Mano kreminis karamelizuotų svogūnų bulvių košė yra sodrios, sviestinės ir pilnos skonio. Karamelizuojate 5 baltus svogūnus, tada sulankstysite juos į sviestinę Yukon auksinę bulvių košę. Be to, galite lažintis, kad naudoju maišytą varškės sūrį, kad ne tik padidinčiau baltymų kiekį, bet ir suteikčiau šiems pyragams kreminės tekstūros ir skonio. Šis bulvių košės receptas tikrai pagerina tradicinę bulvių košę!
- Skonis! Karamelizuoti svogūnai suteikia neįtikėtinai sodraus ir skanaus skonio, kuris tiesiog pakelia bet kurią bulvių košės pusę į naują skanų lygį.
- Super kreminė tekstūra: Nuluptos ir virtos Yukon auksinės bulvės yra mano mėgstamiausia itin kreminė bulvių košė! Jie turi kreminį ir sviestinį skonį, o tada suporuosite juos su karamelizuotu svogūnu ir jie bus tik <
>! - Lengva patiekti: Patiekite juos iš karto arba paruoškite maistą iš anksto. Bet kuriuo atveju ši bulvių košė tikrai paliks įspūdį.
Ko jums reikia šiam receptui
- Bulvės: Pagal šį receptą man labiau patinka Yukon auksinės bulvės! Jie yra kreminiai, kvapnūs ir taip gerai derinami su karamelizuotais svogūnais. Jei reikia pakeisti, rekomenduoju rusviškas bulves, bet žinokite, kad tai turės įtakos patiekalo skoniui.
- Svogūnai: Šiai bulvių košei jums reikės DAUG svogūnų. Tiksliau 5 vidutiniai balti svogūnai! Kadangi karamelizuojant jie labai iškepa, reikia pradėti nuo daug ko. Pagal šį receptą man patinka mandolinai savo svogūnus, nes tai užtikrina, kad jie visi vienodo storio ir karamelizuosis tolygiai.
- Sumaišytas varškės sūris: Baltymų jėgainė vėl smogia! Sumaišius varškę, galite įmaišyti jį į bulves, kad sūrio varškės „gabalėliai“ nepakenktų jūsų bulvių košės išvaizdai. Tai taip pat papildo kreminę tekstūrą. Šaunu! Jei varškę turite naudoti nemaišydami, žinokite, kad tai turės įtakos šių bulvių išvaizdai.
- Sviestas: Šis receptas reikalauja nesūdyto sviesto. Man labiau patinka nesūdyti, nes tai suteikia galimybę pabaigoje pasūdyti pagal skonį. Jei naudojate sūdytą sviestą, yra didelė tikimybė, kad jūsų bulvės bus per daug pasūdytos, ir tai nebesusigrąžins.


Ingredientų dėmesio centre: bulvės (geriausia trinti)
Jukono auksinės bulvės yra bulvių košės ožka. Jie yra labai kreminiai ir neįtikėtinai gerai sutrinami po virimo. Dėl sviestinio skonio ir tekstūros jie puikiai tinka bulvių košei (be to, geltonas atspalvis puikiai atrodo prieš karamelizuotus svogūnus). Prieš verdant būtinai nulupkite ir padalinkite į ketvirčius, kad kiekvienas bulvių gabalas būtų pakankamai suminkštėjęs, kad tolygiai sutrintų.
Galima pakeisti rusvąsias bulves arba Aidaho bulves, tačiau žinokite, kad tai turės įtakos šio patiekalo skoniui. Kadangi tiek rusvosios, tiek Aidaho bulvės nėra tokios sviestinės ir kreminės kaip Jukono auksas, galite padidinti varškės sūrio mišinį arba įpilti šlakelį ar du pieno, kad padidintumėte kremiškumą.
Kaip pasigaminti šį bulvių košės receptą
- Karamelizuoti svogūnus: Kepkite visus 5 plonais griežinėliais pjaustytus svogūnus (mėgstu naudoti savo mandoliną!) su alyvuogių aliejumi ir trupučiu druskos ant vidutinės/mažos ugnies 30 minučių, retkarčiais pamaišydami. Siekiama, kad svogūnai pasidarytų auksinės rudos spalvos, nebūtų traškūs ar apdegę, todėl nenorėsite jų virti aukščiau nei vidutinis/žemas. Lėtas ir pastovus yra žaidimo pavadinimas!
- Virkite bulves: Nuluptas ir ketvirčiais supjaustytas bulves sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu. Vandenį užvirinkite ant stiprios ugnies ir virkite, kol bulvės taps minkštos. Paprastai tai užtrunka apie 15 minučių ant mano viryklės.
- Paruoškite bulvių košę: Bulves nukoškite ir perkelkite į didelį dubenį. Į bulves įpilkite sviesto, sumaišyto varškės, pipirų ir likusios druskos. Elektriniu plaktuvu sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Šiuo metu nedvejodami išbandykite skonio testą 😋😋.
- Supilkite karamelizuotus svogūnus: Sulenkite svogūnus į bulves. Man patinka pasilikti nedidelę svogūnų krūvelę papuošimui ant bulvių košės dubens viršaus (kaip šiose nuotraukose).
- Patiekite ir mėgaukitės! Kiekvieną kartą, kai gaminu šią karamelizuotą svogūnų bulvių košę, jos iškart suvalgo ❤️.
Patarimai tobulai kreminėms bulvėms
Mano 2 geriausi patarimai, kaip sukurti tobulai kremines bulves naudokite Yukon auksines bulvesir į sumaišykite varškę prieš sulankstydami jį į bulves. Sumaišytas varškės sūris yra daug kremesnis nei naudojant pieną (be to, jis padidina baltymų kiekį!), o Yukon auksinės bulvės yra natūraliai kreminės ir sviestinės. Tikrai naudingas derinys.


Idėjų aptarnavimas
Man patinka patiekti šias bulvių košes su sviesto gabalėliu ir papildoma druska bei pipirais. Kalakutienos arba grybų padažas ant viršaus taip pat yra gana skanus. Užpildykite Padėkos dienos meniu, jei didžiąją dieną patiekiate šiuos patiekalus:
Laikymas ir pašildymas
Kai šios karamelizuotos svogūnų košės visiškai atvės, perkelkite jas į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
Šios bulvių košės šaldyti nerekomenduoju. Bulvių tekstūra ir konsistencija tampa grūdėta ir ne tokia skani. Šias bulvių košes geriausia skanauti šviežias (arba pašildytas kaip šaldytuve laikomus likučius).
Karamelizuota svogūnų bulvių košė
Atlaisvinkite vertingos virtuvės vietos per šventes ir keletą dienų anksčiau pagaminkite šią karamelizuotą svogūnų bulvių košę. Paruoštą bulvių košę leiskite visiškai atvėsti, supilkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
Paruoštas patiekti, pašildykite bulves mikrobangų krosnelėje arba perkelkite į orkaitėje tinkamą kepimo indą ir kaitinkite uždengę, kol sušils. Gali prireikti įmaišyti šlakelį pieno arba šlakelį sumaišyto kotedžo, kad bulvės šiek tiek suplonėtų, nes atsisėdusios jos gali sutirštėti.

Daugiau skanių bulvių receptų
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Į keptuvę suberkite svogūnus ir 1 arbatinį šaukštelį druskos ir išmaišykite.
-
Svogūnus kepkite ant vidutinės/mažos ugnies 30 minučių, retkarčiais pamaišydami. Siekiama, kad svogūnai taptų aukso rudos spalvos, nebūtų traškūs ar apdegę. Nuimkite juos nuo ugnies.
-
Kol svogūnai kepa, sudėkite bulves į didelį puodą ir užpilkite vandeniu. Vandenį užvirinkite ant stiprios ugnies ir virkite, kol bulvės suminkštės, maždaug 15 minučių.
-
Bulves nukoškite ir perkelkite į didelį dubenį. Į bulves įpilkite sviesto, sumaišyto varškės, pipirų ir likusios druskos. Elektriniu plaktuvu sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
-
Karamelizuotus svogūnus sukrėskite į bulves.
-
Patiekite iš karto. Jei reikia, galima papildomai pagardinti druska ir pipirais.
- Man patinka naudoti mandoliną, kad įsitikinčiau, jog visi svogūnai yra vienodo storio.
- Prieš dedant į bulves, varškę reikia sumaišyti. Jei nemaišysite, bulvėse susidarys gumuliukai. Skonis bus geras, bet atrodys gumuliuotas.
- Labai rekomenduoju naudoti „Yukon Gold“ bulves, bet jei jums reikia pakeisti bulvę, „Idaho“ arba „Russet“ bulvės yra geras pasirinkimas.
Kalorijos: 329 kcal, Angliavandeniai: 43 g, Baltymai: 9 g, Riebalai: 14 g, Pluoštas: 6 g, Cukrus: 6 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografavo: Medinė Keptuvė
Nuoroda į informacijos šaltinį