Labas rytas, pasauli! Šios Žemės riešutų sviesto baltyminės spurgos su šokoladiniu baltymų glaistu yra puikus būdas pradėti savo dieną! Pagaminta iš sveikų ingredientų ir vienoje spurgoje yra 7 g baltymų.

Kai supratau, kaip lengva gaminti spurgas, šiek tiek išprotėjome spurgos (Pažiūrėk mūsų bananų duonos spurgas, obuolių sidro spurgas, keptas moliūgų spurgas!). Bet tada turėjome galvoti, kas būtų, jei galėtume padidinti baltymų kiekį? Nuo to laiko nebežiūrėjome atgal. Šios šokoladinės žemės riešutų sviesto baltyminės spurgos yra drėgnos, purios ir kiek gali būti saldžios.
- Universalūs miltai: Kas padeda sukurti tobulos tekstūros spurgą.
- PB2: Mažesnio kaloringumo, baltymų kupina alternatyva tradiciniam žemės riešutų sviestui, turintis tokį patį puikų skonį.
- Šviesiai rudas cukrus: Suteikia šioms baltyminėms spurgoms klasikinį saldų skonį.
- Klevų sirupas: Suteikia natūralaus saldumo ir prideda drėgmės spurgoms.
- Kiaušiniai: Prideda baltymų ir padeda surišti ingredientus.
- Migdolų pienas: Naudokite nesaldintą paprastą migdolų pieną, kad jis nenuslopintų kitų spurgų skonių.
- Lydytas kokosų aliejus: To prireiks ir tešlai, ir šokoladiniam glaistui.
- Kakavos milteliai: To prireiks ir šokoladiniam glaistui!
Įrankiai ⬇️
- Spurgų keptuvė: Šis receptas yra specialiai sukurtas spurgoms, todėl būtinai turėkite spurgų keptuvę.
- Vielinis stovas: Spurgoms atvėsinti ir glaisto pertekliui nuvarvėti.

Nerekomenduojame PB2 pakeisti tikru žemės riešutų sviestu. PB2 yra nuriebalinti žemės riešutų milteliai, o tai reiškia, kad jame yra mažiau kalorijų ir riebalų, palyginti su įprastu žemės riešutų sviestu. Jis taip pat turi labiau koncentruotą žemės riešutų skonį, todėl puikiai tinka kepti ir dėti į baltyminę spurgų tešlą!
Jei neturite spurgų keptuvės, galite naudoti bandelių formą.
Padarykite šį alternatyvų glaistymą!
Neturite kakavos miltelių savo glaistui? Štai alternatyva, kurioje vietoj to naudojami šokolado drožlės:
- ¾ puodelio šokolado drožlių
- 3 šaukštai PB2
- 1 valgomasis šaukštas kokosų aliejaus
Sudėkite visus ingredientus į mikrobangų krosnelėje saugų dubenį ir kaitinkite 20 sekundžių intervalais maišydami. Kai šokoladas tampa lygus ir blizgus, jis yra paruoštas. Jei glajus per tirštas, įpilkite dar šaukštą kokosų aliejaus.

geriausi patarimai, kaip gaminti geriausias baltymines spurgas
- Kepimo laikas gali skirtis pagal orkaitę, spurgų keptuvę ir aukštį virš jūros lygio. Išbandykite spurgas dantų krapštuku ir pagal poreikį pakoreguokite kepimo laiką.
- Nepalikite spurgų spurgų formoje ilgiau nei 5 minutes po išėmimo iš orkaitės, nes kitaip jos gali iškepti. Jūs nenorite sausų spurgų!
Šias spurgas galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 5 dienos. Jie taip pat gali būti užšaldyti iki 2 mėn.

-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ℉ ir apipurkškite spurgų keptuvę kepimo purkštuvu.
-
Visus sausus ingredientus sudėkite į dubenį ir išmaišykite, kad susimaišytų.
-
Į atskirą dubenį sudėkite visus šlapius ingredientus, atėmus kokosų aliejų, ir išmaišykite.
-
Lėtai supilkite sausus ingredientus į šlapius. Sumaišius, į tešlą įmaišykite kokosų aliejų.
-
Perkelkite tešlą į maišelį ir supilkite į spurgų formą.
-
Kepkite 10 minučių arba tol, kol įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.
-
Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite 5 minutes, tada perkelkite ant grotelių.
-
Kol spurgos vėsta, pasigaminkite glajų. Į dubenį supilkite PB2, kakavos miltelius ir ištirpintą kokosų aliejų ir išmaišykite, kad susimaišytų. Įpilkite vandens po 1 šaukštą iki norimos konsistencijos.
-
Įmerkite spurgas į šokoladą ir dėkite atgal ant grotelių, kad sukietėtų.
- Nerekomenduojame PB2 pakeisti tikru žemės riešutų sviestu.
- Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės, spurgų formos ir aukščio.
- Nepalikite spurgų spurgų formoje ilgiau nei 5 minutes po išėmimo iš orkaitės, nes kitaip jos gali iškepti.
- Jei neturite spurgų keptuvės, galite naudoti bandelių formą.
Alternatyvus glaistymas: Norėdami pagaminti alternatyvų glaistą be kakavos miltelių, ad Sudėkite visus toliau nurodytus ingredientus į mikrobangų krosnelėje saugų dubenį ir kaitinkite kas 20 sekundžių maišydami. Kai šokoladas tampa lygus ir blizgus, jis yra paruoštas. Jei glajus per tirštas, įpilkite dar šaukštą kokosų aliejaus. Pamerkite spurgas į glaistą, ant viršaus apibarstykite pabarstukais ir patiekite.
- ¾ puodelio šokolado drožlių
- 3 šaukštai PB2
- 1 valgomasis šaukštas kokosų aliejaus
Kalorijos: 237 kcal, Angliavandeniai: 35 g, Baltymai: 7 g, Riebalai: 9 g, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 18 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Dalios iš It’s Raining Flour.