Ketaus kepsnys keičia storą ir sultingą kepsnį. Mūsų ketaus kepsnys receptas naudojamas ribeye kepsnys, kuris pagardinamas trupučiu naminių kepsnių prieskonių, o po to apkepamas ir kepamas karštoje ketaus keptuvėje česnakiniame svieste ir žolelėmis.

Sveiki, kepsnių mėgėjai! Jei kepsnių kepate ne ketaus keptuvėje, prarasite! Šis metodas palieka storą, rudą plutą ir sultingą minkštą mėsą viduje.

Be to, rekomenduojame kepti kepsnį žolelių svieste, kurį taip lengva pagaminti ir kuris suteikia kepsniui tiek gilumo.

Mėgstame naudoti ribeye kepsnį – storesnį jautienos gabalą su šiek tiek marmuro, nes šiek tiek papildomų riebalų labai padidina skonį. Antrasis mūsų jautienos pasirinkimas pagal šį receptą būtų NY juostelė!

Jei jums įdomu, kokius kitus kepsnių tipus galite naudoti šiuo metodu, peržiūrėkite kai kuriuos iš jų, kuriuos rekomenduojame toliau.

  • Ribeye kepsnys
  • Niujorko juosta
  • Nugarinės kepsnys
  • Šonas (žr. mūsų ant grotelių kepto šoninio kepsnio receptą)
  • Sijono kepsnys
  • T-kaulų kepsniai
  • Trijų galiukų kepsnys
  • Filė mignons
  • Porterhouse
Kepsnys su sausu įtrynimu.
  1. Nekepkite šalto kepsnio: būtinai išimkite kepsnį iš šaldytuvo bent 20-30 minučių prieš kepdami, kad kepsnys sušiltų iki kambario temperatūros.
  2. Neperkepkite: jei abejojate, stebėkite vidinę kepsnio temperatūrą. Kepdami kepsnį mėgstame visada po ranka turėti mėsos termometrą, kad galėtume jį iškepti iki tobulos temperatūros.
  3. Leisk pailsėti: Baigę kepti kepsnį visada leiskite pailsėti, kad jis galėtų kepti dar 5ºF. Leisdami mėsai pailsėti, jūsų kepsnys bus itin sultingas.
Česnakinis sviestas ir žolelės dubenyje.

Kiekvienas yra skirtingas, kai kalbama apie tai, kaip jiems patinka jų kepsnys. Esame dideli vidutinio ir reto kepsnio gerbėjai, tačiau patikrinkite vidinę kepsnio temperatūrą, kai jis beveik iškeps.

Atminkite, kad kai kepsnys ilsisi po kepimo, vidinė temperatūra ir toliau kils apie 5ºF.

mėsos termometras.

Išbandykite!

Thermoworks Thermapen

Mes prisiekiame naudoti mėsos termometrą, kai kepame bet kokią mėsos gabalą. Thermapen yra mūsų mėsos termometras, kuris veikia kiekvieną kartą.

Šaukštas, ant kepsnio braukantis sviestą.

Kodėl sviestas prieš aliejų?

Šį receptą išbandėme ir su sviestu, ir su aliejumi, ir sviestas vėl ir vėl užkariavo mūsų širdis. Skonis daug geresnis nei aliejaus, be to, sviestas paruduoja ir žinote, kaip mes manome apie rudą sviestą.

Supjaustytas kepsnys lėkštėje.

Patiekite savo ketaus keptuvės kepsnį su…

PS: šiame recepte mėgstame naudoti kepsnio likučius mūsų kepsnių salotoms!

  • Į stiklainį ar nedidelį dubenį sudėkite visus kepsnio prieskoniams skirtus ingredientus ir išmaišykite.

  • Abi kepsnių puses pagardinkite 1 šaukštu kepsnių prieskonių. Įmasažuokite prieskonius į kepsnius ir įsitikinkite, kad jie visiškai padengti. Leiskite kepsniams pastovėti kambario temperatūroje 30 minučių – 1 valandą.

  • Kol kepsnys ilsisi, į dubenį įpilkite sviesto, čiobrelių ir česnako ir maišykite šakute arba šaukštu, kol susimaišys. Atidėkite į šalį.

  • Įkaitinkite didelę ketaus keptuvę ant stiprios ugnies ir leiskite keptuvei labai įkaisti maždaug 5 minutes. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus.

  • Kai kepsnys bus karštas, kepkite 3 minutes. Apverskite kepsnį ir nedelsdami įdėkite pusę sviesto mišinio į keptuvę. Sviestas turi iš karto ištirpti. Atsargiai pradėkite šaukštu dėti ištirpintą sviestą ant kepsnio, kol jis stings dar 3–5 minutes, priklausomai nuo norimo kepsnio paruošimo.

  • Išimkite kepsnį ir palikite 15 minučių pailsėti prieš patiekdami.

  • Išvalykite ketaus keptuvę ir pakartokite 1–5 veiksmus antrajam kepsniui.

  • Ribeye storis: mūsų kepsnys buvo maždaug 1–1,5 colio storio. Jei naudojate storesnį ar plonesnį kepsnį, turėsite pakoreguoti laiką.
  • Šiam receptui primygtinai rekomenduojame naudoti šviežiai maltus juoduosius pipirus. Galite susmulkinti pipirų malūnėlyje arba grūstuve.
  • Ribeye galite pakeisti Niujorko juostele.
  • Nepamirškite, kad šaltas kepsnys neapkeptų. Būtina pašildyti iki kambario temperatūros.
  • Vidinės kepsnių temperatūros
    • 135ºF – reta
    • 140ºF – vidutiniškai retas
    • 150ºF – vidutinė
    • 165ºF – gerai padaryta

Kalorijos: 415 kcal, Angliavandeniai: 4 g, Baltymai: 23 g, Riebalai: 35 g, Pluoštas: 1 g, Cukrus: 1 g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -