Jei mėgstate kinišką maistą išsinešti, pakelkite ranką. MES. Vištienos kepsnius gaminu nuo 10 metų (BE JOKE), nes kiniškas maistas yra mano mėgstamiausias patiekalas.
Nuo antrojo savo pirmojo vištienos kepimo recepto gaminau savo virtuvėje, mane užkabino. Jei 10-metis gali tai padaryti, tai gali ir tu! Man asmeniškai patinka šis paprastas vištienos kepimo receptas yra padažas. Jis pikantiškas, pagamintas iš 5 pagrindinių ingredientų, jame yra šlakelis šviežio imbiero.
Geriau nei išsinešti vištienos kepsnys
Naminis vištienos kepsnys yra paprasta alternatyva išsinešimui ir geriau jums. Jis paruoštas naudoti greičiau nei per 30 minučių ir vaikams tai patiks.
Mūsų kepimo receptas yra pagamintas iš vištienos krūtinėlės, brokolių ir morkų, o padažas gaminamas iš šviežio imbiero, sojos padažo / tamari, medaus ir sriracha. Jame nėra rafinuotų cukrų ir siūlome modifikacijų, kad jame nebūtų glitimo!
Ingredientai, kurių reikia vištienos kepimui namuose
- Vištienos krūtinėlė – Įsitikinkite, kad įsigykite vištienos krūtinėlę be kaulų, be odos, kad ją būtų lengva paruošti! Jei norite, galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų ir be odos, arba išvis pakeiskite baltymus į krevetes, jautieną ar tofu!
- Alyvuogių aliejus – Žinome, kad daugelyje receptų reikia naudoti sezamų aliejų, tad jei norite jį naudoti! Itin paprastus dalykus išlaikėme su įprasčiausiu kepimo aliejumi – alyvuogių aliejumi.
- Brokoliai – brokoliai yra pagrindinė šio kepimo daržovė. Jums reikia 8 puodelių brokolių žiedynų.
- Morkos – Šiam receptui naudojome susmulkintas morkas, bet jei namuose turite nesmulkintų morkų, nesunkiai jas galite iškeisti į griežinėliais.
Pridėkite bet kokių daržovių, kurių geidžia jūsų širdis! Kadangi tai skirta 4 žmonėms, rekomenduojame apie 2 puodelius vienam asmeniui. Jie iškepa, todėl išgeriama mažiau nei 2 puodeliai vienam asmeniui! Štai keletas pasiūlymų:
- cukriniai žirneliai
- šparaginės pupelės
- paprikos (raudonos arba žalios paprikos)
- žalieji svogūnai
- žiedinių kopūstų
Nors jūs visiškai galite naudoti šaldytas daržoves, mes 100% siūlome naudoti šviežias daržoves. Kartojame –> naudokite šviežias daržoves! Šviežios daržovės yra traškios, ryškios spalvos ir daug geresnio skonio nei šaldytos!
Kas yra mix fry padaže?
Dabar, kai žinote, ko jums reikia pačiam kepsniui, laikas pakalbėti apie viską, kas yra maišoma padažas! Šis padažas yra pagamintas iš česnako ir imbiero, todėl toks skanus.
Kalbant apie vištienos kepimo receptus, mes visi apie padažą ir skirtingų ingredientų naudojimą, kad jis būtų jums geresnis. Nesijaudinkite, gaminant nebuvo paaukotas joks skonis!
- Medus: medus – puikus būdas pasigaminti saldų, Azijos įkvėptą padažą, bet be rafinuoto cukraus. Pabandykite medų pakeisti klevų sirupu, kad gautumėte šiltesnį, bet ne mažiau skanų skonį. PS: mes mėgstame naudoti medų vietoj rudojo cukraus, nes jis ne tik skanesnis, bet ir geresnis jums.
- Sojos padažas: truputis sojos padažo labai tinka. Jei stebite, kaip suvartojate natrio, pabandykite naudoti mažai natrio turintį sojos padažą arba netgi pakeiskite jį tamari į begliuteną.
- Imbieras: šviežias imbieras yra vienas iš mano mėgstamiausių ingredientų, naudojamų sveikos vištienos kepimo recepte. Jei mėgstate imbierą kaip mes, pabandykite jį padvigubinti šiame recepte!
- Česnakai: Esu iš tų žmonių, kurie kiekviename recepte dubliuoja česnako. Daryk. Ne. Praleisti. The. Česnakai. Tai prideda tiek gilumo šiam padažui! Drąsiai naudokite šviežiai susmulkintą česnaką, iš anksto susmulkintą česnaką ar net česnakų pastą.
- Sriracha: sriracha prideda šiek tiek šilumos, bet ne per daug! Jei mėgstate karštą, pridėkite tiek, kiek norite!
- Hoisin padažas: Hoisin padažas yra neprivalomas pagal šį receptą, bet jei jums patinka autentiškas kiniškas išsinešimo skonis, įpilkite tik šaukštą ir viskas.
Kiti skoniai priedams
Norite pridėti šiek tiek šilumos, o gal šiek tiek citrusinių vaisių? Štai keletas jums parinkčių:
- maltų raudonųjų pipirų dribsnių
- karštas padažas
- sezamo sėklų
- sezamo aliejus
Kaip sutirštinti „Sir Fry“ padažą
Niekam nepatinka vandeningas vištienos kepimo padažas ir tai faktas. Šiame recepte padažą sutirštiname kukurūzų krakmolo srutomis. Norėdami tai padaryti, jums reikės kukurūzų krakmolo ir vandens.
- Į nedidelį dubenį supilkite vandenį ir pabarstykite kukurūzų krakmolu.
- Kukurūzų krakmolą plakite, kol jis ištirps.
- Tada supilkite srutą į karštą maišytą kepti tiesiai į keptuvę. Įsitikinkite, kad šiluma yra bent vidutinė, kad kukurūzų krakmolas suaktyvėtų ir padažas sutirštėtų.
Pradėkite nuo 2 arbatinių šaukštelių kukurūzų krakmolo ir eikite iš ten. Per daug kukurūzų krakmolo gali lengvai sugadinti patiekalą, todėl pradėkite nuo mažo!
Kaip kepti vištieną maišant
Klausiate, kaip kepti vištieną nuo nulio? Vištienos ir daržovių kepsnys yra greita ir paprasta vakarienės idėja, todėl tai užtrunka mažiau nei 30 minučių!
Kai susmulkinsite daržoves ir vištieną ir pagaminsite padažą, jums liks tik keli žingsniai.
- Paruoškite vištieną ir daržoves: vištieną ir daržoves supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, įsitikinkite, kad viskas yra maždaug tokio paties dydžio.
- Padaryti padažą: į nedidelį dubenį sudėkite padažui skirtus ingredientus ir išplakite, kad susimaišytų. Išmeskite vandenį ir kukurūzų krakmolą.
- Troškinta vištiena: vištienos krūtinėlę kepkite ant vidutinės/stiprios ugnies apie 2-3 minutes.
- Pridėti maišant keptas daržoves ir padažą: Įdėkite savo daržoves ir padažą. Vištieną ir daržoves maišydami pakepinkite 2–3 minutes prieš pildami padažą. Užvirinkite padažą, sumažinkite ugnį ir leiskite virti 6-8 minutes. Galimybė kelioms minutėms uždengti vištieną ir daržoves, kad iškeptų greičiau.
- Sutirštintas padažas: sukurkite kukurūzų krakmolo srutą, maišydami kukurūzų krakmolą ir vandenį. Tada sudėkite į maišytą keptuvę ir toliau kepkite 1-2 minutes arba kol sutirštės.
Kas tinka vištienos kepimui
Vištienos kepsnys klasikiniu būdu valgomas su baltųjų ryžių šonu. Štai keletas kitų variantų, kuriuos galite išbandyti!
Maišydami leiskite visiškai atvėsti, tada supilkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 3-5 dienų.
Lengvas valgio paruošimas
Jums pasisekė, bet koks naminio patiekalo receptas puikiai tinka ruošiant maistą. Pagal šį receptą pridėkite mėgstamų grūdų ir galėsite valgyti 4 kartus.
Jei maitinate minią, galite net padvigubinti šį receptą, kad lengvai pagamintumėte 8 patiekalus. Peržiūrėkite mūsų mėgstamus stiklinius patiekalų ruošimo indus čia, kad sužinotumėte daugkartinio naudojimo, ekologiškesnio maisto ruošimo variantą.
-
Pirmiausia paruoškite blynų padažą, suplakdami visus ingredientus, išskyrus vandenį ir kukurūzų krakmolą.
-
Tada didelėje keptuvėje ant vidutinės / didelės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kai alyvuogių aliejus kvepia, į keptuvę suberkite griežinėliais pjaustytą vištienos krūtinėlę ir patroškinkite 2-3 minutes.
-
Tada sudėkite keptas daržoves (išskyrus morkas) ir patroškinkite 2-3 minutes prieš pildami padažą. Padažą užvirinkite, tada sumažinkite iki mažo/vidutinio lygio, suberkite morkas ir leiskite virti 6–8 minutes. Jei turite labai didelių brokolių žiedynų, galite uždengti keptuvę ir leisti garuose 2-3 minutes, kad greičiau iškeptų.
-
Kol kepa vištienos kepsnys, pagaminkite kukurūzų krakmolo srutą. Kukurūzų krakmolą išplakite 2 šaukštuose vandens, kol jis ištirps. Tada į keptuvę supilkite kukurūzų krakmolo srutą ir toliau kepkite ant vidutinės ugnies, kad suaktyvėtų. Prireiks 1–2 minučių, kol kukurūzų krakmolas pradės tirštinti jūsų padažą.
-
Patiekite keptą vištieną ant mėgstamų grūdų, tokių kaip baltieji ryžiai, rudieji ryžiai ar kepti ryžiai! Galimybė papildyti mėgstamais riešutais, tokiais kaip anakardžiai, žemės riešutai ar sezamo sėklos.
- Ryžiai į mitybos informaciją neįtraukti.
-
Naminis Vištienos kepsnys yra paprasta alternatyva išsinešimui ir geriau jums. Jis paruoštas naudoti greičiau nei per 30 minučių ir vaikams tai patiks.
Tai vištienos kepimo receptas pagamintas iš vištienos krūtinėlės, brokolių ir morkų, o padažas pagamintas iš šviežio imbiero, sojos padažo / tamari, medaus ir sriracha.
Kalorijos: 305 kcal, Angliavandeniai: 34 g, Baltymai: 28 g, Riebalai: 9 g, Pluoštas: 5 g, Cukrus: 20 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.