Citrina ir grietinėlės sūris… kas gali būti geriau? Šios Citrininiai sausainiai su grietinėlės sūrio glaistu sumaišykite gaivų citrusinių vaisių skonį su sodria, kremine tekstūra. Jie yra lengvi ir ryškūs, juose yra šviežios citrinos žievelės ir citrinos sulčių tiek sausainiuose, tiek glazūroje.
Aš negaliu gauti pakankamai citrinos skonio nieko. Panašiai kaip šie citrinų mėlynių trupinių batonėliai ir citrinų batonėliai be glitimo, Šis citrininio sausainio receptas yra lengvas, gaivus ir tiesiog šaukiantis desertas. Štai kodėl žinojau, kad turime sukurti citrininius sausainius su kreminio sūrio glaistu – derinį, kuris tikrai privers jūsų skonio receptorius šokti iš džiaugsmo.
Pagaminti šį citrininio sausainio receptą lengva. Tereikia apsišarvuoti kantrybe ir leisti sausainiams porą valandų atvėsti. Išskyrus tai, gaminate kaip bet kurį sausainių receptątaip pat pasigaminkite naminio kreminio sūrio glaistymą, kuris yra paprastas žavinga.
Sviesto ir cukraus plakimas 5 minutes – tai žingsnis, kuris atrodo nereikalingas, tačiau baigus gaunamas lengvas ir erdvus sausainis su traškia plutele. Kremo procese į tešlą įtraukiamas oras, kuris padeda sausainiams pakilti ir tapti purus kepant. Tai taip pat padeda tolygiai paskirstyti ingredientus, kad tekstūra būtų nuoseklesnė.
Nepraleiskite tešlos šaldymo!
Atšaldžius tešlą, ji sutvirtėja, todėl ją lengviau apvolioti cukraus pudra. Jei šį žingsnį praleisite, tešla bus itin lipni ir sunkiai kočiojama.
Taip pat gali prireikti daugiau laiko kepimui arba jis subyrės. Atšaldžius tešlą, skoniai susilieja ir gaunamas skanesnis sausainis!
Židinys ir ranka
Stovintis maišytuvas
Šis židinio ir rankų stovimas maišytuvas yra mūsų mėgstamiausias!
Jei neturite vanilės ekstrakto, migdolų ekstraktas yra puikus antrasis pasirinkimas. Taip pat galite naudoti vanilės ankštį, kuri suteiks sausainiams intensyvesnį vanilės skonį.
Skanūs šių citrininių sausainių priedai
Šie citrininiai sausainiai išliks švieži hermetiškame inde kambario temperatūroje iki 5 dienos. Po to jie gali pradėti džiūti ir prarasti šviežumą.
Ar galima užšaldyti citrininių sausainių tešlą?
Taip, tešlą galite užšaldyti vėlesniam naudojimui. tiesiog iš tešlos suformuokite rutuliukus ir dėkite ant išklotos kepimo skardos. Šaldykite iki vientisos masėstada perkelkite į šaldikliui tinkamą maišelį ar talpyklą. Šaldytus tešlos rutuliukus galima kepti tiesiai iš šaldytų – tereikia pridėti minutę ar dvi prie kepimo laiko.
-
Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį. Sumaišykite, kad sujungtumėte ir atidėkite.
-
Sviestą ir rudąjį cukrų įpilkite į stovo maišytuvo dubenį. Plakite kartu mažu/vidutiniu greičiu 5 minutes. Baigęs jis turėtų būti lengvas ir purus. Visą plakimo laiką būtinai nubraukite šonus.
-
Tada į plaktą sviestą ir cukrų įmuškite kiaušinį, vanilę ir citrinos žievelę. Maišykite iki vientisos masės.
-
Įpilkite citrinos sulčių ir maišykite, kol susimaišys.
-
Lėtai supilkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus ir maišykite, kol viskas susimaišys. Įsitikinkite, kad maišymo dubens apačioje nėra miltų gumulėlių.
-
Perkelkite sausainių tešlą į sandarų indą ir šaldykite bent 2 valandas arba per naktį.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ℉ ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
Išsemkite sausainius 2-jų šaukštų samteliu ir susukite į rutulį. Kadangi šie sausainiai tepasi šiek tiek labiau nei kiti, mes mieliau kepame 6 į skardą.
-
Kepkite 9-11 minučių.
-
Leiskite pailsėti 5 minutes, prieš perkeldami į vėsinimo indą. Leiskite sausainiams visiškai atvėsti.
-
Paruoškite glazūrą. Sudėkite kreminį sūrį ir sviestą į stovo maišytuvo dubenį. Plakite iki vientisos masės ir purumo. Jei kreminis sūris ir sviestas nėra pakankamai šilti, plakant gali susidaryti gumuliukų. Jei taip, plakite dar minutę.
-
Tada į dubenį supilkite vanilę, citrinos sultis, citrinos žievelę ir cukraus pudrą. Pradėdami nuo mažos, sumaišykite, kol gerai susimaišys. Įdėjus cukrų, greitį galima padidinti.
-
Laikykite sandariame inde ir laikykite šaldytuve, kol būsite pasiruošę naudoti.
-
Kiekvieną sausainį užšaldykite ir papuoškite citrinos žievele.
- Atšaldykite tešlą, kad ji sutvirtėtų, kad būtų lengviau apvolioti cukraus pudra. Jei praleisite šį veiksmą, tešla bus labai lipni ir sunkiai kočiojama. Jiems taip pat gali prireikti daugiau laiko kepti arba jie subyrės.
- Vietoj vanilės ekstrakto galima naudoti migdolų ekstraktą.
- Sviesto ir cukraus plakimas 5 minutes – tai žingsnis, kuris atrodo nereikalingas, tačiau tai padarius gaunamas lengvas ir erdvus sausainis su traškia plutele.
Kalorijos: 251 kcal, Angliavandeniai: 29 g, Baltymai: 2 g, Riebalai: 14 g, Pluoštas: 0.4 g, Cukrus: 20 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.