Tai Pesto lazanija yra tinkamas vegetarams, pilnas skonio ir pagamintas iš GERIAUSIŲ naminio pesto ir trys skirtingos skanaus sūrio rūšys! Vietoj rikotos naudojame maišytą varškės sūrį, kad tradicinis lazanijos patiekalas būtų lengvesnis ir sveikesnis.

Riekelė vegetariškos lazanijos su matomais makaronų, špinatų, grybų ir sūrio sluoksniais lėkštėje, papuošta šviežiais baziliko lapeliais.

Pesto lazanijoje? O taip. Mums nesvetimas gaminti unikalų ir skanų lazanijos receptą. Mūsų Butternut Skvošo lazanija, Cukinijų lazanijair Quinoa lazanijos užkepėlė yra įrodymas, kad mes esame viso lazanijos žinovai. Šis pesto lazanijos receptas yra mūsų meilės lazanijai ir pesto mišinys!

Gaminant lazanijos pesto yra keletas elementų, tačiau mes palengviname nuoseklias instrukcijas. Iš esmės gaminate naminį pesto, išvirkite makaronus ir daržoves, sumaišykite sūrį ir sluoksniuokite. Tai kaip ir bet kuri kita lazanijos receptas bet su tam tikrais pataisymais čia ir ten!

  • Baziliko lapai: Jūs negalite turėti pesto be baziliko! Būtinai naudokite šviežią, o ne džiovintą.
  • Parmezanas: Šviežiai tarkuotas parmezano sūris pesto padažui suteikia aštraus ir riešutinio skonio.
  • Pušies riešutai: Tai suteikia pesto malonaus traškumo ir šiek tiek saldaus skonio!
  • Alyvuogių aliejus: Geros kokybės alyvuogių aliejus yra labai svarbus norint pagaminti skanų pesto.
  • Lazanijos makaronai: Ar mums net reikia pasakyti? 😀
  • Bella grybai: Bella grybai yra žinomi dėl savo mėsingo ir pikantiško skonio, todėl jie puikiai papildo šį lazanijos pesto receptą.
  • Švieži špinatai: Špinatai suteikia šiam patiekalui spalvos ir papildomų maistinių medžiagų.
  • Toskanos prieskoniai: Šiam receptui labiau patinka Toskanos prieskoniai, o ne itališki prieskoniai.
  • Sūris: 2% varškės, mocarelos sūrio, parmezano sūrio… koks derinys!
  • Greitas virtuvės kombainas: Norint sumaišyti pesto padažą ir varškę, reikalingas greitas virtuvės kombainas.
Ketaus keptuvė su pjaustytais grybais vienoje pusėje ir šviežiais špinatais kitoje, pastatyta ant šviesaus paviršiaus.

DUK

Nemėgstu varškės. Ar galiu naudoti kitokį sūrį?

Prieš atsisakydami varškės, žinokite, kad maišant virtuviniu kombainu, jo tekstūra labai skiriasi. Jis tampa lygus ir kreminis, pridedant lazanijai skanaus sodrumo. Bet jei norite naudoti kitą sūrį, rekomenduojame rikotą!

Kuo skiriasi Toskanos ir Italijos prieskoniai?

Pagrindinis skirtumas tarp Toskanos prieskonių ir itališkų prieskonių yra tas, kad į Toskanos prieskonius įdėta raudonųjų pipirų dribsnių, džiovintų paprikų ir malto česnako.

Ar galiu naudoti parduotuvėje pirktą pesto?

Nerekomenduojame, nes gausite labai riebią lazaniją. Naudokite savo rizika!

Baltas kepimo indas su nekepta sluoksniuota žalia ir balta lazanija ant tekstūruoto šviesiai pilko paviršiaus.

Kaip pasigaminti Pesto lazaniją

  1. Paruoškite naminį pesto: Pradėkite dėdami visus pesto ingredientus į greitaeigį virtuvinį kombainą. Procesas aukštas maždaug 1-2 minutes. Sustokite subraižyti šonus pagal poreikį.
  2. Virti makaronus: Tada užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Virkite lazanijos makaronus iki al dente, maždaug 7 minutes. Nukoškite makaronus ir išdėliokite juos plokščiai, kol paruošite surinkti.
  3. Virti daržoves: Įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės/aukštos ugnies. Sudėkite svogūną ir pagardinkite ¼ arbatinio šaukštelio druskos. Pakepinkite svogūną 3-4 minutes, ir tada sudėkite grybus. Pagardinkite grybus kitu ¼ arbatinio šaukštelio druskos ir patroškinti 7-9 minutes.
  4. Pridėti špinatų: Į grybus suberkite špinatus ir virkite, kol suminkštės. Tada į daržoves įpilkite Toskanos prieskonių ir išmaišykite. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
  5. Įkaitinkite orkaitę: Įkaitinkite orkaitę iki 350ºF ir purkšti a 9 × 13 colių keptuvė su alyvuogių aliejumi.
  6. Sumaišykite sūrį: Sumaišykite varškės greitaeigiame maišytuve. Ištrinkite iki vientisos masės. Sudėkite sumaišytą varškės, 1 puodelis mocarelos, 1 puodelis parmezano sūrioo likusius druskos į didelį dubenį ir maišykite, kol susimaišys.
  7. Surinkite lazaniją: Pridėti apie ⅓ puodelio varškės padažo į apačią 9 × 13 colių keptuvė. Padažą ištepkite ant keptuvės dugno – ant viršaus 4 lazanijos makaronaišiek tiek persidengia. Toliau pridėkite ⅓ puodelio varškės mišinio ant makaronų viršaus ir mentele švelniai paskleiskite mišinį. Plisti ½ puodelio grybų mišinio ant viršaus varškės padažo. Kartokite šį procesą, kol bus naudojamas varškės padažas ir grybų mišinys. Galiausiai visą lazaniją užpilkite likusia mocarela ir parmezano sūris ir padengti.
  8. Kepti: Iškepkite lazaniją 20 minučių adresu 350ºFatidenkite ir kepkite papildomai 20-30 minučių arba kol sūris taps auksinės spalvos.
  9. Patiekite ir mėgaukitės: Išimkite lazaniją iš orkaitės ir palikite pailsėti 15 minučių prieš patiekiant. Į viršų su šviežio baziliko ir mėgaukitės!
Kepta lazanija baltame stačiakampiame inde, užpilta lydytu sūriu ir papuošta šviežiais baziliko lapeliais. Fone matosi medinė pipirų malūnėlis ir šviežias bazilikas.

štai patarimas!

Nepamirškite per daug apdoroti, nes šiek tiek smulkumo puikiai tinka pesto tekstūrai. Jei jūsų pesto per tirštas, po šaukštelį įpilkite daugiau alyvuogių aliejaus ir plakite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

Dubenėlis naminio pesto su duona ir šaukštu.

pabandyk!

Naminis pesto

Nerekomenduojame šios lazanijos gaminti su parduotuvėje pirktu pesto! Tai reiškia, kad jums reikės išplakti mūsų itin skanaus 5 minučių pesto partiją.

Daržovių lazanijos griežinėlis iš arti iškeliamas iš balto kepimo indo. Lazanijoje yra makaronų, daržovių ir lydyto sūrio sluoksniai.

Jei turite kokių nors likučių, laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki 3-4 dienas. Norėdami pašildyti, lazanijos griežinėlius įdėkite į mikrobangų krosnelę arba kepkite a 350ºF orkaitę, kol sušils.

Daržovių lazanijos gabalėlis lėkštėje su makaronų, grybų, špinatų, rikotos sluoksniais ir baziliko lapeliu.

  • Paruoškite naminį pesto. Sudėkite visus ingredientus į greitaeigį virtuvinį kombainą. Apdorokite ingredientus aukštoje temperatūroje apie 1–2 minutes. Sustokite subraižyti šonus pagal poreikį. Nepamirškite per daug apdoroti, nes šiek tiek smulkumo puikiai tinka pesto tekstūrai.

  • Jei jūsų pesto per tirštas, po šaukštelį įpilkite daugiau alyvuogių aliejaus ir plakite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

  • Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Virkite lazanijos makaronus iki al dente, maždaug 7 minutes.

  • Nukoškite makaronus ir išdėliokite juos plokščiai, kol paruošite surinkti.

  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės/aukštos ugnies. Suberkite svogūną ir pagardinkite ¼ arbatinio šaukštelio druskos. Pakepinkite svogūną 3–4 minutes, tada sudėkite grybus. Pagardinkite grybus dar ¼ arbatinio šaukštelio druskos ir pakepinkite 7–9 minutes.

  • Į grybus suberkite špinatus ir virkite, kol suminkštės. Į daržoves įpilkite Toskanos prieskonių ir išmaišykite. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 350ºF ir apipurkškite 9 × 13 colių keptuvę alyvuogių aliejumi.

  • Varškę sutrinkite greitaeigiu blenderiu. Ištrinkite iki vientisos masės.

  • Į didelį dubenį suberkite sumaišytą varškę, 1 puodelį mocarelos, 1 puodelį parmezano sūrio ir likusią druską ir maišykite, kol susimaišys.

  • Surinkite lazaniją. Į 9 × 13 colių keptuvės dugną įpilkite maždaug ⅓ puodelio varškės padažo. Ištepkite padažą ant keptuvės dugno – ant viršaus uždėkite 4 lazanijos makaronus, šiek tiek persidengdami. Tada ant makaronų viršaus įpilkite ⅓ puodelio varškės mišinio ir švelniai paskirstykite mišinį mentele. Ant varškės padažo viršaus užtepkite ½ puodelio grybų mišinio. Kartokite šį procesą, kol bus naudojamas varškės padažas ir grybų mišinys.

  • Visą lazaniją uždėkite likusia mocarela ir parmezano sūriu ir uždenkite.

  • Kepkite lazaniją 20 minučių 350 ºF temperatūroje, atidenkite ir kepkite dar 20–30 minučių arba tol, kol sūris taps auksinės spalvos.

  • Išimkite lazaniją iš orkaitės ir leiskite pailsėti 15 minučių prieš patiekiant. Pabarstykite šviežiu baziliku ir mėgaukitės.

  • Nerekomenduojame naudoti parduotuvėje pirkto pesto. Gaunate labai riebią lazaniją. Naudokite savo rizika.
  • Galimybė maišytą varškę pakeisti rikotos sūriu.
  • Pagrindinis skirtumas tarp Toskanos prieskonių ir itališkų prieskonių yra tas, kad į Toskanos prieskonius įdėta raudonųjų pipirų dribsnių, džiovintų paprikų ir malto česnako.

Kalorijos: 424 kcal, Angliavandeniai: 36 g, Baltymai: 24 g, Riebalai: 21 g, Pluoštas: 2 g, Cukrus: 4 g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.

Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -