Tai rudeninės kuskuso salotos receptas yra sveikas, nuoširdus ir labai skanus. Tai tikrai geriausios sezono salotos – ir dėl to, kad joms naudojami sotūs ingredientai, keletą dienų puikiai išsilaiko šaldytuve (dar žinomi kaip puikiai ruošiant maistą!).

Tai jaukios, gaivios salotos, kurios puikiai tiks pietums, susibūrimams ar kaip lengvas garnyras. Nekantrauju, kol išbandysite ❤️.

  • Visi rudens skoniai: Aš kalbu apie riešutinį moliūgą, Briuselio kopūstus, sočius kopūstus ir nuostabiausią naminį klevo balzamiko padažą.
  • Lengvas paruošimas: Daugiausiai laiko atimanti šio recepto dalis yra daržovių skrudinimas. Išskyrus tai, viskas susiję su surinkimu. Be to, šaldytuve puikiai išsilaiko savaitę.
  • Pritaikoma: Neturite visko po ranka šioms salotoms? Rekomenduoju keletą paprastų apsikeitimų, kad pritaikytumėte šį receptą pagal savo skonį arba tai, ką turite po ranka.
Kubeliais supjaustytas sviestinis moliūgas ir perpus perpjauti Briuselio kopūstai, išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pagardinti druska, pipirais ir žolelėmis – puikiai tinka pridėti prie mėgstamų kuskuso salotų recepto po kepimo.

Reikalingi ingredientai

  • Daržovės: Sviestinis moliūgas, Briuselio kopūstai, lapinis kopūstas ir raudonasis svogūnas suteikia daug traškumo ir skonio subalansavimo.
  • Žolelės: Čiobreliai yra ikoninė rudens žolė, todėl šioms salotoms jums reikės šviežių čiobrelių. Nerekomenduoju keisti džiovintų čiobrelių.
  • Mišiniai: Prieš patiekdami sumaišysite perlinį kuskusą, Boursin sūrį ir traškius lęšius. Visi trys suteikia puikų skonio gylį ir kontrastingą tekstūrą.
  • Apsirengimas: Šio naminio padažo neįmanoma įveikti! Balzaminio acto, klevo, dijono ir druskos derinys (tarp kelių kitų sandėliuko pagrindinių produktų) yra neatsiejamas nuo šių salotų skonio. Jei reikia pirkti parduotuvėje, rekomenduoju balzaminį padažą.
Žmogus, naudojant du auksinius indus, į stiklinį dubenį meta kuskuso salotų receptą su avinžirniais, keptomis daržovėmis, lapiniais kopūstais, raudonaisiais svogūnais, spanguolėmis ir sūriu.
  • Sviestinis moliūgas –> Saldžiosios bulvės arba morkos
  • Kuskusas –> Kvinoja, miežiai, farro ar bet kokie kiti grūdai
  • Bursino sūris -> Bet koks minkštas sūris, pvz., ožkos ar feta (jei norite, kad šis pienas būtų be pieno, sūrio galite net praleisti)
  • Įpilkite mėsos baltymų –> Kai patiekiu šias salotas kaip pagrindinį patiekalą, mėgstu įdėti mėsos baltymo. Mano pasirinkimas yra mano traškios vištienos šlaunelės su kaulais, bet mano kepta vištienos krūtinėlė taip pat būtų skanu.

Patarimai, kaip paruošti šį kuskuso salotų receptą

Puriam ir niekada puriam kuskusui: Rekomenduoju savo perlinį kuskusą pasigaminti pagal pakuotės nurodymus, o tada nuvalyti perteklinį skystį ir greitai nuplauti po šaltu vandeniu. Tada paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų papildomas skystis, kol rinksite likusias salotas.

Nerandate traškių lęšių? Aš suprantu! Kartais jų gali būti sunku rasti kai kuriose maisto prekių parduotuvėse. Nedvejodami pakeiskite savo mėgstamą kapotą riešutą. Gaminau šias salotas su kapotais graikiniais riešutais ir gliaudytomis saulėgrąžų sėklomis, ir abi buvo skanios alternatyvos.

Stiklinis dubuo, pripildytas ryškių kuskuso salotų recepto su avinžirniais, džiovintomis spanguolėmis, raudonaisiais svogūnais, lapiniais kopūstais, skrudintais moliūgais, Briuselio kopūstais, lęšiais ir trupintu sūriu.

Kaip jį patiekti

Šios rudeninės salotos puikiai tinka rudens susibūrimams, lengviems pietums ruošti, kaip garnyrą ar pagrindinį patiekalą. Tai tikrai toks universalus! Norite pridėti mėsos baltymų? Patiekite su mano traškia parmezano plutele vištiena arba net šia puikia vištiena.

Likusias kuskuso salotas laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3-5 dienų. Prieš patiekdami likučius dar kartą išmaišykite, kad atsigaivintumėte ir perskirstytumėte padažą.

Daugiau mano mėgstamiausių salotų receptų

  • Įkaitinkite orkaitę iki 450ºF ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

  • Į kepimo skardą sudėkite moliūgą ir Briuselio kopūstus. Į daržoves įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir šviežių čiobrelių ir išmeskite, kad apsemtų. Kepkite daržoves 20 minučių, išmeskite pusę. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.

  • Paruoškite kuskusą. 1,5 stiklinės pasūdyto vandens užvirinkite. Sudėkite kuskusą. Vėl užvirkite, tada uždenkite ir sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite 15 minučių. Nukelkite nuo ugnies. Likusį skystį nukoškite ir nuplaukite šaltu vandeniu. Atidėkite į šalį.

  • Kopūstą sudėkite į dubenį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kopūstą masažuokite rankomis, kol suminkštės. Į lapinius kopūstus sudėkite spanguoles, raudonąjį svogūną, avinžirnius, keptas daržoves ir kuskusą. Išmeskite, kad sujungtumėte.

  • Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite, kad susimaišytų. Užpilkite padažu ant salotų ir išmeskite, kad apsemtų.

  • Pabarstykite salotas Boursin sūriu ir džiovintais lęšiais. Druska ir pipirai pagal skonį.

  • Patiekite iš karto arba laikykite šaldytuve, kad atvėstų ir įsigertų skoniai.

  • Saldžiosios bulvės gali būti naudojamos pakeisti sviestinį moliūgą.
  • Drąsiai naudokite jau išvirtą kuskusą ar bet kokius kitus grūdus. Kai kurie kuskuso pakaitalai gali būti quinoa, miežiai ar farro.

Kalorijos: 328 kcal, Angliavandeniai: 51 g, Baltymai: 12 g, Riebalai: 9 g, Pluoštas: 11 g, Cukrus: 4 g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.

Fotografavo: Medinė Keptuvė

Nuoroda į informacijos šaltinį

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -