Išplakite šį nuostabų medaus Sriracha lašišos receptą vos per 8 minutes. Viskas, ko jums reikia, yra 4 ingredientai ir orkaitėje esantis broileris, kad pagamintumėte šią baltymų kupiną vakarienę, kuri patiks visiems!
„Visą laiką neteisingai kepiau lašišą! 8 minutes? Kalbėkite apie puikų greitą savaitės vakarienę! – Betanė
Kepta lašiša su medaus Sriracha glaistu
Jums tereikia 4 ingredientų ir a VEIKŠKAS Tai virti 8 minutes Medaus Sriracha lašišos receptas (ačiū, krosnies broileris!). Tai puikus saldaus, aštraus ir pikantiško skonio balansas viename skaniame kąsnelyje. Be to, lašiša yra baltymų galia, todėl jausitės patenkinti nesijausdami prislėgti.
Šiam receptui naudojame savo mėgstamą medaus sriracha glajų, kuris tinka visų tipų baltymams, nesvarbu, ar gaminate šį lašišos receptą, ar mūsų lėta viryklė medaus sriracha vištiena! Išplakame paprastą medaus sriracha padažą, iškepame lašišos filė iki sultingos tobulumo ir voila! Vakarienė patiekiama per mažiau nei 20 minučių. Dabar tai aš vadinu abipusiai naudinga!
- Lašišos filė: LABAI rekomenduojame laukinėje gamtoje sugautą lašišą, nes tai šviežiausias ir švariausias lašišos šaltinis, kurį galite nusipirkti. Mums patinka naudoti Pasiduokite lašišąvietinis žuvies tiekėjas Minesotoje!
- Sriracha: Kur būtų prieskonis be šio ugningo draugo? Sriracha atneša šilumą ir kvapą, kuris perkerta lašišos sodrumą.
- Medus: Medus subalansuoja srirachos šilumą ir saldumą. Tai taip pat padeda sukurti gražią karamelizuotą glazūrą ant lašišos, kai ji kepa.
- Tamari / sojos padažas: Tai suteikia glajui pikantiško skonio gylio. Jei naudojate tamari, tai be glitimo, bet tinka ir įprastas sojos padažas arba kokoso aminorūgštys!
- Druskos ir pipirų
Kaip pasigaminti medaus Sriracha lašišą
- Įkaitinkite orkaitę: Visų pirma, padidinkite šilumą! Nustatykite orkaitę kepti ir paimkite kepimo skardą. Greitai apšlakstykite nelipniu virimo purkštuvu arba naudokite pergamentinį popierių, kad lašiša vėliau neįstrigtų.
- Išdžiovinkite lašišą: Norime, kad lašiša būtų graži ir sausa, kad būtų galima tolygiai virti. Paglostykite šias filėles popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų drėgmės perteklius.
Nesigundykite nuimti odos nuo lašišos filė! Odelė iš tikrųjų padeda apsaugoti mėsą kepimo metu, išlaiko ją gražią ir drėgną. Be to, kai ją kepate, oda tampa itin traški ir suteikia skanaus tekstūrinio kontrasto dribsniai lašišai.
- Išplakite glazūrą: Dabar linksmoji dalis – glazūra! Mažame dubenyje suplakite sriracha, medų ir tamari. Sriracha suteikia šilumos, medus subalansuoja ją su saldumu, o tamari suteikia pikantiškumo.
- Įdėkite lašišą ant kepimo skardos: Pats laikas dėti tas filė ant kepimo skardos. Padėkite juos odele žemyn, palikdami šiek tiek vietos, kad iškeptų tolygiai.
- Glazūruokite ir užkariaukite: Paimkite šaukštą ar teptuką ir lašišos viršūnes gausiai aptepkite gardžiu sriracha glaistu. Būtinai nušluostykite tai, kas pateks ant keptuvės, nes orkaitėje naudosite kepimo nustatymą ir nenorėsite, kad šis papildomas padažas sudegtų!
- Kepimo laikas! Čia ateina greitoji dalis. Pašaukite tą kepimo skardą su lašiša į orkaitę po broileriu. Nustatykite laikmatį 8 minutėms, bet stebėkite jį – kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės.
- Švelnus tobulumas: Po 8 minučių atsargiai išimkite kepimo skardą iš orkaitės. Iš kur žinai, kad tai padaryta? Švelniai paimkite šakutę ir pabandykite susmulkinti lašišą. Jei jis lengvai skyla, tu auksas! Jei jis vis dar per kietas, palikite dar minutę ar dvi po broileriu.
- Vakarienė patiekta! Kai jūsų lašiša bus iškepusi ir gražiai glazūruota, išimkite tą kepimo skardą ir sudėkite skanias filėles. Dabar griebkite šakutę, įsigilinkite ir mėgaukitės tuo saldžiu ir pikantišku gėriu!
Ir tai rimtai! Vos per 8 minutes turėsite skaniausią ir skaniausią lašišą. Mes patiekėme su baltais lipniais ryžiais ir azijietiškomis šparaginėmis pupelėmis. PRAŠOME TAIP. Mėgautis!
Kodėl verta naudoti broilerį, o ne kepti lašišą?
Gerai, taigi, štai susitarimas dėl šios Honey Sriracha lašišos kepimo. Viskas susiveda į greitį ir tą traškų, karamelizuotą gėrį.
Jūsų krosnyje esantis broileris iš esmės yra itin galingas kaitinimo elementas, kuris labai greitai gamina maistą intensyviai šildant iš viršaus. Tai puikiai tinka lašišai, nes jos minkštimas greitai iškepa, o viršus lieka gražus ir sluoksniuotas. Bet geriausia dalis? Dėl didelio karščio sriracha padažas burbuliuoja ir karamelizuoja viršuje, suteikdamas nuostabų saldų ir aštrų glajų.
Aišku, lašišą galėtum kepti žemesnėje temperatūroje, bet tai užtruktų ilgiau, o ant viršaus nepasidarys ta pati skani plutelė. Kepimas – tai būdas greitai ir skaniai pavalgyti lašišos vakarienę, kuri būtų sveika ir soti. Patikėk manimi, tas saldus ir aštrus glajus vertas 8 minučių kepimo!
Medaus Sriracha lašiša DUK
Žinoma! Šis receptas puikiai tiks su kitomis kietomis žuvimis, tokiomis kaip menkė, otas ar kardžuvė. Tiesiog nepamirškite, kad kepimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo žuvies storio.
Tikriausiai ne. Jei norite storesnės lašišos filė (daugiau nei 1 colio storio), gali tekti kepti dar 2–3 minutes, atidžiai stebėdami, kad neperkeptumėte.
absoliučiai! Puikus šio recepto dalykas yra tai, kad galite pritaikyti prieskonių lygį pagal savo skonį. Pradėkite nuo mažesnio sriracha kiekio ir įdėkite daugiau pagal skonį, jei norite aštresnio.
Atsiranda likučių, ir tai gerai! Jei radote medaus Sriracha lašišos likučius, nesijaudinkite! Leiskite visiškai atvėsti, tada laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Norėdami pakartotinai pašildyti, galite jį supjaustyti dribsniais ir švelniai pašildyti keptuvėje su trupučiu sviesto ar aliejaus arba minutei ar dviem mesti atgal po broileriu (atidžiai stebėkite, kad neišdžiūtų).
Ši lašiša yra labai universali! Suporuokite jį su šiomis pusėmis, kad valgis būtų visavertis ir sotus.
- Daržovės: Lengvai troškintos žaliosios pupelės, Ant grotelių keptų brokolių receptas, Ant grotelių keptos cukinijos, Česnaku glazūruotos morkos, Žiediniai kopūstai kepti ryžiai
- Grūdai: Greitai paruošiami lipnūs ryžiai, Cilantro laimo ryžiai (2 būdai!), Ryškus kiaušinių ritinys dubenyje, Greitai paruošiami rudieji ryžiai
- Bulvės: Ant grotelių keptos bulvės folijoje, Saldžiųjų bulvių košė, Kaip kepti saldžiąsias bulves
- Salotos: Vasaros kukurūzų salotos, Veganiškos mandarinų apelsinų brokolių salotos, Imbiero žirnių salotos
- Vaisiai: “.Ananasų kopūstų salotos
-
Įkaitinkite orkaitę iki stiprios kepimo ir apipurkškite sausainių lakštą nepridegančiu kepimo purškalu.
-
Tada pašalinkite drėgmę iš lašišos filė, paglostydami jas popieriniu rankšluosčiu. Atidėti.
-
Mažame dubenyje sumaišykite sriracha, medų ir tamari.
-
Lašišos filė dėkite ant kepimo skardos (odele žemyn) ir tolygiai paskleiskite Sriracha padažą ant kiekvienos lašišos filė.
-
Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 8 minutes.*
-
Išimkite iš orkaitės. Įsitikinkite, kad lašiša iškepta paėmus šakutę, o jei lašiša lengvai suskyla, tai baigta.
-
Mėgautis!
- Informacija apie maistingumą apima tik 1/2 padažo.
- * Būtinai stebėkite savo lašišą, nes kepimo funkcija gali skirtis priklausomai nuo orkaitės.
Kalorijos: 235 kcal, Angliavandeniai: 24 g, Baltymas: 25 g, Riebalai: 4 g, Cukrus: 22 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.