Obuolių sidras ir kiauliena? Duok man į pilvą! Tai Obuolių sidre troškintas kiaulienos mentė yra rudens svajonė. Kiauliena pirmiausia kepama, kol gražiai ir traški, tada troškinama orkaitėje obuolių sidre. Jis toks švelnus ir pilnas rudens skonio!

Oho, koks mėsos gabalas! aš negali laukite, kol galėsiu patiekti šią troškintą kiaulienos mentę savo namelyje šeimai. Jis ne tik akimirksniu bus suvalgytas, bet ir TAIP lengva paruošti ir galima pagaminti iš anksto. Tai paruoštas ir pamiršk kiaulienos kepsnys – puikiai tinka savaitgaliui.

Tiesiog pagardinkite kiaulienos mentę ir apkepkite. Į olandišką orkaitę įdėkite kiaulieną, bulves, obuolius ir obuolių sidrą ir kepkite, kol kiauliena taps minkšta. Yumz.

Pagrindiniai obuolių sidre troškintos kiaulienos mentės tvirtinimo elementai

  • Kiaulienos mentė: Nieko nedera su obuoliais nei kiauliena! Kiaulienos mentėje esantys riebalai išlaiko jį gražiai ir drėgną gaminant, todėl puikiai tinka troškinimui.
  • Kiaulienos prieskoniai: Galite patys pasigaminti kiaulienos trintuvą arba naudoti mėgstamą parduotuvėje pirktą mišinį. Paprastas druskos, pipirų, česnako miltelių ir paprikos mišinys padės.
  • Obuolių sidras: Spektaklio žvaigždė! Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite gryną obuolių sidrą.
  • Vusterio padažas: Tai suteikia obuolių sidro skonio gilumo ir subalansuoja saldumą.
  • Medaus traškus obuolys: Plonais griežinėliais supjaustyti ir į troškinimo skystį įmaišyti šie obuoliai įpūs savo skanų skonį į kiaulieną.
  • Mažos raudonos bulvės: Šie maži rausvai gerai išlaiko formą gaminant ir sugeria visus patiekalo skonius.
  • Šviežios žolelės: Švieži rozmarinai ir čiobreliai suteikia patiekalui kvapnų ir žemišką elementą.
  • Olandiška orkaitė: Kiaulienai troškinti reikės sunkaus, orkaitėje tinkamo puodo.
Iškeptas, parudavęs mėsos gabalas baltame puode su apkepusiais ir traškiais kraštais.

Šiame recepte labai rekomenduojame naudoti obuolių sidrą, o ne obuolių sultis. Obuolių sidras yra sodresnio, labiau koncentruoto skonio, kuris suteiks jūsų troškintam kiaulienos mentės skoniui gilesnį ir sudėtingesnį. Jei turite naudoti obuolių sultis, rekomenduojame įpilti šlakelį obuolių sidro acto, kad skystis būtų gilesnis.

Žinoma! Traškūs medaus obuoliai yra mūsų populiariausias pasirinkimas pagal šį receptą dėl jų saldaus skonio ir tvirtos tekstūros, kuri gerai išsilaiko gaminant. Tačiau galite naudoti bet kokio tipo obuolius, kurių pageidaujate arba turite po ranka. Tiesiog nepamirškite, kad skonis ir tekstūra gali šiek tiek skirtis.

Iškeptas kiaulienos kepsnys su traškia išore, apsuptas raudonų bulvių, obuolių griežinėlių ir rozmarino šakelių baltame ketaus puode.

Kaip pasigaminti skanų obuolių sidre troškintą kiaulienos mentę

Iškepti visą kiaulienos mentę gali atrodyti bauginančiai, bet patikėkite manimi, tai lengviau, nei manote! Atlikite šiuos paprastus veiksmus ir greitai paruošite skanų patiekalą.

  1. Kiaulienos sezonas: Masažuokite kiaulienos mentės su košerinė druska ir kiaulienos prieskoniųvisiškai padengiant prieskoniais. Suvyniokite į plastikinę plėvelę ir laikykite šaldytuve mažiausiai dvi valandas.
  2. Sear: Toliau įkaitinkite orkaitę iki 325ºF. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų Olandiška orkaitė ant didelio karščio. Apkepkite kiekvieną kiaulienos mentės pusę 2-3 minutes arba kol paruduos. Išimkite jį iš puodo, kai visos pusės apskrus.
  3. Padaryti padažą: Nusausinkite puodą su ½ puodelio obuolių sidro acto ir iš apačios nubraukite rudus gabaliukus. Pridėkite likusią dalį obuolių sidro, Vusteršyras, svogūnasir česnako į puodą ir šluotele sumaišyti. Pridėkite bulves ir obuoliai ir mesti į kailį.
  4. Kepti: Nestle the kiaulienos mentės tarp visų daržovių ir sudėkite šviežios žolelės. Uždenkite ir kepkite 3-3,5 valandosaptepkite kiaulieną obuolių sidro kas valandą ar panašiai.
  5. Pailsėkite ir patiekite: Kai kiauliena pasiekia 200ºF arba lengvai susmulkinama šakute, išimkite iš orkaitės. Leiskite mėsai pailsėti 10 minučių. Kai pailsėsite, išimkite žolelių stiebus iš puodo ir susmulkinkite kiaulieną. Patiekite su daržovėmis ir likusiu obuolių sidro padažu. Mėgaukitės!
Iškeptas kepsnys su bulvėmis ir svogūnais baltame emaliuotame ketaus puode.

Kiaulieną valgyti saugu, kai ji pasiekia 145 ºF (USDA) vidinę temperatūrą, bet kadangi mes gaminame žemai ir lėtai, siekiama, kad ji pasiektų 200 ºF, kad mėsa suminkštėtų ir suirtų, kad būtų lengviau susmulkinti.

Šlifavimas yra svarbus šio recepto žingsnis, nes jis padeda išlaikyti kiaulieną drėgną ir kvapnią. Obuolių sidras ne tik suteikia patiekalui skonio, bet ir padeda apsaugoti kiaulieną nuo išdžiūvimo kepant.

Kepta kiaulienos mentė patiekiama ant baltos lėkštės, kartu su raudonomis bulvėmis, svogūnais ir papuošta rozmarino šakelėmis. Šone dalinai matosi baltas audinys.

Šis patiekalas yra puikus likutis! Likusią kiaulienos mentę laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3-4 dienas.

Norėdami pašildyti, tiesiog pakaitinkite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje, kol sušils.

Iš arti pagardintas, virtas kepsnys, apsuptas sveikų raudonų bulvių ir šviežių rozmarinų šakelių ant baltos lėkštės. Šakutė ir peilis dedami į šoną.

Ką patiekti su šiuo obuolių sidro kiaulienos kepsniu

Turime kiaulieną, turime bulvių, tai kas dar būtų skanu su šiuo obuolių sidro kiaulienos mentėmis? Štai keletas idėjų, kaip pradėti:

  • Kiaulienos mentę įmasažuokite košerine druska ir kiaulienos prieskoniais. Įsitikinkite, kad visas kiaulienos mentė yra padengta prieskoniais. Apvyniokite plastikine plėvele ir perkelkite į šaldytuvą bent dviem valandoms.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 325ºF. Didelėje olandiškoje orkaitėje ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Kepkite kiekvieną kiaulienos mentės pusę 2–3 minutes arba kol paruduos. Išimkite jį iš puodo, kai visos pusės apskrus.

  • Ištepkite puodą ½ puodelio obuolių sidro acto ir nubraukite rudas gabalėlius nuo puodo dugno. Į puodą įpilkite likusį obuolių sidro, Worcestershire, svogūno ir česnako dalį ir plakite, kad sumaišytumėte. Sudėkite bulves ir obuolius ir išmaišykite, kad apsemtų.

  • Įdėkite kiaulienos mentę tarp visų daržovių ir pridėkite šviežių žolelių. Uždenkite ir kepkite 3–3,5 valandos, kas valandą aptepdami kiaulieną obuolių sidru.

  • Kai kiauliena pasieks 200ºF arba bus lengvai susmulkinta šakute, išimkite kiaulieną iš orkaitės.

  • Leiskite mėsai pailsėti 10 minučių. Išimkite žolelių stiebus iš puodo ir susmulkinkite kiaulieną. Patiekite su daržovėmis ir likusiu obuolių sidro padažu.

  • Vietoj obuolių sulčių labai rekomenduojame naudoti obuolių sidrą.
  • Pastebėsite, kad kiaulieną rekomenduojame kepti tol, kol vidinė temperatūra pasieks 200ºF. Taip yra todėl, kad norime, kad jis būtų lengvai susmulkintas.
  • Kiaulieną valgyti saugu, kai ji pasiekia 145 ºF (USDA) vidinę temperatūrą, bet kadangi mes gaminame žemai ir lėtai, siekiama, kad ji pasiektų 200 ºF, kad mėsa suminkštėtų ir suirtų, kad būtų lengviau susmulkinti.

Kalorijos: 657 kcal, Angliavandeniai: 44 g, Baltymai: 60 g, Riebalai: 26 g, Pluoštas: 5 g, Cukrus: 11 g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.

Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -