Vienos keptuvės patiekalai visada laukiami mano virtuvėje, ir tai Vieno puodo grybų vištiena yra lengvas patogus maistas, turintis tiek daug skonio!
Naminiai vištienos prieskoniai padengia minkštą vištieną, o ryžiams virti naudojamas kvapnus sultinys. Rezultatas? Lengva vištienos vakarienė su puikiais skoniais, kurias suvalgys visa šeima.
Jūs negalite gauti nieko geresnio už vištienos vakarienę keptuvėje, kai orkaitė atlieka didžiąją dalį darbo už jus! Man patinka plakti šią vieno puodo vištieną ir ryžius. Tai paprastas savaitės vakaro vakarienės receptas, skirtas pamaitinti jus po ilgos dienos ir nepadaryti visiškai išsekę.
Didžiausias dalykas čia yra susmulkinti daržoves. Po to jums tereikia pagardinti ir apkepti vištieną, paruošti skanų sultinį su ryžiais ir leisti kepti orkaitėje.
Kas yra viename puode – vištiena ir ryžiai
- Vištienos šlaunelės: Vištienos šlaunelės: mes naudojome vištienos šlauneles su kaulais, su oda, nes jos patiekalui suteikia tiek skonio.
- Naminiai vištienos prieskoniai: Paprastas prieskonių mišinys, kurį greičiausiai jau turite savo sandėliuke.
- Baltasis vynas: Mes naudojome sauvignon blanc baltąjį vyną, kad nusausintume keptuvę ir suteiktume papildomo skonio vištienai ir ryžiams.
- Sviestas: Sviestas patiekalui suteikia sodrumo ir gylio. Nepraleiskite!
- Baltieji grybai: Grybai puikiai dera su vištiena ir ryžiais ir patiekalui suteikia žemiško skonio.
- Ilgagrūdžiai balti ryžiai: Mėgstame ilgagrūdžius baltus ryžius, nes virti jie netampa per daug lipnūs ar purūs.
- Vištienos sultinys: Pagrindas, kuriame verdami ryžiai. Dėl to grybų ryžiai yra tokie kvapnūs ir švelnūs.
- Vusterio padažas: Tai suteikia patiekalui aštraus ir pikantiško skonio.
- Susmulkintas parmezano sūris: Galutinis prisilietimas, suteikiantis patiekalui kreminio ir sūraus elemento.
- Vištienos šlaunelės: Nedvejodami naudokite cvietoj šlaunų dėkite vištienos krūtinėlę arba be kaulų, be odos.
- Baltieji ryžiai: Šį receptą išbandėme su ilgagrūdžiais baltais ryžiais, pvz basmati ir jazminasir sulaukė didžiulės sėkmės.
- Vynas: Neturi balto vyno? Galite jį subraižyti su obuolių sidro actas arba visiškai praleisti.
- Grybai: Jei nesate grybų mėgėjas, nedvejodami iškeiskite juos į mėgstamas daržoves paprikos arba cukinijos. Galima naudoti bet kokios rūšies grybus.
Mūsų patarimai dėl šio vieno puodo grybų vištienos ir ryžių recepto
- 2 veiksme būtinai skirkite vištienai pakankamai laiko apskrusti. Kadangi yra vištienos odos, tai gali užtrukti ilgiau nei naudojant vištienos šlaunis be kaulų. Būkite kantrūs! Kuo ilgiau kepsite vištieną odele žemyn, tuo ji bus traškesnė.
- Jei neturite orkaitėje tinkamos keptuvės, prieš dedant į orkaitę viską galite perkelti į kepimo indą.
- Nepamirškite leisti vištienai pailsėti. Išėmus iš orkaitės, prieš patiekiant leiskite vištienai pailsėti bent 10 minučių. Tai leidžia visoms sultims persiskirstyti ir vištiena išlieka drėgna.
Kiek laiko šis vištienos, grybų ir ryžių receptas galioja šaldytuve?
Šaldiklio instrukcijos
Norėdami pašildyti, leiskite atitirpti šaldytuve per naktį ir tada mikrobangų krosnelėje arba pašildykite keptuvėje.
-
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 375ºF. Tada paruoškite vištienos šlauneles, nusausindami jas popieriniu rankšluosčiu. Gausiai pabarstykite juos vištienos prieskoniais ir atidėkite.
-
Įkaitinkite 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje su dangčiu ant vidutinės / didelės ugnies. Kai alyvuogių aliejus bus kvapnus, apkepkite vištienos šlauneles iš abiejų pusių 3–4 minutes, kad jos būtų auksinės rudos spalvos. Nuimkite nuo ugnies.
-
Ištepkite keptuvę baltuoju vynu ir nubraukite rudus gabalėlius nuo keptuvės dugno.
-
Į vyną įpilkite sviesto. Kai sviestas ištirps, sudėkite grybus į keptuvę ir pakepinkite, kol apskrus. Pagardinkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir patroškinkite 3–4 minutes.
-
Sudėkite svogūnus ir česnakus ir pakepinkite dar 2-3 minutes.
-
Įpilkite baltųjų ryžių, vištienos sultinio, Worcestershire padažo, prieskonių ir likusios druskos. Sumaišykite, kad sujungtumėte. Įjunkite ugnį į aukštą. Kai skystis pradės burbuliuoti, nedelsdami nukelkite jį nuo ugnies.
-
Apkepintas vištienos šlauneles dėkite ant ryžių, o viršų padėkite ant keptuvės.
-
Kepkite 375ºF temperatūroje 35 minutes. Išimkite iš orkaitės. Šiuo metu skystis turi būti visiškai absorbuojamas. Jei ne, toliau kepkite 5-10 minučių, kol susigers. Patikrinkite vištienos šlaunelių vidinę temperatūrą. Jis turėtų būti bent 165ºF.
-
Patiekalą galima kepti ant aukštos temperatūros maždaug 1–2 minutes, kad vištiena tikrai įgautų aukso rudą spalvą.
-
Ant viršaus uždėkite šviežių čiobrelių ir parmezano sūrio. Patiekite iš karto.
- Vietoj šlaunelių naudokite vištienos krūtinėlę arba vištienos šlauneles be kaulų.
- Išbandėme šį receptą su ilgagrūdžiais baltais ryžiais, tokiais kaip basmati ir jazminas.
- Galima naudoti bet kokios rūšies grybus.
- 2 veiksme būtinai skirkite vištienai pakankamai laiko apskrusti. Kadangi yra vištienos odos, tai gali užtrukti ilgiau nei naudojant vištienos šlaunis be kaulų.
Kalorijos: 593 kcal, Angliavandeniai: 33 g, Baltymai: 31 g, Riebalai: 36 g, Pluoštas: 2 g, Cukrus: 3 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.