Mūsų falafelių dubenėlio receptas yra kupinas skanių Artimųjų Rytų įkvėptų skonių. Tai puikus traškių falafelių, kreminio humuso ir gaivių bei aštrių salotų balansas, patiekiamas ant purių ciberžolių ryžių guolio. Šį vegetarišką ir lengvai pagaminamą falafelių dubenėlį būtina išbandyti!

Maistinių medžiagų gausūs dubenys yra mūsų duona ir sviestas čia, „Fit Foodie Finds“, ir tai buvo jau METUS! Mūsų jautienos „Taco Bowl“ receptas, Viduržemio jūros regiono veganiško Budos dubenėlio receptas ir „Ahi Tuna Poke Bowl“ yra vieni iš mūsų gerbėjų mėgstamiausių. Šis falafelių dubuo yra naujas mūsų kolekcijos papildymas ir žinome, kad jums jis taip pat patiks! Naminis falafelis mus, ponias, alpino, o visa kita yra tiesiog tokia šviežia, kvapni ir skanu.

Norėdami pagaminti šį gražų dubenį (turiu omenyje PAŽIŪRĖKITE Į JĄ), yra keli elementai:

Padarykite visa tai (pažadame, tai paprasta!), tada surinkite dubenį. Pasiruoškite įsimylėti! 😍

  • Garbanzo pupelės: Taip pat žinomi kaip avinžirniai, jie yra pagrindinis falafelio ingredientas ir yra geras augalinių baltymų šaltinis.
  • Šviežios žolelės: Falafeliui reikės šviežios kalendros, petražolių ir krapų, o salotoms – šviežių krapų ir mėtų. 5 žolelių veislės, taip 😋
  • Prieskoniai: Artimųjų Rytų prieskoniai, tokie kaip paprika, malta kalendra, kmynai ir (akivaizdu) ciberžolė, daro šį vegetarišką falafelių dubenį POP.
  • Šviežios citrinos sultys: Citrinų sultys suteikia falafeliui ir salotoms ryškaus ir aštraus skonio.
  • Česnakai: Gaminti falafelį be česnako būtų neteisėta. Sakė pakankamai. Nepraleiskite šito.
  • Daržovės: Salotose naudojome šviežias daržoves, pvz., pankolį, raudonąjį svogūną ir agurką, kad gautume gaivų skonį ir traškumą.
  • Raudonojo vyno actas: Suteikia salotoms malonų aštrumą.
  • Basmati ryžiai: Geriausi ryžiai dubenims! Purus ir kvapnus.
  • Graikiškas jogurtas: Kreminio ir skanaus padažo pagrindas.
  • Humusas: Užpildykite dubenį gausiu humuso gabalėliu, kad padidintumėte skonį ir kremą. Parduotuvėje įsigytas produktas puikiai tinka, bet mes taip pat turime naminio humuso receptą, jei tikrai stengiatės.
  • Feta: Tai, kaip feta gali paversti patiekalą iš gero į PUIKŲ, yra tiesiog stebuklinga. Ant dubenėlio viršaus pabarstykite trupintos fetos, kad gautumėte ypatingo prisilietimo.

Išbandėme šį receptą su džiovintomis ir konservuotomis pupelėmis, ir NEREKOMENDUOJAME naudoti konservuotų garbanzo pupelių. Konservuotose garbanzo pupelėse gausite minkštą falafelį, neturintį tikro skonio. Kai naudojate sausas garbanzo pupeles, gausite skanią tekstūrą ir geriausią skonį!

Kaip paruošti džiovintas Garbanzo pupeles falafeliui

Šiuos falafelių ryžių dubenėlius pagaminti nėra sunku, tačiau juos reikia iš anksto planuoti, o tai prasideda nuo garbanzo pupelių, skirtų naminiam falafeliui:

  1. Mirkytos pupelės: Pradėkite suberdami garbanzo pupeles į dubenį ir užpilkite vandeniu. Leiskite pupelėms mirkyti per naktį, kad jos rehidratuotų.
  2. Nuimkite odą: Kitą dieną nupilkite vandenį nuo pupelių. Nuplaukite pupeles ir padėkite ant popierinio rankšluosčio arba rankšluosčio. Pupeles uždenkite kitu rankšluosčiu ir švelniai masažuokite pupeles, kad pašalintumėte išorinį pupelių apvalkalą. Išimkite kuo daugiau ir išmeskite išorinius apvalkalus.

Kaip pasigaminti mūsų ciberžolės ryžius

Pagaminti ciberžolių ryžius yra taip paprasta. Supilkite nevirtą basmati ryžių, vandens, ciberžolėir druskos į puodą ir išmaišykite. Užvirinkite vandenį. Uždenkite ir sumažinkite ugnį iki vidutinės-mažos ir virkite 12-15 minučių. Kai nėra skysčio pertekliaus, nukelkite puodą nuo ugnies. Palikite puodą uždengtą 5-10 minučių. Tada nuimkite nuo dangtelio ir suplakite šakute.

Įvairūs patiekalai, įskaitant dubenį geltonų ryžių, jogurto padažą, fetos sūrio trupinius, humusą, agurkų salotas ir falafelius, išdėstytus ant balto paviršiaus su kalendros šakelėmis.

Tikrai! Norėdami kepti ore, įkaitinkite keptuvę iki 400ºF. Tada įdėkite falafelius į krepšelį ir apipurkškite kepimo purškalu, aptepdami aliejumi. Pagardinkite juos druska ir kepkite ore 10 minučių. Baigę išimkite juos iš oro gruzdintuvės ir mėgaukitės!

pagardink!

Į šį falafelių dubenį supilkite kaušelį harisos padažo ir (arba) raudonųjų pipirų dribsnių. Taip pat galite naudoti aštrų humusą, pavyzdžiui, šį skrudintą raudonųjų pipirų humusą arba tzatziki padažą kaip užpilą.

Jei turite likučių, laikykite juos atskiruose hermetiškuose induose. Falafelis išsilaikys iki 3-4 dienas šaldytuve ir gali būti pašildytas orkaitėje 350ºF10 minučių.

Ryžius ir salotas taip pat galima laikyti iki 3-4 dienas ir turi būti pašildytas atskirai. Agurkų padažą reikia laikyti šaldytuve ir išsilaikys iki 1 savaitė.

Dubenėlis geltonų ryžių, falafelių, griežinėliais pjaustytų agurkų, raudonųjų svogūnų, humuso ir baltojo padažo, papuošto mėtų lapeliais ir žolelėmis. Fone yra šakutė ir nedidelis dubenėlis.

  • Pirmiausia paruoškite falafelį. Į dubenį suberkite garbanzo pupeles ir užpilkite jas vandeniu. Leiskite pupelėms mirkyti per naktį, kad jos rehidratuotų. Nenaudokite konservuotų garbanzo pupelių, šis receptas netiks.

  • Kitą dieną nupilkite vandenį nuo pupelių. Nuplaukite pupeles ir padėkite ant popierinio rankšluosčio arba rankšluosčio. Uždenkite pupeles kitu rankšluosčiu ir švelniai pamasažuokite pupeles, kad pašalintumėte išorinį pupelių apvalkalą. Pašalinkite kuo daugiau.

  • Perkelkite pupeles į virtuvinį kombainą. Į virtuvinį kombainą sudėkite likusius falafeliui skirtus ingredientus ir trinkite, kol sutirštės ir visiškai susimaišys. Gali tekti kelis kartus subraižyti šonus žemyn. Iš mišinio turi susidaryti rutuliukas, kai suspaudžiate jį rankoje.

  • Į rankas paimkite 3 šaukštus falafelių mišinio ir padėkite ant lėkštės. Kartokite, kol visas mišinys išnyks.

  • Didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite 4-5 šaukštus avokadų aliejaus. Kai aliejus įkaista, įdėkite falafelius į aliejų. Kepkite falafelius 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol visas falafelis taps auksinės spalvos. Išvirtą falafelį dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės ir pasūdykite. Atidėkite į šalį, kai visi falafeliai iškeps.*

  • Paruoškite ryžius. Į puodą suberkite ryžius, vandenį, ciberžolę ir druską ir išmaišykite. Užvirinkite vandenį.

  • Uždenkite ir sumažinkite ugnį iki vidutinės/mažos ir virkite 12-15 minučių. Pakreipkite prikaistuvį ir, kai nebus skysčio pertekliaus, nukelkite puodą nuo ugnies. Palikite puodą uždengtą 5-10 minučių. Nuimkite nuo dangtelio ir šakute supurtykite. Atidėkite į šalį.

  • Paruoškite salotas. Sudėkite visus salotų ingredientus į dubenį ir išmaišykite. Norėdami gauti optimalų skonį, laikykite šaldytuve bent 10 minučių ar ilgiau.

  • Dubenyje sumaišykite visus agurkų padažo ingredientus.

  • Surinkite dubenėlius, kiekviename dubenyje tolygiai padalydami ryžių salotas, falafelius ir humusą. Užpilkite agurkų padažu ir mėgaukitės.

  • Šiam receptui nenaudokite konservuotų garbanzo pupelių. Išbandėme šį receptą ir su pupelėmis, ir su konservuotomis garbanzo pupelėmis paliekame košės.
  • Oro gruzdintuvės instrukcijos: Įkaitinkite oro gruzdintuvą iki 400ºF. Įdėkite falafelius į krepšelį ir apipurkškite kepimo purškikliu. Būtinai sutepkite juos aliejumi. Pagardinkite juos druska. Kepkite falafelius ore 10 minučių. Išimkite juos iš oro gruzdintuvės. Atidėkite į šalį.
  • Jei norite į šį dubenį įberti prieskonių, į dubenį įpilkite kaušelį harisos padažo arba pabarstykite raudonųjų pipirų dribsniais.

Kalorijos: 475 kcal, Angliavandeniai: 79 g, Baltymai: 18 g, Riebalai: 10 g, Pluoštas: 10 g, Cukrus: 6 g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.

Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Dalios iš It’s Raining Flour.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -