Tai Karamelizuoti svogūnų makaronai skonis tarsi prancūziška svogūnų sriuba ir makaronai kartu nukeliautų į saulėlydį. Tai patiekalas, kuris yra ir kreminis, ir karamelizuotas, su skaniai giliais svogūnų skoniais.
Man viskas, kas yra su karamelizuotu svogūnu, yra skirta didybei. Tai toks paprastas būdas paaukštinti bet kokį patiekalą ir suteikti neprilygstamo skonio gylio. Taigi kodėl gi jo nepridėjus prie makaronų? Gali nutikti tik burnoje tirpstančių dalykų, ir būtent tokie yra šie karamelizuotų svogūnų makaronai – verti seilės.
Karamelizuojant svogūnus reikia tik apsišarvuoti kantrybe. Po to pasigaminate padažą, suberkite makaronus, paskrudinkite džiūvėsėlius ir viską sumaišykite, kad apkeptumėte. Tai viskas, ko galite norėti makaronų patiekale ir dar daugiau.
Kaip naudoti kiekvieną svogūnų veislę
Šiam receptui naudojome baltuosius svogūnus, bet galima naudoti ir geltonuosius svogūnus. Taip pat galite naudoti raudonuosius svogūnus, jei tokių turite po ranka; tik atkreipkite dėmesį, kad jie pakeis makaronų spalvą.
Jei nesate tikri, kokio tipo svogūną naudoti kokiam patiekalui, štai trumpas vadovas:
Mes naudojome fusilli makaronus, bet galite naudoti bet kokius mažus makaronus. Kai kurios kitos puikios galimybės yra penne, peteliškė ar net spagečiai. Jų forma ir tekstūra panaši į fusilli ir gerai laikys padažą.
Gruyere arba susmulkintas aštrus baltas čederio sūris būtų puiki parmezano alternatyva šiame recepte. Jie abu turi stiprų riešutų skonį, kuris puikiai dera su karamelizuotu svogūnu.
Kaip pasigaminti karmelizuotų svogūnų makaronų
- Karamelizuoti svogūnus: Šildykite alyvuogių aliejaus a Olandiška orkaitė arba didelis puodas baigta vidutinė/aukšta kaitra. Į puodą suberkite svogūnus ir pagardinkite ⅕ šaukštelio druskos. Išmeskite ir patroškinkite vidutinis/žemas šiluma už 25-30 minučiųmėtyti kiekvieną 10 minučių kol karamelizuosis ir sumažės maždaug per pusę.
- Pridėti česnaką ir glazūrą: Toliau pridėkite česnako prie svogūnų ir kepkite apie 1 minutę arba iki kvapo. Nusausinkite puodą su raudonasis vynas ir nuo puodo dugno nubraukite rudus gabaliukus.
- Sukurti padažą: Pridėkite likusią dalį druskos, Worcestershire padažas, sultinioir vandens prie puodo. Užvirinkite ant stiprios ugnies.
- Virti makaronus: Dabar pridėkite makaronai užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite, kol makaronai suminkštės al dente. Makaronai išvirs, o padažas turėtų sutirštėti. Nuimkite makaronus nuo ugnies ir palikite pailsėti 10 minučių.
- Skrudintos duonos trupiniai: Įkaitinkite orkaitę, kad iškeptų, ir padėkite džiūvėsėliai ant kepimo skardos. Kepkite 1-2 minutes iki auksinės rudos spalvos.
- Surinkti: Paskleiskite džiūvėsėliai į viršų makaronai o tada užpilkite likusia dalimi parmezano sūris.
- Kepti: Puodą perkelkite į orkaitę ir kepkite 2-3 minutes arba iki sūris ištirpsta ir aukso rudos spalvos. Išimkite iš orkaitės.
- Pailsėkite ir patiekite: Leiskite makaronams pailsėti 5-10 minučiųviršuje su šviežių čiobreliųir patiekite iš karto. Mėgaukitės!
štai patarimas!
Sultiniui naudojome Geriau nei tauriųjų metalų pasta. Mums patinka skonis ir patogumas. Jei naudojate supakuotą sultinį, būtinai paragaukite padažo, ar nėra druskos. Kuo sūresnis jūsų sultinys, tuo sūresni bus jūsų makaronai.
Šiuos karamelizuotus svogūnų makaronus galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 3 dienos. Pašildykite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės, prireikus įpilkite vandens ar sultinio, kad padažas atsilaisvintų.
-
Įkaitinkite alyvuogių aliejų olandiškoje orkaitėje arba dideliame puode ant vidutinės / didelės ugnies. Į puodą suberkite svogūnus ir pagardinkite ⅕ arbatiniais šaukšteliais druskos. Išmeskite ir troškinkite ant vidutinės/mažos ugnies 25–30 minučių, maišydami kas 10 minučių, kol karamelizuosis ir sumažės maždaug per pusę.
-
Į svogūnus suberkite česnaką ir kepkite apie 1 minutę arba kol pasidarys kvapnus.
-
Ištepkite puodą raudonu vynu ir nubraukite rudus gabaliukus nuo puodo dugno.
-
Į puodą įpilkite likusios druskos, Vusterio padažo, sultinio ir vandens. Užvirinkite ant stiprios ugnies.
-
Sudėkite makaronus į verdantį vandenį ir virkite, kol makaronai taps al dente. Makaronai išvirs, o padažas turėtų sutirštėti.
-
Nukelkite makaronus nuo ugnies ir palikite 10 minučių pailsėti. Įkaitinkite orkaitę, kad iškeptų.
-
Sudėkite džiūvėsėlius ant kepimo skardos. Kepkite 1-2 minutes iki auksinės rudos spalvos.
-
Ant makaronų viršaus paskleiskite džiūvėsėlius, o tada užberkite likusio parmezano sūrio.
-
Puodą perkelkite į orkaitę ir kepkite 2–3 minutes arba kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės.
-
Leiskite makaronams pailsėti 5-10 minučių, ant viršaus uždėkite šviežių čiobrelių ir patiekite iš karto.
- Naudojome baltuosius svogūnus, bet galima naudoti ir geltonuosius svogūnus. Galima naudoti ir raudonuosius svogūnus, tačiau jie pakeis makaronų spalvą.
- Mes naudojome fusilli makaronus, bet galite naudoti bet kokius mažus makaronus. Sultiniui naudojome geresnę už luitų pastą. Mums patinka skonis ir patogumas.
- Jei naudojate supakuotą sultinį, būtinai paragaukite padažo, ar nėra druskos. Kuo sūresnis jūsų sultinys, tuo sūresni bus jūsų makaronai.
- Makaronų viršui naudojome parmezano sūrį, bet galite naudoti ir gruyere arba susmulkintą aštrų baltąjį čederio sūrį.
Kalorijos: 541 kcal, Angliavandeniai: 81 g, Baltymai: 21 g, Riebalai: 14 g, Pluoštas: 6 g, Cukrus: 10 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.