Tai Quinoa ir Butternut Skvošo salotos suteikia daug traškumo ir nuoširdaus rudens skonio. Kvinoja apibarstoma aštriu čili traškučių padažu ir kepama, kol taps traški, suteikdama skaniai traškų kontrastą su rudenišku sviestinio moliūgo, kreminio žalio padažo ir stiprių žalumynų skoniais.
Jums, vaikinai, labai patiko mūsų skrudintų sviestinių moliūgų ir gervuogių derliaus salotos, todėl žinojome, kad šį rudenį turėsime pasigaminti dar vienas moliūgų salotas – išskyrus šį kartą, mes norėjome įtraukti mūsų naują maniją – TRAUKIĄ KINOJĄ! Ir leiskite man pasakyti, kad šių salotų skoniai ir tekstūros yra visiškas rudens rojus! Jei turite virtos quinoa likučių, tai puikus būdas jį panaudoti.
Pagal šį receptą jums reikės virtos quinoa, nes ji kepama orkaitėje kartu su sviestiniu moliūgu, kad ji būtų traški. Bet visada galite virti šviežiai. Po to tiesiog pasigaminkite padažą ir viską išmeskite! Tai gana paprastas receptas su dideliu skonio žaidimu.
Ko reikia norint pasigaminti kvinojos ir riešutinio moliūgo salotas
- Virta quinoa: Jei galite, naudokite šaltą quinoa! Šis receptas puikiai tinka likusiai kvinojai dėl šios priežasties.
- Čili traškutis: Tai sumaišoma su quinoa prieš kepant, kad susidarytų aštri, traški danga. Tai TAIP, taip gerai.
- Sviestinis moliūgas: Tai taip pat iškepa iki tobulumo ir suteikia salotoms saldaus, riešutinio skonio.
- Galingas žalumynų mišinys: Šiame recepte naudojome kūdikių kopūstų, špinatų, rukolos ir lapinių kopūstų mišinį, tačiau galite naudoti mėgstamus žalumynus.
- Graikiškas jogurtas: Norėdami pagaminti kreminį padažą. Graikiškas jogurtas prideda aštraus, daug baltymų turinčio elemento.
- Majonezas: Mayo suteikia padažui sodrumo, suteikdamas šioms salotoms sveikų riebalų.
- Šviežios žolelės: Naudojome šviežius peletrūnus ir čiobrelių lapus, kad padažas būtų ryškus, žolelių skonis.
- Žalieji svogūnai: Padažui suteikiamas skonis, kad pakeltų bendrą salotų skonį.
- Citrinų sultys: Kiekvienam salotų padažui reikia šiek tiek rūgštelės!
- Mažas maišytuvas: Norėdami paruošti kreminį padažą, jums reikės nedidelio maišytuvo.
Priedai
- Auksinės razinos
- Ožkos sūris
- Moliūgų sėklos
Šiame recepte pirmenybė teikiama šaltai virtai quinoa, nes ji geriau išlaikys formą ir netaps puri, kai bus sumaišyta su padažu ir kepama su moliūgu.
Jei kvinoją reikia virti tą pačią dieną, prieš naudodami leiskite jai visiškai atvėsti.
Tai priklauso nuo jūsų skonio! Mėgstame naudoti „Momofuku“ arba „Trader Joe’s“ prekės ženklo čili traškumą, tačiau galite naudoti ir bet kurį kitą prekės ženklą arba pasigaminti patys namuose. Tiesiog įsitikinkite, kad jame yra pakankamai prieskonių ir traškumo, kurį galite pridėti prie salotų!
Mūsų mėgstamiausia
Beast Blender
„Beast Blender“ yra mūsų įprastas trintuvas kokteiliams, padažams, sriuboms ir viskam, kas yra tarp jų. Tai idealus dydis ir vidutinė kaina. O, ir taip galinga!
Kaip pasigaminti kvinojos ir sviestinio skvošo salotas
- Paruoškite kvinoją: Įkaitinkite orkaitę iki 400ºF ir kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Tada perkelkite virtos quinoa į išklotą kepimo skardą ir sudėkite čili traškėjimasmaišykite, kol visa quinoa pasidengs. Paskirstykite lygiu sluoksniu ant pergamentinio popieriaus.
- Paruoškite daržoves: Išmeskite sviestinis moliūgas, svogūnas, česnako, alyvuogių aliejausir jūros druska ant atskiros kepimo skardos.
- Kepti: Abi kepimo skardas perkelkite į orkaitę. Padėkite quinoa viršutinėje lentynoje ir sviestinis moliūgas apačioje esančioje lentynoje. Kepkite abi kepimo skardas 40-50 minučių arba kol kvinoja taps traški, o moliūgas iškeps.
- Padaryti padažą: Kol viskas kepa, sumaišykite viską padažo ingredientai a mažas blenderis arba maisto kombainas. Sumaišykite iki vientisos masės, tada atidėkite.
- Surinkti ir patiekti: Išimkite kepimo skardas iš orkaitės ir tolygiai paskirstykite quinoa ir daržovės į 4-6 dubenys. Pridėti a sauja žalumynų į kiekvieną dubenį ir viską užpilkite auksinės razinos, ožkos sūris, moliūgų sėklosir apsirengimas. Patiekite iš karto ir mėgaukitės!
Šių salotų padažas natūraliai bus plonesnis. Jei ieškote storesnio tvarsčio, rekomenduojame pridėti 3-4 papildomi šaukštai majonezo arba graikiško jogurto.
štai patarimas!
Rekomenduojame kiekvieną kartą išmesti quinoa 20 minučių kol jis kepa, kad būtų tolygiai traškus.
Šias kvinojos ir sviestinio moliūgų salotas galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 3-4 dienas. Kad viskas išliktų šviežia ir trašku, užpilą palikite ant šono ir užpilkite prieš pat patiekiant.
Aptarnavimo pasiūlymai
Kai galvoju apie riešutmedžio kvinojos salotas, galvoju apie kitus rudens receptus, tokius kaip ši kreminė moliūgų laukinių ryžių sriuba arba moliūgų čili. Taip pat galite nusipirkti sviestinio moliūgo urmu ir pasivalgyti sviestinio moliūgo tematikos patiekalą su šiuo Butternut Skvošo risotto, Butternut Skvošo Mac ir sūriu arba Butternut Skvošo lazanija. Skanu!
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400ºF ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Išvirtą quinoa perkelkite į išklotą kepimo skardą ir suberkite čili traškumą. Maišykite, kol visa quinoa pasidengs čili traškučiu. Tolygiai paskirstykite quinoa į vieną tolygų sluoksnį ant pergamentinio popieriaus.
-
Ant atskiros kepimo skardos išmeskite moliūgą, svogūną, česnaką, alyvuogių aliejų ir jūros druską.
-
Abi kepimo skardas perkelkite į orkaitę. Kvinoją padėkite ant viršutinės lentynos, o moliūgą – ant žemiau esančios lentynos. Abi kepimo skardas kepkite 40–50 minučių arba tol, kol kvinoja taps traški, o moliūgas iškeps. Rekomenduojame mesti quinoa kas 20 minučių.
-
Kol viskas kepa, paruoškite užpilą. Visus padažo ingredientus sudėkite į nedidelį trintuvą arba virtuvinį kombainą. Ištrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.*
-
Kai bus paruošta, išimkite kepimo skardas iš orkaitės.
-
Tolygiai paskirstykite quinoa ir daržoves į 4-6 dubenėlius. Į kiekvieną dubenį įberkite saują žalumynų ir viską apibarstykite auksinėmis razinomis, ožkos sūriu, moliūgų sėklomis ir padažu.
-
Patiekite iš karto.
- Tiks bet koks žalių salotų mišinys. Pasirinkite savo mėgstamą mišinį!
- Rekomenduojame naudoti likusią, šaltą quinoa. Tačiau galite jas paruošti ir prieš gamindami šias salotas.
- Šių salotų padažas yra plonesnis. Jei ieškote tiršto užpilo, rekomenduojame papildomai įdėti 3-4 šaukštus majonezo.
Kalorijos: 359 kcal, Angliavandeniai: 42 g, Baltymai: 12 g, Riebalai: 18 g, Pluoštas: 6 g, Cukrus: 13 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.