Jei trūksta laiko ir ieškote tobulos Padėkos dienos kalakutienos, išbandykite mūsų „Spatchcock“ kalakutienos receptą! Tam reikia sauso kalakutienos sūrymo išvakarėse, bet šio 13 svarų kalakuto kepimo laikas Padėkos dieną yra trumpesnis nei 2 valandos!

Jei kurį laiką priklausėte „Fit Foodie Finds“ bendruomenei, žinote, kad mums patinka gaminti mėsą. Štai kodėl Padėkos diena yra mūsų mėgstamiausia šventė –> nes savo šeimoms turime paruošti nuostabų Padėkos dienos kalakutą.

Šiais metais norėjome sugalvoti kalakutienos receptą, kuris turėtų visus nuostabius klasikinio kepto kalakuto skonius, bet greičiau iškeptų orkaitėje. Įterpti –> kalakutiena iš šlakelio, artimas vieno iš jūsų mėgstamiausių FFF receptų giminaitis, vištiena iš šlakelio.

Greitas aprašymas: Šis kalakutienas pirmiausia sausai sūdomas per naktį, o ryte pagardinamas garsiuoju kalakutų prieskoniu. Nupjaukite kalakutieną, o tada įdėkite svogūną, česnaką ir žoleles po oda. Skrudinkite jį ant grotelių (labai svarbu!), kas 20 minučių 1,5–2 valandas.

kodėl spatchcock kalakutiena?

  • Mums patinka šis kalakutienos kepimo būdas dėl kelių priežasčių. Kadangi nuo kalakuto pašalinamas stuburas, viskas kepa tolygiau, Skirtingoms kalakuto dalims suteikiama mažai vietos išdžiūti.
  • The virimo laikas yra daug greitesnis. 14 svarų paukštį iškepsite greičiau nei per pusantros valandos.
  • Visi iš oda tampa graži ir traški nes jis kepa ant grotelių, o tai tam tikra prasme yra tarsi paukštis kepantis ore!

Ko reikia norint pagaminti „Spatchcock“ kalakutą

Šio „spatchcock“ kalakutienos recepto ingredientai yra suskirstyti į 3 komponentus – sausą sūrymą, patį kalakutą ir šlifavimo skystį. Jums reikia:

Sausas sūrymas yra toks fantastiškas būdas pridėti toną skonio. Mūsų gaminama iš košerinės druskos, juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių ir džiovintų rozmarinų. Mums taip pat patinka, kad sausas sūrymas padeda sušvelninti odą 😍

Ar galiu vietoj to naudoti šlapią sūrymą?

Drąsiai naudokite mūsų šlapio sūrymo receptą, o ne sausą sūrymą. Jie abu daro panašius dalykus, kad išlaikytų drėgmę ir skonį, tik pastebime, kad sausas sūrymas suteikia jums traškesnę odą!

  • 12–14 svarų neapdorota kalakutiena: Rekomenduojame naudoti ne daugiau kaip 14 svarų kalakutą, kad jis neišdžiūtų.
  • Baltasis svogūnas ir česnako skiltelės: vien todėl, kad tu šnipštai, dar nereiškia, kad negali įdaryti kalakuto!
  • Šviežios žolelės: mes naudojome čiobrelius ir raudonėlius, bet tinka bet kokios šviežios žolelės. Sudarysite juos į ryšulį ir klijuosite po oda.
  • Kalakutienos prieskoniai: mūsų kalakutienos prieskoniai yra tikrai patys geriausi (paklauskite bet kurio interneto naudotojo). Labai rekomenduojame gaminti ir naudoti šį receptą.
  • Alyvuogių aliejus

Norint jį laikyti, svarbu pabarstyti kalakutą. gražus ir drėgnas. Ir jis gali (ir turėtų būti) naudojamas kaip kalakutienos padažo pagrindas! Naudojome baltąjį vyną, sultinį, nesūdytą sviestą, šviežius čiobrelius, dar šiek tiek kalakutienos prieskonių.

Išmokite kalakuto išmušimo techniką.

Spatchcock Turkija orkaitės instrukcijose

Išpakuokite kalakutą iš pakuotės ir pašalinkite vidų. Tada paruoškite sauso sūrymo prieskonius. Sumaišykite košerinę druską, pipirus, čiobrelius ir rozmariną. Šį prieskonių mišinį naudosite kalakutienos sūrymui džiovinti.

Įtrinkite druskos mišinį tarp odos ir kalakutienos. Būtinai patrinkite krūtis, kojas ir sparnus. Perkelkite kalakutieną į didelį plastikinį maišelį arba sandarų indą ir per naktį šaldykite.

  1. Kai būsite pasiruošę iškirpti kalakutą, padėkite kalakutą krūtine žemyn ant pjaustymo lentos.
  2. Labai aštriomis virtuvinėmis žirklėmis nupjaukite vieną stuburo pusę per šonkaulius. Pakartokite kitoje stuburo pusėje ir išmeskite stuburą.
  3. Apverskite kalakutą ant krūtų ir rankomis tvirtai paspauskite paukščio vidurį, išlygindami kalakutą. Kadangi gaminate 14 svarų. kalakutienos, reikės jai patepti alkūnių tepalo.
  4. Padėkite išlygintą kalakutą ant grotelių ant kepimo skardos ir būsite pasiruošę jį pagardinti!
žirklės

Geriausias

Virtuvinės žirklės

Šios OXO virtuvės žirklės yra aštriausios ir pigiausios virtuvės žirklės rinkoje! Įsigykite sau porą, kad lengvai pjaustytumėte virtuvę.

Daiktai ir sezonas Turkija

Pirmiausia ant didelės kepimo skardos uždėkite groteles. Tada suplotą kalakutieną padėkite ant grotelių, o svogūną ir česnaką pakiškite po kalakuto odele. Šviežias žoleles pakiškite po sparneliais, o kalakuto odą pagardinkite kalakutienos prieskoniais.

Kol kalakutiena kepa, sudėkite visus skysčiui skirtus ingredientus į puodą ir užvirkite ant vidutinės/stiprios ugnies. Kaitrą sumažinkite iki mažos ir leiskite užvirti. Juo sudrėkinsite kalakutą kepdami.

Ant kepimo skardos su šviežiomis žolelėmis iškepta kalakutiena.

Kiek laiko turėčiau kepti šlako kalakutą? Rekomenduojame kepti 12–14 svarų kalakutą ant grotelių maždaug 80–90 minučių, kaskart pabarstydami. Jūs žinote, kad jūsų kalakutiena yra paruošta, kai oda yra traški, o storiausių dalių vidinė temperatūra yra bent 165ºF.

Vidinė kalakuto temperatūra turi būti 165ºF. Kai kurie žmonės laikosi taisyklės, kad vištienos šlaunelių temperatūra turi būti 175ºF, o krūtinėlės mėsa turi būti 160ºF arba 165ºF. Paprastai užtikriname, kad viso paukščio temperatūra būtų apie 165ºF.

mėsos termometras.

Išbandykite!

Thermoworks Thermapen

Mes prisiekiame naudoti mėsos termometrą, kai kepame bet kokią mėsos gabalą. Thermapen yra mūsų mėsos termometras, kuris veikia kiekvieną kartą.

Kaip pasigaminti kalakutienos padažą su lašinukais

Vienas iš mūsų mėgstamiausių dalykų, susijusių su kalakutienos lašinukų likučiais, yra paversti jį padažu ir patiekti Padėkos dieną. Turime kalakutų padažo įrašą, bet toliau pateiksime trumpą aprašymą.

Sauso sūrymo kalakutiena ant stovo.

Kalakutienos likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 7 dienų. Mums patinka šią mėsą naudoti kalakutienos salotoms arba likusiems kalakutienos pyragams!

Kalakutienos likučius galite lengvai užšaldyti sumuštiniams, salotoms ar kitiems receptams. Leiskite kalakutienai visiškai atvėsti, tada įdėkite į šaldiklio saugų maišelį ir pašalinkite kuo daugiau oro. Užšaldykite iki 3 mėnesių.

Pjaustyta kalakutiena ir bulvių košė lėkštėje.

Užbaikite padėkos vakarienę

Rekomenduojame patiekti šį kalakutą su mūsų naminiu kalakutienos padažu, dešrų įdaru, bulvių koše ir šparaginėmis pupelėmis.

Desertui išbandykite mūsų moliūgų sūrio pyrago batonėlius arba obuolių pyragą.

Turite likusį „Spatchcock“ Turkiją?

Jei turite mažesnę žmonių grupę šiam kalakutui, tikrai turėsite likučių! Žemiau yra keletas skanių likusių idėjų.

  • Kalakutienos paruošimas: Išimkite kalakutą iš pakuotės ir pašalinkite visus kalakuto vidus. Atidėkite į šalį.

  • Sausas sūrymas: Į nedidelį dubenį įpilkite košerinės druskos, pipirų, čiobrelių ir rozmarinų ir maišykite, kol susimaišys.

  • Atskirkite odelę nuo kalakutienos ir įtrinkite druskos mišiniu po kalakuto oda. Būtinai patrinkite krūtis, kojas ir sparnus. Įdėkite kalakutieną į didelį plastikinį maišelį arba sandarų indą ir šaldykite per naktį.

  • Išimkite kalakutieną iš šaldytuvo ir išmeskite skysčio perteklių. Išdžiovinkite kalakutieną popieriniais rankšluosčiais ir atidėkite į šalį.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 400ºF ir padėkite groteles ant didelės kepimo skardos. Arba galite naudoti didelę kepimo skardą.

  • Spatchcock kalakutiena: Norėdami nupjauti kalakutą, padėkite kalakutą krūtine žemyn ant pjaustymo lentos ir labai aštriomis virtuvinėmis žirklėmis pradėkite pjauti vieną stuburo pusę per šonkaulius, o tada pakartokite kitoje stuburo pusėje. Išmeskite stuburą.

  • Apverskite kalakutą ant krūtų ir rankomis tvirtai paspauskite paukščio vidurį, išlygindami kalakutą.

  • Daiktai ir sezonas: Suplotą kalakutą padėkite ant grotelių, o svogūną ir česnaką įkimškite po kalakuto odele. Šviežias žoleles pakiškite po sparneliais, o kalakuto odą pagardinkite kalakutienos prieskoniais. Įmasažuokite prieskonius į odą.

  • Kalakutienos kepsnys: Apšlakstykite kalakutą alyvuogių aliejumi ir rankomis įmasažuokite aliejumi į kalakutą. Įdėkite kalakutą į orkaitę ir kepkite 20 minučių 400 laipsnių F temperatūroje.

  • Kol kalakutiena kepa, sudėkite visus skysčiui skirtus ingredientus į puodą ir užvirkite ant vidutinės/stiprios ugnies. Kaitrą sumažinkite iki mažos.

  • Kai kalakutiena kepa 20 minučių, aptepkite kalakutą kepimo skysčiu ir kepkite dar 60–70 minučių, plakdami kas 20 minučių, kol kalakuto vidinė temperatūra storiausioje vietoje pasieks 165ºF.

  • Jei kalakutienos odelė pradeda ruduoti labiau nei pageidaujama, paskutines 20 kepimo minučių ant kalakutienos uždėkite skardos foliją.

  • Išimkite kalakutieną iš orkaitės ir leiskite pailsėti 20 minučių prieš išpjaustydami. Kalakutienos lašinukus rekomenduojame išsaugoti paprastam, naminiam kalakutienos padažui (išsamiau žr. receptų kortelę).

  • Virimo laikas: šio kalakuto kepimo laikas skirsis priklausomai nuo naudojamo kalakuto dydžio ir orkaitės. Visą kepimo laiką būtinai stebėkite kalakuto vidinę temperatūrą. Mes naudojome 13,3 svaro. jaunas kalakutas.
  • Turkijos prieskoniai: Mes naudojome šį naminį kalakutienos prieskonį, tačiau galite naudoti bet kokius spintelėje esančius paukštienos prieskonius.
  • Turkijos padažas: naudokite 1 puodelį kalakutienos lašinukų ir (arba) šlifavimo skysčio, 3 puodelius sultinio ir 2–3 šaukštus kukurūzų krakmolo. Skystį švelniai užvirinkite ant viryklės ir išimkite 1 puodelį skysčio. Supilkite kukurūzų krakmolą, kol neliks gabalėlių, tada vėl sudėkite į puodą. Plakite ant vidutinės/mažos ugnies 3-5 minutes, kol padažas sutirštės.
  • Būtinai visiškai atšildykite paukštį. Nėra nieko blogiau, kaip tą dieną išnešti kalakutą ir suprasti, kad jis vis dar užšalęs.
  • Prieš kepdami kalakutą, visada naudokite sūrymą; sausas ar šlapias. Kiekvieną kartą gausite sultingą paukštį.

Kalorijos: 711 kcal, Angliavandeniai: 3 g, Baltymai: 99 g, Riebalai: 30 g, Pluoštas: 0.4 g, Cukrus: 1 g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -