Lipnus, saldus ir skaniai daug baltymų turintis Beždžionių duona receptas yra sveikesnis klasikinio skanėsto posūkis. Paslaptis? Sumaišytas varškės sūris! Tai ne tik prideda baltymų, bet ir sukuria minkštą ir drėgną tekstūrą, kuri yra absoliučiai nenugalimas.
Man yra tik keli scenarijai, kai prilipę pirštai yra geras dalykas: kai aš valgau šiuos šaldytus žemės riešutų sviesto baltymus, lipnius sezamo česnako šonkauliukus… IR šią daug baltymų turinčią beždžionių duoną! HEHE. Jį taip lengva pagaminti ir dar lengviau suvalgyti, todėl jis puikiai tiks prie bet kokių priešpiečių užtepimo ar desertų stalo.
Aptepkite jį mūsų grietinėlės sūrio varškės glaistu ir ištraukite kiekvieną kramtomąjį gabalėlį. OMG, tai tiesiog taip gerai.
- Sumaišytas 2% varškės sūris: Norėdami sumaišyti varškę, tiesiog įdėkite jį į trintuvą arba virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tai prideda baltymų ir drėgmės beždžionių duonai. Taip pat naudosite jį glazūroje 😃
- Lydytas nesūdytas sviestas: Tai suteikia duonai sodrumo ir skonio, o cinamono cukrui padeda prilipti prie tešlos.
- Rudasis cukrus: Vietoj baltojo cukraus naudojome rudąjį cukrų, kad skonis būtų gilesnis ir sodresnis.
- Cinamonas: Pagrindinis bet kurio beždžionių duonos recepto elementas. Tai suteikia tokį šiltą ir jaukų skonį!
- Kreminis sūris: Glajui būtinai naudokite minkštą kreminį sūrį.
- Klevų sirupas: Kuo ši beždžionių duona lipni ir saldi!
Mūsų mėgstamiausia
Beast Blender
„Beast Blender“ yra mūsų įprastas trintuvas kokteiliams, padažams, sriuboms ir viskam, kas yra tarp jų. Tai idealus dydis ir vidutinė kaina. O, ir taip galinga!
Šiam receptui naudojome 4 litrų oro gruzdintuvą. Būtinai patikrinkite oro gruzdintuvės dydį ir atitinkamai pakoreguokite receptą, jei naudojate didesnį ar mažesnį dydį.
Mėgstamiausias
Oro gruzdintuvė
Ieškote geriausios oro gruzdintuvės? Mūsų mėgstamiausia yra „Ninja Kitchen“ oro gruzdintuvė. Tai patikima ir nedidelė kaina.
Vietoj sumaišytos varškės galima naudoti graikišką jogurtą. Tai šiek tiek pakeis tekstūrą, bet vis tiek pridės reikiamų baltymų į šį daug baltymų turinčios beždžionių duonos receptą.
štai patarimas!
Oro gruzdintuvėje rekomenduojame naudoti apvalų pergamentinio popieriaus įdėklą. Jei jo neturite, gali tekti sluoksniuoti du popieriaus gabalus, kad susidarytumėte dubenėlio formą.
Likusią beždžionių duoną laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienos. Norėdami pakartotinai pašildyti, kelioms minutėms įdėkite į oro gruzdintuvą, kol sušils, arba naudokite mikrobangų krosnelę.
-
Įkaitinkite oro gruzdintuvą iki 300 ℉.
-
Į didelį dubenį sudėkite jogurtą, miltus, kepimo miltelius ir jūros druską. Naudodami silikoninį arba medinį šaukštą maišykite, kol susimaišys. Tada rankomis spauskite kartu, kol susidarys rutulys.
-
Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus. Išminkyti iki vientisos masės. Viršų gali tekti pabarstyti daugiau miltų, kad jis nebūtų itin lipnus.
-
Padalinkite tešlą į 4 lygias dalis. Susukite į maždaug 6 colių ilgio rąstą. Kiekvieną rąstą supjaustykite į 5 dalis. Kiekvieną gabalėlį susukite į rutulį. Atidėkite į šalį.
-
Į nedidelį dubenį suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną ir išplakite, kad susimaišytų.
-
Kiekvieną rutuliuką apvoliokite ištirpintame svieste, tada perkelkite į cinamono cukrų. Atidėkite į šalį.
-
Oro keptuvę išklokite pergamentiniu popieriumi. Rekomenduojame naudoti apvalų pergamentinio popieriaus įdėklą. Jei jo neturite, gali tekti sluoksniuoti du popieriaus gabalus, kad susidarytumėte dubenėlio formą. Įdėkite visus rutulius į įdėklą. Jie bus liesti.
-
Kepkite ore 20–25 minutes. Kai jie bus paruošti, apačioje bus šiek tiek skysčio. Tai rudojo cukraus tirpimas.
-
Padarykite glaistą: kol beždžionių duona kepa, sudėkite visus ingredientus į dubenį ir elektriniu plaktuvu sumaišykite ingredientus. Įsitikinkite, kad grietinėlės sūris yra suminkštėjęs, kitaip gausite gumuliuotą glazūrą.
-
Prieš patiekdami su glaistu, pailsėkite 10 minučių. Glaistą galite užpilti ant beždžionės duonos arba panaudoti kaip panardintą masę.
- Vietoj sumaišytos varškės galima naudoti graikišką jogurtą. Tai šiek tiek pakeis tekstūrą.
- Mes naudojome 4 qt. oro gruzdintuvė pagal šį receptą.
Kalorijos: 284 kcal, Angliavandeniai: 42 g, Baltymai: 10 g, Riebalai: 8 g, Pluoštas: 1 g, Cukrus: 17 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.