Tai Moliūgų kavos pyragas pakelia klasikinį rytinį skanėstą į kitą lygį su skaniu moliūgo posūkiu. Šis kavos pyragas, puikiai tinkantis rudeniui, gaminamas iš graikiško jogurto, kad būtų itin minkštas ir drėgnas. Šis skanus pyragas su šiltais prieskoniais ir traškiu „Streusel“ užpilu jūsų virtuvėje sukosi visą sezoną.
Morkų pyragas Kavos pyragas? Patikrinkite. Cinamoninis Streusel kavos pyragas? Patikrinkite. Obuolių kavos pyrago bandelės? Patikrinkite. Pumpkin Coff – palaukite minutę! Tai buvome mes, kai supratome, kad dar neišbandėme moliūgų kavos pyrago recepto. Jaučiasi neteisinga, nes dabar moliūgų sezonas ir neturėti moliūgų kavos pyrago recepto.
Na, žmonės, mes esame čia, kad tai ištaisytume ir atneštume jums šį skanų moliūgų prieskoniais pagardintą kavos pyragą, kuris privers jus norėti, kad tai būtų ruduo visus metus.
Padarykite streuselio užpilą, tada tešlą, surinkite ir kepkite. Tai paprasta ir lengva pagaminti, bet neįtikėtinai skanu. Patiekite kaip pusryčių ar priešpiečių skanėstą arba net kaip desertą su plakta grietinėle ar vaniliniais ledais ant viršaus. Smagu.
- Valcuotos avižos: „Streusel“ užpilui labiau patinka naudoti valcuotas avižas, bet galite naudoti ir greitai paruošiamas avižas, jei tai viskas, ką turite po ranka.
- Universalūs miltai: Šiam receptui puikiai tinka įprasti universalūs miltai. Naudojame tešlai ir streusel užpilui.
- Šviesiai rudas cukrus: Pyrago tešlai ir streuselio užpilui reikės šviesiai rudojo cukraus. Būtent tai suteikia streusel viršūnei būdingą trapią tekstūrą.
- Šaltas nesūdytas sviestas: Tai yra svarbiausia „Streusel“ užpilui. Įsitikinkite, kad jis yra šaltas, ir supjaustykite mažais kubeliais, kad įsitikintumėte, jog streuselis išeina idealiai trupantis.
- Maltas cinamonas: Cinamonas ir kavos pyragas – tai degtukas, pagamintas danguje. Tai suteikia pyragui ir streuselio užpilui šilumos ir skonio gilumo.
- Kiaušiniai: Šiame recepte naudojame du didelius kiaušinius, kad suteiktume pyragui struktūrą ir drėgmę.
- Klevų sirupas: Sveiki rudens skonis! Klevų sirupas pyragui suteikia saldumo ir klevo atspalvio.
- Moliūgų tyrė: Moliūgas yra šio pyrago žvaigždė. Įsitikinkite, kad naudojate moliūgų tyrę, o ne moliūgų pyrago įdarą.
- Graikiškas jogurtas: Graikiškas jogurtas suteikia pyragui drėgmės ir šiek tiek įgauna.
- Elektrinis maišytuvas: Norėdami suplakti šlapius pyrago tešlos ingredientus, jums reikės elektrinio maišytuvo.
Taip, šį moliūgų kavos pyrago receptą galima lengvai paruošti be pieno, pakeitus kelis kartus. Pradėkite pakeisdami sviestą veganiško sviesto alternatyva, pvz., „Earth Balance“ arba kokosų aliejumi.
Kalbant apie graikišką jogurtą, naudokite tiršto jogurto be pieno alternatyvą, pavyzdžiui, kokoso arba migdolų pieno jogurtą. O klevų sirupui būtinai naudokite 100% gryną klevų sirupą, o ne blynų sirupą, kuriame dažnai yra sviesto ar kitų pieno produktų.
Vietoj malto cinamono ir muskato riešuto galima naudoti moliūgų pyrago prieskonį. Taip pat galite pridėti šlakelį malto imbiero ar gvazdikėlių, kad gautumėte papildomo skonio.
Kaip geriausiai pasigaminti moliūgų kavos pyragą
Šiltas, jaukus ir skanus šis moliūgų streusel kavos pyragas užpildys jūsų virtuvę saldžiu rudens kvapu! Štai kaip tai padaryti:
- Įkaitinkite orkaitę: Pradėkite įkaitindami orkaitę iki 350 ℉ ir linija an 8 × 8 colių indas su pergamentiniu popieriumi. Atidėkite į šalį.
- Paruoškite Streusel užpilą: Tada pridėkite avižos, miltų, rudojo cukraus, sviesto, cinamonoir vanilės ekstraktas į maišymo dubenį. Naudokite šaukštą (arba geriausia rankomis) ir supjaustykite ingredientus, kol susidarys trupiniai. Tai gali užtrukti 4-5 minutes. „Streusel“ užpilą atidėkite vėliau.
- Sumaišykite sausus ingredientus: Pridėkite miltų, kepimo milteliai, kepimo soda, druskosir cinamono į dubenį ir supilkite kartu. Atidėkite į šalį.
- Sumaišykite šlapius ingredientus: Atskirame dubenyje sutrinkite kremą rudojo cukraus, klevų sirupoir avokadų aliejus su elektriniu maišytuvu. Tada pridėkite vanilės ekstraktas, kiaušiniai, moliūgų tyrėsir graikiškas jogurtas. Sumaišykite, kad sujungtumėte.
- Sujungti: Dabar lėtai pridėkite sausų ingredientų prie šlapias ir maišykite, kol susimaišys.
- Kepti: Tešlą perkelkite į kepimo formą ir ant viršaus uždėkite streuselio užpilas. Iškepkite pyragą 20 minučiųuždenkite jį a skardos folijos palapinėir kepkite kitam 20 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės, kai pyrago vidurys beveik iškeps (išėmus iš orkaitės jis keps dar kelias minutes).
- Leiskite pyragui atvėsti 15 minučių prieš patiekiant. Mėgaukitės!
prieš pjaustydami!
Prieš pjaustydami į jį palaukite, kol pyragas visiškai atvėsnes šiltas jis gali trupėti. Taip pat tortą porai valandų galite padėti šaldytuve, kad būtų lengviau pjaustyti ir patiekti.
Jei turite kokių nors likučių, laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki 3 dienos. Taip pat galite užšaldyti atskiras riekeles, kad galėtumėte ilgiau laikyti.
Kai būsite pasiruošę valgyti, tiesiog atšildykite šaldytuve arba keletą sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje. Sušalęs pyragas gali šiek tiek trupėti, bet vis tiek bus skanus!
Kuo skanu su moliūgų kavos pyragu?
Aš turiu galvoje, tai yra kavos pyragas, tad kodėl gi nesuderinus šio lengvo moliūgų prieskonių kavos pyrago su karšta kava? Ši užpilama kava yra mūsų mėgstamiausia! Ir jei esate šaltos kavos mėgėjas, šis Pumpkin Cream Cold Brew yra tinkamas prekės ženklui. Jei prie saldumynų patiktų kažkas pikantiško, šie šoninės kiaušinių puodeliai arba špinatų kiaušinių bandelės būtų skanūs!
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ℉ ir išklokite 8 × 8 colių indą pergamentiniu popieriumi. Atidėkite į šalį.
-
Paruoškite streuselio užpilą. Į maišymo dubenį supilkite apvoliotas avižas, miltus, rudąjį cukrų, sviestą, cinamoną ir vanilės ekstraktą. Naudokite šaukštą (arba geriausia rankomis) ir supjaustykite ingredientus, kol susidarys trupiniai. Tai gali užtrukti 4–5 minutes Atidėkite „Streusel“ užpilą vėlesniam naudojimui.
-
Tada į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, soda, druską ir cinamoną ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
-
Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu sutrinkite rudąjį cukrų, klevų sirupą ir avokadų aliejų.
-
Tada įpilkite vanilės ekstrakto, kiaušinių, moliūgų tyrės ir graikiško jogurto ir sumaišykite.
-
Lėtai suberkite sausus ingredientus į šlapius ir maišykite, kol susimaišys.
-
Tešlą perkelkite į kepimo indą ir užpilkite streusel užpilu. Pyragą kepkite 20 minučių, uždenkite skardos folijos palapine ir kepkite dar 20 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės, jei pyrago vidurys beveik iškepęs (išėmus iš orkaitės jis keps dar kelias minutes).
-
Prieš patiekdami leiskite pyragui atvėsti 15 minučių.
- Prieš pjaustydami, palaukite, kol pyragas visiškai atvės. Šiltas jis gali sutrupėti.
- Vietoj malto cinamono ir muskato riešuto galima naudoti moliūgų pyrago prieskonį.
- Praleiskite pergamentinį popierių ir apipurkškite indą kepimo purškikliu.
Kalorijos: 398 kcal, Angliavandeniai: 54 g, Baltymai: 6 g, Riebalai: 18 g, Pluoštas: 2 g, Cukrus: 25 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.