinkite imbiero skonį: Ši sriuba turi subtilų imbiero skonį, todėl jei norite, kad ji būtų ryškesnė, nedvejodami padidinkite naudojamo imbiero kiekį.

Aptarnavimo būdai

Man patinka patiekti šią imuniteto sriubą su traškia duona arba, jei turiu laiko, su daug baltymų turinčiais vakarienės suktinukais.

Norite jį derinti su salotomis? Rekomenduoju savo cezario salotas arba prancūziškas morkų salotas, abi yra skanios.

Saugojimo pastabos

Šią imuniteto sriubą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.

Kalbant apie sriubos užšaldymą, mano didžiausias patarimas makaronus pagaminkite vėliau. Teisingai, NEREKOMENDUOJU šaldyti makaronų, nes kaitinant jie greičiausiai apmirks. Norėdami užšaldyti šią imuniteto sriubą, vadovaukitės instrukcijomis, kaip yra, bet nedėkite makaronų. Kai sriuba visiškai atvės, supilkite ją į šaldiklyje tinkamą indą arba galono dydžio maišelį. Tada pašalinkite kuo daugiau oro ir užsandarinkite. Užšaldykite iki 3 mėnesių.

Mikrobangų krosnelė: Jei kaitinate tik vieną sriubos porciją, rekomenduoju naudoti mikrobangų krosnelę. Įdėkite 1 porciją sriubos į mikrobangų krosnelei tinkamą dubenį ir pakaitinkite nuo 90 sekundžių iki 2 minučių.

Viryklės viršus: Jei kaitinate kelias sriubos porcijas, siūlau pašildyti ant viryklės. Įdėkite sriubą į didelį puodą (arba tiesiog laikykite likučius puode, kuriame ją gaminote!) ir įjunkite ugnį iki vidutinės/aukštos. Pakaitinkite iki užvirimo.

sriuba laikymo inde.

Pamoka

Kaip užšaldyti sriubą ir čili

Sužinokite, kaip užšaldyti sriubą ir čili, vadovaudamiesi šia paprasta pamoka, kaip užšaldyti sriubą. Pasidalinsime visais patarimais ir gudrybėmis, kaip tobulai paruošti šaldiklio sriubą.

Dubenėlis vištienos makaronų sriubos su apvaliais makaronais, žirneliais, žiediniais kopūstais, morkomis ir žolelėmis, šalia – šaukštas ir dryžuotas audinys.

Daugiau mano mėgstamiausių sriubų receptų

  • 1 didelė morka, susmulkinti
  • 1 didelė saliero lazdelė, susmulkinti
  • 2 gvazdikėliai česnako, nulupti
  • ¼ mažas baltas svogūnas
  • Vienos mažos citrinos žievelė
  • 2 šaukštai šviežios petražolės
  • 1 didelė raudonoji paprika, susmulkinti
  • 1 šaukštelis malta ciberžolė
  • 1 šaukštas citrinos sultys
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, atskirtas
  • 1 didelė saldžioji bulvė, nulupti ir supjaustyti 1 colio gabalėliais
  • 1.5 arbatinius šaukštelius jūros druska, atskirtas
  • 1.5 svarų. vištienos šlaunelės be kaulų
  • 1 maža žiedinio kopūsto galvutė, supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais
  • 8 puodeliai kaulų sultinio, Aš naudojau vištieną
  • 2 šaukštai šviežias, tarkuoto imbiero
  • 4 oz. mažo žiedo makaronai
  • 12 oz. šaldytų žirnių
  • ¼ puodelio šviežių citrinų sulčių
  • 1 šaukštas obuolių sidro actas

  • Paruoškite šiai sriubai skirtą imuniteto pastą. Į trintuvą arba virtuvinį kombainą sudėkite morkas, salierą, česnaką, baltąjį svogūną, citrinos sultis, petražoles, raudonuosius pipirus, ciberžolę ir citrinos sultis. Visus ingredientus plakite, kol pavirs mišiniu, kuris yra tiršta pasta.

  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje olandiškoje orkaitėje arba puode ant vidutinės/didelės ugnies. Kai alyvuogių aliejus bus kvapnus, įpilkite pastos į aliejų, kol pasidarys kvapnus. Į puodą įpilkite saldžiųjų bulvių ir pagardinkite ½ arbatinio šaukštelio druskos. Saldžiąsias bulves troškinkite 2-3 minutes.

  • Pastumkite saldžiąsias bulves į šoną ir į puodą sudėkite vištienos šlauneles. Kepkite vištienos šlauneles 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.

  • Į puodą supilkite žiedinį kopūstą, kaulų sultinį ir imbierą. Užvirinkite. Sudėkite makaronus į puodą ir virkite, kol makaronai taps al dente, apie 7-10 minučių.

  • Kai makaronai išvirs, o vištienos šlaunelės išvirs, išimkite vištieną iš puodo ir į puodą suberkite žirnelius ir likusią druską. Sriubą užvirinkite ant silpnos ugnies.

  • Vištieną susmulkinkite ir grąžinkite į puodą. Į sriubą įpilkite citrinos sulčių ir obuolių sidro acto ir išmaišykite.

  • Kai sriuba pasieks norimą temperatūrą, nedelsdami patiekite. Galimybė įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Nedvejodami įdėkite daugiau imbiero pagal skonį.
  • Rekomenduoju į puodą įberti žiupsnelį kajeno pipirų, jei mėgstate šiek tiek šilumos.

Kalorijos: 454 kcal, Angliavandeniai: 39 g, Baltymai: 42 g, Riebalai: 15 g, Pluoštas: 8 g, Cukrus: 9 g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.

Fotografavo: Medinė Keptuvė

Nuoroda į informacijos šaltinį

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -