Mūsų Quinoa brokolių ir sūrio užkepėlė yra gerbėjų mėgstamiausias! Jis pagamintas tik iš 7 ingredientų, o vienoje porcijoje yra 29 g baltymų (be mėsos!). Patiekite šį quinoa užkepėlės receptą šį rudenį visai šeimai!
Šiandien pristatome sveikesnį klasikinį brokolių ir sūrio troškinį, kuriame yra quinoa, kad būtų pridėta baltymų! Mano nuomone, mūsų kvinojos sūrio brokolių troškinys yra net geresnis nei tikrasis, nes vienoje porcijoje yra 29 g baltymų, nepažeidžiant jokio skonio.
Jei manote, kad pridėjus quinoa šis brokolių troškinys užtruks ilgai, klystate! Jūs iš tikrųjų kepate šį troškinį su nevirta quinoa, ir viskas bus paruošta per 60 minučių. Taigi, kokių 7 ingredientų jums reikia?
Štai ko jums reikia norint pagaminti kvinojos brokolių ir sūrio užkepą
- Kvinoja: Šiam receptui naudojome quinoa, nes ji soti ir kupina skaidulų!
- Brokoliai: Mums patiko naudoti ne šaldytus, o šviežius brokolius. Pabaigoje buvo brokoliai, kurie vis dar buvo šiek tiek traškūs.
- Sultinys: Šiam receptui galite naudoti bet kokį norimą sultinį. Tiktų vištienos arba daržovių sultinys!
- Pienas: Sukuria itin kreminį troškinį! Naudokite bet kokį pieną, kurį mėgstate.
- Aštrus baltas Čedaras: Šiame recepte naudojome baltąjį čederį. Galima naudoti geltoną spalvą, tačiau įsitikinkite, kad ji yra aštri, kad skonis būtų panašus.
Aš neketinu meluoti. Šis brokolių ir sūrio troškinys labai panašus į mac ir sūrį su brokoliais. Nuostabus GENIUS būdas priversti savo vaikus valgyti daržoves, AMIRIGHT?!
„Su vyru bent 4 kartus per savaitę valgome quinoa patiekalus ir visada ieškau naujų sumanių idėjų ir receptų. Aš tai padariau šį vakarą, ir mums abiem tai labai patiko! Aš taip pat į savo patiekalą įdėjau smulkintų grybų ir česnako, o kitą kartą galėčiau dėti mažiau sūrio. Puikus receptas…ačiū! 🙂” – Andrea H
- Veganiška versija: daržovių sultinys, veganiškas čederio sūris, pienas be pieno. Jūs netgi galite pridėti tofu ar tempeh, kad gautumėte šiek tiek veganiškų baltymų!
- Protein Boost: Jei norite į troškintuvą įdėti dar daugiau baltymų, įmeskite šiek tiek Instant Pot susmulkinta vištiena!
- Priedai: Prieš kepdami troškintuvą pabarstykite trupiniais. Kad jie apskrustų, padėkite broilerį ant silpnos ugnies 3–5 minutėms.
- Daržovės: Nedvejodami įmeskite papildomų daržovių, pavyzdžiui, grybų, morkų ar bet ko kito, ką mėgstate!
- Sriuba: Vietoj vištienos sultinio ir pieno galite naudoti grybų grietinėlę ir (arba) grietinėlę vištienos sriubą! Šios sriubos suteiks šiek tiek skonio ir kremiškumo.
- Grūdai: Kvinoja yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, tačiau jei jų neturite po ranka arba nesate gerbėjas, galite išbandyti keletą alternatyvų. Rudieji ryžiai arba kapotų žiedinių kopūstų ryžiai puikiai tiks kaip troškinimo pagrindas. Tiesiog būtinai nustatykite gaminimo laiką pagal pasirinktą pakaitalą.
Jei pasibaigus kepimo laikui troškinyje yra per daug skysčio, kepkite dar 10-15 minučių. Jei jau uždėjote viršutinį sūrio sluoksnį, ant viršaus uždėkite skardos foliją, kad ji nesudegtų. Arba prieš patiekiant leisdami troškinimui pastovėti 10 minučių, quinoa įsigers šiek tiek daugiau skysčio.
Šis troškinys šaldytuve išsilaikys maždaug 4 dienas!
Jūs tikrai galite! Šis troškinys yra puikus pasirinkimas ruošiant maistą ar pamaitinti minią. Tiesiog surinkite troškintuvą pagal recepto instrukcijas, tada sandariai uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve iki 24 valandų. Kai būsite pasiruošę kepti, išimkite jį iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje apie 30 minučių prieš kepdami kaip įprasta.
Puodą taip pat galite kepti dieną prieš ir pašildyti naudodami toliau pateiktą pakaitinimo orkaitėje metodą.
Štai keletas pakartotinio šildymo parinkčių:
- Orkaitė: Įkaitinkite iki 350°F. Troškintuvą vėl pašildykite inde, uždengtame (folija arba dangteliu), 20-25 minutes.
- Mikrobangų krosnelė: Pakaitinkite atskiras porcijas uždengtas (plastikine plėvele) ant vidutinės galios 1–2 minutes.
Ką patiekti su kvinojos brokoliais ir sūrio troškiniu
Galite visiškai valgyti šį troškintuvą vieną, bet įdėję šiek tiek daugiau prie šono niekada niekam nepakenks! Jei norite pridėti daugiau baltymų, sumaišykite quinoa brokolių troškinį su sultinga kepta vištienos krūtinėlė, spatchcock vištiena, arba kepta vištiena. Norite šiek tiek daugiau daržovių? Suporuokite savo troškintuvą su rukolos salotos arba a pavasario mišrainės salotos. Trokštate angliavandenių? Pridėkite šiek tiek keptos saldžiosios bulvės į šoną.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375ºF ir apipurkškite kepimo indą kokosų aliejaus kepimo purškalu.
-
Ant troškinimo indo dugno padėkite quinoa, svogūnų ir brokolių žiedynus. Atidėti.
-
Tada į vidutinį puodą supilkite pieną, vištienos sultinį ir druską. Pasukite ant vidutinės-stiprios ugnies ir šluotele nuolat maišykite. Kai skystis įkaista, lėtai įpilkite 4 uncijos. tarkuoto sūrio ir plakite, kol sūris ištirps mišinyje.
-
Supilkite skystį ant troškinimo indo ingredientų ir išmaišykite, kad viskas susimaišytų.
-
Uždenkite skardos folija ir įdėkite į orkaitę 375ºF temperatūroje 30 minučių. Išimkite ir išmaišykite.
-
Pabarstykite papildomai 4 uncijos. tarkuoto sūrio ir vėl pašaukite į orkaitę (neuždengtą) dar 15 minučių.
Kalorijos: 480 kcal, Angliavandeniai: 39 g, Baltymas: 29 g, Riebalai: 22 g, Pluoštas: 5 g, Cukrus: 6 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.