Tai Cukinijų pyragas tikrai „paima pyragą“ dėl kai kurių sveikesnių mainų – avokadų aliejaus, graikiško jogurto ir klevų sirupo. Ir naminis Graikiško jogurto kreminio sūrio glaistymas yra vyšnia ant torto!
Iš pradžių šį receptą ketinome vadinti cukinijų batonėliais, bet dienos pabaigoje tai pyragas, supjaustytas batonėliu 😛
Mes padarėme Vieno dubenėlio cukinijų bandelės ir Šokoladinė cukinijų duona Čia, „Fit Foodie Finds“, norėjome pagaminti cukinijų pyragą taip ilgas. Tai puikus kiekis saldaus ir drėgno, o sveikas kreminio sūrio glaistymas yra tiesiog šefo bučinys.
Receptas toks lengvas. Svarbiausias žingsnis yra pašalinti drėgmę iš tarkuotų cukinijų. Po to tai kaip bet kurį kitą įprastą pyragą! Sumaišykite šlapias ir sausas, sumaišykite ir kepkite. Delish.
- Cukinijos: Šiam receptui cukinijai sutarkuoti naudojome didžiausias groteles.
- Rudasis cukrus: Rudasis cukrus saldumui suteikia papildomo gylio.
- Avokadų aliejus: Sveikesnė alternatyva sviestui, kuris suteikia pyragui drėgmės ir sodrumo.
- graikiškas jogurtas: Paslaptis, kodėl pyragas tampa itin drėgnas ir dekadentiškas.
- Klevų sirupas: Šis natūralus saldiklis puikiai dera su cukinijomis ir ruduoju cukrumi.
- Migdolų pienas: Riešutinis migdolų pieno skonis suteikia šiam pyragui unikalumo.
- Kreminis sūris be riebalų: Naudojome neriebų kreminį sūrį, kad šis receptas būtų sveikesnis.
Kaip pasigaminti cukinijų pyragą
Dabar pats laikas gaminti šį skanų cukinijų pyragą! Štai žingsnis po žingsnio vadovas, kaip tai padaryti:
- Įkaitinkite orkaitę: Įkaitinkite orkaitę iki 350 ℉ ir purkšti a 9 × 13 colių kepimo indas kepimo purkštuvu arba išklokite pergamentiniu popieriumi. Atidėkite į šalį.
- Pašalinkite drėgmę iš cukinijų: Į dubenį įdėkite rankšluostį arba popierinį rankšluostį. Pridėkite cukinijos ir švelniai išspauskite iš jo drėgmę. Išmeskite skystį ir atidėkite cukinijas į šalį.
- Sumaišykite šlapius ingredientus: Pridėkite šlapių ingredientų į didelį dubenį ir sumaišykite rankiniu mikseriu. Atidėkite į šalį.
- Sumaišykite sausus ingredientus: Atskirame dubenyje suplakite sausas ingredientass. Sumaišykite sausus ingredientus su šlapiais ingredientais ir cukinijomis, kol jie visiškai susimaišys.
- Kepti: Tešlą perkelkite į kepimo indą ir kepkite 40 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite bent jau visiškai atvėsti 3 valandos.
- Paruoškite glaistą: Kol batonėliai kepa, sudėkite grietinėlės sūris į dubenį ir rankiniu mikseriu išmaišykite iki vientisos masės, kad glajus liktų lygus. Pridėkite graikiškas jogurtas ir vanilės ekstraktas į dubenį. Naudodami rankinį maišytuvą, sumaišykite ingredientus, kol jie visiškai susimaišys. Laikykite šaldytuve, kol paruošite užšalimą.
- Frost & Enjoy: Paruoštą patiekti pyragą užšaldykite. Mėgaukitės!
naudokite keraminę kepimo formą!
Šiems batonėliams gaminti rekomenduojame naudoti keraminę kepimo formą, nes jie linkę tolygiau iškepti ir neleidžia apdegti kraštams. Jei neturite keramikos ir naudojate aliuminį, patikrinkite, ar jis yra paruoštas 25 minutės pažymėti.
Taip, šį cukinijų pyrago receptą galima lengvai pagaminti veganas atlikus keletą keitimų. Vietoj kiaušinių galite naudoti linų arba chia kiaušinius (1 valgomasis šaukštas maltų linų arba chia sėklų, sumaišytų su 3 šaukštais vandens kiekvienam kiaušiniui).
Graikiškam jogurtui galite naudoti alternatyvą be pieno, pavyzdžiui, kokosų ar migdolų jogurtą. O kreminiam sūriui glajui galite naudoti veganišką kreminio sūrio pakaitalą.
Skanių variacijų
Puikus dalykas apie cukinijas yra švelnus skonis, tinkantis beveik prie visko. Jei norite pridėti savo ypatingą šio cukinijų pyrago recepto posūkį, pateikiame keletą idėjų:
Likusį cukinijų pyragą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienos. Taip pat pyragą galite užšaldyti iki 2 mėn. Prieš patiekdami atšildykite šaldytuve.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ℉ ir 9 × 13 colių kepimo indą apipurkškite kepimo purkštuvu arba išklokite indą pergamentiniu popieriumi. Atidėkite į šalį.
-
Į dubenį įdėkite rankšluostį arba popierinį rankšluostį. Suberkite cukinijas ir švelniai išspauskite drėgmę iš cukinijų. Išmeskite skystį ir atidėkite cukinijas.
-
Sudėkite šlapius ingredientus į didelį dubenį ir sumaišykite rankiniu maišytuvu. Atidėkite į šalį.
-
Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Sumaišykite sausus ingredientus su šlapiais ingredientais ir cukinijomis, kol jie visiškai susimaišys.
-
Tešlą perkelkite į kepimo indą ir kepkite 40 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite bent 3 valandas visiškai atvėsti.
-
Kol batonėliai kepa, paruoškite glajų. Į dubenį įpilkite grietinėlės sūrio ir rankiniu mikseriu maišykite iki vientisos masės, kad glajus išliktų lygus. Į dubenį įpilkite graikiško jogurto ir vanilės ekstrakto. Naudodami rankinį maišytuvą, sumaišykite ingredientus, kol jie visiškai susimaišys. Laikykite šaldytuve, kol paruošite užšalimą.
-
Paruoštą patiekti pyragą užšaldykite.
- Šiems batonėliams gaminti rekomenduojame naudoti keraminę kepimo formą. Jei neturite keramikos ir naudojate aliuminį, pradėkite tikrindami, ar iškepimas yra maždaug 25 minučių žyma.
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.