Pagaminta su meile, Močiutės Betty kavos pyragas yra tikrai nepakartojamas. Tortas padengtas pâte à choux pluta, suteikiant jam lengvą ir erdvią tekstūrą, kuri yra tiesiog dieviška! Su sodraus sviesto ir riešutų migdolų užuominomis šis kavos pyragas puikiai tinka mėgautis prie karštos kavos puodelio!

Baneris su tekstu:

Prisimenu, valgiau tai visą laiką augau, nes mano močiutė mėgo kepti, ir tai buvo vienas iš jos specialių receptų. Ji visada sakydavo, kad tobulai skanaus kavos pyrago raktas yra daug meilės! Po to, kai Betty mirė, man ir mano pusbroliams prireikė METŲ, kad patobulintume šį receptą. Turėjome tik vieną jos ranka rašyto recepto versiją, o kai kurias jos rašysenas buvo taip sunku iššifruoti + ji visada kepdavo iš atminties, tad kas žino, ar mūsų turimas parašytas receptas buvo net tikslus!

Dabar, kai pagaliau ištobulinome jos kavos pyragą, nekantraujame pasidalinti juo su jumis ❤️ Tikiuosi, kad šis receptas jums patiks taip pat, kaip mūsų šeima jau ištisas kartas.

  • Universalūs miltai: Tai yra mūsų tešlos pagrindas, suteikiantis struktūrą ir stabilumą.
  • Vanduo: Tešlai ir glaistui pagaminti reikės vandens.
  • Sūdytas sviestas: Įsitikinkite, kad sviestas yra suminkštintas iki kambario temperatūros, kad būtų lengva maišyti.
  • Kiaušiniai: Pate à choux plutai sukurti naudojami kiaušiniai, suteikiantys šiam pyragui lengvą ir erdvią tekstūrą.
  • Migdolų ekstraktas: Šį kavos pyragą pagardinome migdolų ekstraktu, kaip kadaise gamindavo močiutė!
  • Cukraus pudra: Tai bus naudojama skaniam glaistui, kuris dedamas ant kavos pyrago, pagaminti.
  • Supjaustyti migdolai (nebūtina): Prideda gražaus kontrastingo traškėjimo!
  • Elektrinis maišytuvas: Jums reikės elektrinio maišytuvo, kuris padės sumaišyti tešlos ingredientus.
Ranka rašytas šparaginių pupelių kepimo salotų receptas ant iškloto popieriaus, kuriame yra šviežių šparaginių pupelių, itališko užpilo, Dižono garstyčių ir skrudintų pjaustytų migdolų. Lengvai vykdomos instrukcijos padės jums sukurti šį traškų ir kvapnų patiekalą.

Tinkamas maistas

Šeimos receptų serija

Visi šios serijos receptai yra įkvėpti kažkieno ypatingo kiekvienoje mūsų šeimoje. Tai receptai, kuriais užaugome mėgaudamiesi per šventes. Iš mūsų širdies į jūsų ❤️

Du naminiai migdoliniai biscotti sausainių rąstai ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Suteikite daugiau skonio su priedais ir įdarais!

Jei negalite atsispirti savo kavos pyragui pridėti šiek tiek papildomo skonio, pabandykite eksperimentuoti su skirtingais priedais. Štai keletas mūsų mėgstamiausių:

  • Cinamoninis cukrus
  • Streusel (trupus miltų, sviesto ir cukraus mišinys)
  • Švieži vaisiai (pvz., mėlynės ar avietės)
Tamsiai žalias KitchenAid stovinis maišytuvas.

Židinys ir ranka

Stovintis maišytuvas

Šis židinio ir rankų stovimas maišytuvas yra mūsų mėgstamiausias!

Supjaustytas migdolų pyragas apteptas baltu glajumi ir apibarstytas migdolų drožlėmis.

geriausi šio kavos pyrago patarimai

  1. Įsitikinkite, kad kepalai yra pakankamai ilgi ir ploni, kitaip susidarys gumuliukai.
  2. Į 4 žingsnisgaminame paštetą à choux. Tai Choux pyragas, gaminamas iš sviesto, vandens, miltų ir kiaušinių. Vietoj kildinimo priemonės, choux tešla naudoja didelį drėgmės kiekį, kad sukurtų garus, nes tešloje esantis vanduo kepant išgaruoja ir išpučia tešlą.

Laikykite šį kavos pyragą indelyje hermetiška talpykla kambario temperatūroje iki 3 dienos.

Ranka, laikanti migdolais dengto desertinio batonėlio gabalėlį su baltu glajumi. Fone matomi kiti panašūs desertų batonėliai.

Neprivalomas užpilas: pjaustytų migdolų

  • Įkaitinkite orkaitę iki 350ºF. Kepimo skardą uždenkite pergamentiniu popieriumi.
  • Į didelį maišymo dubenį įpilkite 1 puodelį miltų, 1 šaukštą vandens ir ½ puodelio sviesto. Elektriniu maišytuvu nuosekliai maišykite, kol susimaišys ir pradės byrėti, kaip šlapias smėlis. Tešlą rankomis suspauskite, kad suformuotumėte rutulį.
  • Padalinkite mišinį į du rutuliukus ir padėkite juos ant kepimo skardos. Iš kiekvieno rutuliuko švelniai suformuokite ilgą, plokščią, panašų į kepalą formą. Atidėkite į šalį. Duonos turi būti maždaug 10 × 2 colių ir maždaug ½ colio storio.
  • Tada į puodą įpilkite 1 puodelį vandens, 1 puodelį miltų, 3 kiaušinius, ½ arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto ir ½ puodelio sviesto. Išmaišykite ir pakaitinkite mišinį ant vidutinės/stiprios ugnies iki užvirimo.
  • Nukelkite keptuvę nuo ugnies, kad masę plaktumėte mediniu šaukštu, kad susidarytų tvirtas rutulys. Tai užtruks apie 5 minutes.
  • Mišinį tolygiai paskirstykite ant kepimo skardos kavos pyrago kepalėlių.
  • Kepkite iki auksinės rudos spalvos, apie 30-40 minučių, priklausomai nuo orkaitės.
  • Kol kepa kavos pyragas, paruoškite glajų. Sumaišykite cukraus pudrą, sviestą, migdolų ekstraktą ir šiltą vandenį. Išmaišykite iki vientisos masės. Atkreipkite dėmesį, kad tai labiau glazūra, o ne storas glajus.
  • Išimkite kavos pyragą iš orkaitės ir leiskite pyragui visiškai atvėsti prieš glaistydami.
  • Patiekite nedelsiant arba atvėsusį laikykite sandariame inde.
  • Įsitikinkite, kad kepalai yra pakankamai ilgi ir ploni, kitaip susidarys gumuliukai.
  • 4 veiksme gaminame paštetą su choux. Tai Choux pyragas, gaminamas iš sviesto, vandens, miltų ir kiaušinių. Vietoj kildinimo priemonės, choux tešlos gaminiai naudoja didelį drėgmės kiekį, kad sukurtų garus, nes kepant tešloje esantis vanduo išgaruoja ir išpučia tešlą.

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.

Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -