Sveiki iš jūsų mėgstamiausių vidurio vakarų merginų, kurios nuo pat gimimo valgo penktadienio vakarą žuvies mailius! Šio naminio oro gruzdintuvės žuvies kepimo recepto grožis yra tas, kad jame iškepama pati skaniausia, traškiausia balta žuvis (mes naudojome menkę!) be jokių pastangų ir be kepimo!
Kepti žuvį orinėje gruzdintuvėje ne tik sveikiau nei kepti giliai, bet ir greičiau iškepama, todėl ją lengva išvalyti. Tai puikus pasirinkimas, norint pamaitinti visą šeimą neprakaituojant. Be to, orinės gruzdintuvės aplink žuvį sukuria traškią tekstūrą, kurią būtų sunku pasiekti naudojant bet kokį kitą kepimo būdą.
Šis traškios žuvies keptuvės receptas yra lengva savaitės vakarienė. Žuvis iki visiško tobulumo iškepa greičiau nei per 15 minučių, o vidus būna itin švelnus, sultingas ir dribsniai, o išorė – skaniai traški. Premija – naudojant šį sveikos žuvies keptuvės receptą, nereikia kepti giliai.
Paprasčiausiai supilkite savo filė į kiaušinį, o tada į prieskoniais pagardintą džiūvėsėlių mišinį. Tada kepkite ore 8 minutes. Apverskite ir kepkite dar 4 minutes.
PS: išbandykite mūsų kepta žuvis už greitą ir šviežią žuvies receptą!
Ko reikia norint pasigaminti žuvies keptuvėje
- Menkė: galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas menkių filėles; tai priklauso nuo jūsų!
- Kiaušiniai: kiaušiniai veikia kaip rišamoji medžiaga, kad džiūvėsėliai priliptų prie žuvies.
- Duonos trupiniai: mes tai padarėme paprastai su paprastais džiūvėsėliais, bet tinka ir itališka arba g/f.
- Universalūs miltai: Dėl miltų žuvis tampa graži ir traški.
- Old Bay prieskoniai: klasikinis jūros gėrybių prieskonis, Old Bay prideda puikaus skonio.
- Druska: druska būtina norint išryškinti visus puikius natūralius žuvies skonius
- Alyvuogių aliejus: alyvuogių aliejus suteikia traškumo ir neleidžia žuviai prilipti prie oro keptuvės.
Kokias žuvis galima kepti ore?
Turėkite kitą baltą žuvį, kurią norėtumėte naudoti! Tau pasisekė. Šis receptas tinka daugeliui baltųjų žuvų. Jums tereikia stebėti laiką, priklausomai nuo jūsų filė storio.
- Tilapija
- Baltažuvė
- Juodadėmė menkė
- Walleye
Vietoj įprastų džiūvėsėlių galite naudoti džiūvėsėlius be glitimo. Tada įsitikinkite, kad vietoj įprastų baltųjų miltų naudojate universalius miltus be glitimo. Tai turėtų padėti padaryti šį g/f.
- Menkę supjaustykite vienodo dydžio juostelėmis: Supjaustę žuvį tokio paties dydžio gabalėliais, užtikrinsite, kad žuvis iškeps maždaug tiek pat laiko.
- Mėgaukitės skoniais: Jei neturite „Old Bay“ prieskonių, išbandykite ką nors naujo, pavyzdžiui, rūkytą papriką, česnako miltelius ar net žolelių derinį.
- Neperpildykite: Įsitikinkite, kad gruzdintuvės krepšys nėra perpildytas, kad žuvis iškeptų tolygiai.
- Prieš kepdami aptepkite žuvį aliejuje: Jei po kepimo ore yra sausų, miltelių pavidalo žuvies dalių, būtinai įpilkite daugiau aliejaus.
Naminis
Totoriškas padažas
Tai sveikų krapų marinuotų agurkų panardinimas tinka kaip padažas ir yra mėgstamiausias mūsų namuose. Valgykite su traškučiais arba patiekite ant lašišos filė.
Oro gruzdintuvės žuvies likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3–4 dienų.
Aptarnavimo pasiūlymai
Yra daugybė būdų, kaip paragauti šios skanios žuvies keptuvėje žuvies tacos! Patiekite su tartaro padažas arba lengvas ir gaivus kopūstų salotos. Mes taip pat mėgstame jį derinti su tokiomis pusėmis kaip:
Skrudintos daržovės
Salotos
Grūdai ir krakmolas
-
Įkaitinkite keptuvę iki 400ºF, o jei naudojate šaldytą menkę, būtinai ją atšildykite.
-
Paruoškite žuvį, nuvalydami menkę popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Supjaustykite žuvį į 4 juosteles arba gabalus, kurie tilps į jūsų keptuvę. Atidėkite į šalį.
-
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Atskirame dubenyje sumaišykite duonos trupinius, miltus, senus įlankos prieskonius ir druską. Maišykite, kad susijungtumėte.
-
Supilkite žuvies filė per kiaušinių mišinį. Leiskite kiaušinių pertekliui nuvarvėti nuo žuvies. Ištraukite žuvį per džiūvėsėlių mišinį. Rankomis stipriai paglostykite arba įspauskite džiūvėsėlių mišinį į žuvies filė.
-
Antrą kartą perbraukite žuvį per kiaušinių ir džiūvėsėlių mišinį. Kartokite tol, kol visos žuvies filė bus padengta du kartus.
-
Orinės gruzdintuvės krepšelį patepkite 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus ir perkelkite žuvies filė į oro gruzdintuvą. Ant žuvies apšlakstykite likusį alyvuogių aliejų.
-
Kepkite žuvį 8 minutes, tada švelniai apverskite žuvį. Gerai, jei žuvis šiek tiek subyrės. Kepkite žuvį dar 4 minutes arba tol, kol žuvis taps auksinės rudos spalvos.
-
Išimkite iš oro gruzdintuvės ir mėgaukitės su mūsų namine tartaro padažas ir šviežiai išspaustos citrinos.
- Vietoj menkių galima naudoti bet kokią baltą žuvį.
- Vietoj džiūvėsėlių galima naudoti Panko džiūvėsėlius.
- Prieš kepdami žuvį būtinai aptepkite aliejumi. Jei po kepimo ore yra sausų, miltelių pavidalo žuvies dalių, būtinai įpilkite daugiau aliejaus.
- Vietoj alyvuogių aliejaus galima naudoti kitą aliejų.
Kalorijos: 230 kcal, Angliavandeniai: 14 g, Baltymai: 19 g, Riebalai: 10 g, Pluoštas: 1 g, Cukrus: 1 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.