Pačios nuostabiausios agurkinių pomidorų salotos gaminamos iš tonų šviežių žolelių, lengvas vinigretas, greitai marinuoti raudonieji svogūnaiir fetos sūrio. Gaminame šį receptą ištisus metus, tačiau jis ypač skanus vasarą, kai tiesiogine prasme galite kreiptis į savo sodą ir ieškoti visko, kas aprašyta šiame recepte.
Studijoje juokaujame, kad Linley ir Emily yra apsėstos „žolių salotų“. Nesvarbu, ką jie valgo, jie prideda žolelių, nes jos tik pagerina. Įskaitant šias žolelių agurkų pomidorų salotas.
Pridėjome saują šviežių sodo žolelių (bazilikų, mėtų ir krapų) ir paprasto acto užpilo, kad suteiktume jam savitą įspūdį ir tikrai tikėtume, kad tai geresnės už bet kurias kitas agurkų pomidorų salotas internete!
Be to, galite naudoti bet kokius norimus pomidorus, todėl tai yra universalus.sodo salotos. Ir tai nebūtų salotos be sūrio, todėl savo užpilame feta.
- Pomidorai: šiai agurkinių pomidorų salotų versijai naudojame vyšninius pomidorus. Prieš berdami juos į druską, būtinai supjaustykite pusę pomidorų.
- Agurkai: tol, kol agurkus supjaustysite plonai ir kąsnio dydžio, tiks bet koks agurkas.
- Raudonasis svogūnas: ploni raudonojo svogūno griežinėliai suteikia šiek tiek skonio ir šiek tiek saldumo, ypač sumaišyti su actu.
- Actas: kaip actą šioms salotoms naudojame baltojo vyno acto ir obuolių sidro acto mišinį. Svogūnus išplakame su actu ir visą mišinį naudojame padažui.
- Feta: į šias salotas įdėjus fetos sumažėja salotų aitrumas. Jei nesate sūrio mėgėjas, nedvejodami atsisakykite fetos.
Kaip užtikrinti, kad agurkų salotos netaptų vandeningos?
Pastebėjome, kad jei prieš gamindami salotas pasūdysite agurkus ir pomidorus, ji ištrauks drėgmę ir galėsite ją išmesti prieš gamindami salotas. Tai sumažins skysčio kiekį!
- Padarykite padažą.
- Greitai marinuokite svogūnus.
- Pomidorus + agurkus pasūdykite, kad pašalintumėte drėgmę.
- Sumaišykite viską kartu.
Ingredientų mainai
- Pomidorai: neturite vyšninių pomidorų? Šioms salotoms tinka naudoti bet kokius pomidorus, tačiau būtinai supjaustykite juos kąsnio dydžio gabalėliais. Niekada nepraleiskite pomidorų sūdymo. Jis ištraukia skystį iš pomidorų, todėl nesigausite vandeningų salotų.
- Agurkai: Pagal šį receptą tiks angliški agurkai, persiški agurkai ir įprasti agurkai. Agurkus būtinai supjaustykite pusžiedžiais arba kąsnio dydžio gabalėliais. Mes taip pat mėgstame palikti agurkų odelę, kad būtų šiek tiek tekstūros, bet jei norite, drąsiai nulupkite juos.
- Vinaigretas: Nedvejodami pakeiskite baltojo vyno actą ir obuolių sidro actą į bet kokį acto derinį. Galite naudoti baltąjį actą, ryžių actą arba balzamiko actą.
Ką dar galiu dėti į agurkų pomidorų salotas?
- Pupelės
- Alyvuogės
- Paprika
- Artišokų širdelės
- Mikrožalumynai
- Arbūzas
Šias salotas laikykite sietelyje, kad nuo salotų nuvarvėtų vandens perteklius. Laikykite salotas šaldytuve iki 1 dienos.
Kiek laiko užteks likučių?
Šis receptas šaldytuve išsilaikys apie 24 valandas. Kadangi jis pagamintas iš šviežių žolelių ir vinigreto, geriausia valgyti šviežią, kad žalumynai nesumirktų.
-
Įpilkite baltojo vyno acto, obuolių sidro acto, medaus ir ¼ arbatinio šaukštelio druskos į indelį ir uždenkite. Stiklainį purtykite tol, kol visi ingredientai susijungs ir medus nebelips prie stiklainio dugno.
-
Tada į dubenį suberkite pjaustytą svogūną, acto mišinį užpilkite ant svogūnų ir išmaišykite. Svogūnus atidėkite į šalį.
-
Agurkus ir vyšninius pomidorus sudėkite į kiaurasamtį, pabarstykite ½ arbatinio šaukštelio druskos ir sumaišykite ingredientus. Padėkite kiaurasamtį ant maišymo dubens, kad sugertų skystį, išsiurbtą iš pomidorų ir agurkų. Leiskite daržovėms pastovėti apie 15 minučių.
-
Išmeskite skysčio perteklių iš pomidorų ir agurkų ir supilkite juos į salotų dubenį. Į pomidorus ir agurkus supilkite svogūnus ir actą ir išmaišykite.
-
Įdėkite baziliką, mėtų ir šviežių krapų ir išmaišykite, kad sumaišytumėte.
-
Pabarstykite salotas fetos sūriu ir patiekite.
- Šiam receptui galite naudoti ir įprastus agurkus. Rekomenduojame juos supjaustyti pusmėnuliais.
- Bet kurį naudojamą actą galite pakeisti raudonojo vyno actu, ryžių actu ir kt.
- Nepraleiskite agurkų sūdymo prieš gamindami salotas. Tai labai svarbus žingsnis, todėl primename.
- Šias salotas laikykite sietelyje. Laikant šias salotas sietelyje šaldytuve, salotos ilgiau išliks šviežesnės (dar žinomos kaip traškesnės).
- Pridėti 4 uncijos. makaronų prie šių agurkinių pomidorų salotų, kad pagamintumėte paprastas ir skanias makaronų salotas.
Kalorijos: 118 kcal, Angliavandeniai: 21 g, Baltymai: 5 g, Riebalai: 3 g, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 11 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.