Ar esate pasiruošę gyvenimą pakeičiančiam kepsnių receptui? Pats laikas supjaustyti mėgstamą kepsnį į gabalus, ištraukti keptuvę ir kepti, kol išorėje jie taps gražūs ir traškūs! Kai sakau, kad šis kepsnių kąsnelių keptuvėje receptas keičia gyvenimą, aš turiu galvoje. Be to, graikiško jogurto žalias padažas yra toks svajingas.
Gaminome šį receptą žaidimų dienai ir patiekėme tik su žaliuoju padažu, bet taip pat pavertėme juos dubenėliais labai subalansuotam savaitės vakaro patiekalui, pagamintam su salotomis ir traškiomis bulvėmis.
Šie skrudintuvų kepsnių kąsneliai yra tokie skanūs ir puikiai tinka kartu su paprastomis salotomis bei bulvėmis (nepraleiskite žalio padažo!), kad gautumėte geriausią dubenėlio receptą! Pagal šį receptą patiekiama 4-6todėl puikiai tinka greitai vakarienei ar atskiroms porcijoms įdėti į šaldytuvą ir pasiimti į darbą.
Greitas aprašymas: Kepsnių kąsnelius keptuve pasigaminti taip paprasta. Tiesiog pamarinuokite kepsnį ir kepkite ore 400ºF temperatūroje maždaug 5–6 minutes arba tol, kol išorė taps traški, o vidus – šiek tiek rausvas.
Kokią mėsą turėčiau naudoti kepsniniams kepti?
Išbandėme šį receptą su Niujorko juostele ir ribeye kepsniu ir likome tikrai sužavėti, kaip atsirado ribeye.
Kiek laiko turėčiau kepti kepsnių kąsnelius oro gruzdintuvėje?
Įsitikinkite, kad jūsų kepsnių kąsneliai yra maždaug vienodo storio. Jei naudojate Niujorko juostelę arba ribeye, supjaustykite juos 2 colių gabalėliais. Tada kepkite ore 400 ºF temperatūroje 5–6 minutes arba tol, kol vidinė temperatūra bus apie 140 ºF (vidutinio reto per USDA).
Jei ieškote daugiau gerai iškeptų kepsnio gabalėlių, nedvejodami kepkite toliau, kol viduje neliks rausvos spalvos. Jei norite gerai padaryti, temperatūra turi būti 160 ºF – 170 ºF.
Kaip pasigaminti „Air Fryer“ kepsnių kąsnelių
- Marinuotas kepsnys: Į didelį dubenį suberkite kepsnio gabalėlius, druską, pipirus, rudąjį cukrų, Vusterio padažą ir avokadų aliejų ir maišykite, kol visi ingredientai susimaišys ir pasidengs marinatu. Dubenį perkelkite į šaldytuvą.
- Išimkite kepsnį iš šaldytuvo: Leiskite kepsniui 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
- „Air Fry“ kepsnys: Įkaitinkite oro gruzdintuvą iki 400ºF. Sudėkite kepsnio gabalėlius vienais sluoksniais. Kepkite 5-6 minutes arba kol išorė apskrus. Kartokite, kol visas kepsnys iškeps. Atidėkite į šalį.
Ar turėčiau kepti kepsnį prieš kepant ore?
Tiesą sakant, jums to nereikia! Oro gruzdintuvė puikiai padaro išorę traškią, o vidus išlieka itin sultingas.
Kepsnį turėsite virti partijomis, kad kiekvienas gabalas būtų gražus ir traškus, o ne garuose.
Kaip ir kepant daržoves, norisi padėkite kepsnį viename sluoksnyje jų nesudėdami arba leisti jiems liesti. Tai užtikrina, kad jie bus tinkamai iškepti.
Ką daryti, jei neturiu oro gruzdintuvės?
Traškių kepsnių užkandžių nurodymai ant viryklės: Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės/didelės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Prieš dedant kepsnio gabalėlius rekomenduojame įsitikinti, kad keptuvė yra graži ir karšta. Siekite 2-3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol išorė apskrus. Taip pat galite kepsnį kepti ant grotelių jei norite.
Pagaminti visą dubenėlio receptą? PRADĖKITE ČIA:
Norėsite pradėti nuo bulvių kepimo ore, nes tai yra ilgiausia virimo proceso dalis. Be to, surinkę dubenėlius turėsite ką tik iškeptą kepsnį – taip pamatysite gaminimo procesą, pateiktą žemiau esančioje žingsnis po žingsnio receptų kortelėje 😃
- MARINUOKITE KEPSNIS.
- Sezoninės bulvės: Įkaitinkite oro gruzdintuvą iki 400ºF. Bulves išmeskite aliejuje, jūros druską, pipirus ir čiobrelius.
- Oro keptos bulvės: Sudėkite bulves į keptuvę ir kepkite 16–18 minučių arba kol taps auksinės rudos spalvos ir iškeps.
- IŠ ŠALDYTO IŠIMKITE KEPSNIŲ Įkandimus.
- Padarykite padažą: Kol bulvės kepa, sudėkite visus padažo ingredientus į greitaeigį trintuvą arba virtuvinį kombainą. Apdorokite iki vientisos masės ir atidėkite. Išimkite virtas bulves iš oro gruzdintuvės.
- OR KEPSNIS KEPSNIS.
- Supilkite daržoves: Į didelį dubenį sumeskite romėnus, vyšninius pomidorus ir svogūnus.
- Surinkti ir patiekti: Paruoškite kepsnių dubenį. Tolygiai atskirkite kepsnį, bulves ir salotas į 4–6 dubenėlius. Užpildykite padažu ir mėgaukitės!
Tinkinkite savo kepsnių dubenį
Šis oro gruzdintuvės kepsnių dubuo yra neįtikėtinai universalus ir gali būti pritaikytas pagal savo skonį. Štai keletas idėjų, kaip viską sumaišyti:
Šiuos oro gruzdintuvės kepsnių kąsnius geriausia skanauti šviežius, bet likučius galite laikyti sandariame inde šaldytuve iki 3 dienos. Rekomenduojame salotas ir padažą laikyti atskirai, kad jos nesumirktų.
- Pakaitinti kepsnį ir bulves orinėje gruzdintuvėje arba keptuvėje ant viryklės prieš surinkdami dubenį.
- Jei ruošiate maistą, Užpilą laikykite atskirame inde, kad salotos nesumirktų! Galite visiškai atsisakyti bulvių ir salotų ir patiekti šiuos kepsnių kąsnius kaip užkandį su padažu.
Daugiau skanių dubenėlių receptų, kuriuos reikia išbandyti
Aš tiesiog mėgstu sumesti dubenį gėrimo greitai ir lengvai pavalgyti. Išbandykite kelis iš šių receptų, kaip maišyti pusryčiams, pietums ar vakarienei:
-
Į didelį dubenį suberkite kepsnio gabalėlius, druską, pipirus, rudąjį cukrų, Vusterio padažą ir avokadų aliejų ir maišykite, kol visi ingredientai susimaišys ir pasidengs marinatu. Dubenį perkelkite į šaldytuvą.
-
Įkaitinkite oro gruzdintuvą iki 400ºF. Supilkite bulves į aliejų, jūros druską, pipirus ir čiobrelius.
-
Sudėkite bulves į keptuvę ir kepkite 16–18 minučių arba kol taps auksinės rudos spalvos ir iškeps.
-
Kol bulvės kepa, pasigaminkite užpilą. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į greitaeigį trintuvą arba virtuvinį kombainą. Apdorokite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
-
Kai bulvės iškeps, išimkite jas iš oro gruzdintuvės.
-
Išimkite kepsnį iš šaldytuvo ir palikite 10 minučių kambario temperatūroje.
-
Įkaitinkite oro gruzdintuvą (jei dar neįkaitinta) iki 400ºF. Į keptuvę sudėkite kepsnio gabalėlius, įsitikinkite, kad yra tik vienas kepsnio sluoksnis. Nedėkite kepsnių vieno ant kito. Kepkite 5-6 minutes arba kol išorė apskrus. Kepsnį reikės virti partijomis. Kartokite, kol visas kepsnys iškeps. Atidėkite į šalį.
-
Į didelį dubenį sumeskite romėnus, vyšninius pomidorus ir svogūnus.
-
Paruoškite kepsnių dubenį. Tolygiai atskirkite kepsnį, bulves ir salotas į 4–6 dubenėlius. Užpildykite padažu ir mėgaukitės.
- Galimybė praleisti bulves ir salotas ir patiekti kepsnį kaip užkandį su padažu.
- Šį receptą išbandėme ir su Niujorko juostele, ir su ribeye kepsniu. Ribeye kepsnys buvo aiškus nugalėtojas.
- Mes naudojame avokadų aliejų, bet vietoj jo galima naudoti alyvuogių aliejų.
Kalorijos: 402 kcal, Angliavandeniai: 29 g, Baltymai: 20 g, Riebalai: 24 g, Pluoštas: 4 g, Cukrus: 6 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.