Šie Naminiai sveiki krapų batonėliai skonis kaip Dairy Queen mėgstamiausias, bet naudokite sveikesnius viso maisto ingredientus, tokius kaip graikiškas jogurtas ir klevų sirupas. Turėdami tik 5 ingredientus ir nereikalaujant įmantrios įrangos, galite lengvai pasigaminti šiuos skanius šaldytus skanėstus namuose!
Sveiki Dilly batonėliai FTW!
Šie naminiai Dilly batonėliai buvo pirmas dalykas, kurį kas nors mano namų ūkyje šią vasarą pasiekia šaldiklyje! Jie visada buvo skanėstas, skirtas ypatingoms progoms augant, bet dabar galiu juos gaminti bet kada, kai noriu, be visų dirbtinių ingredientų ir konservantų.
Norėdami juos pagaminti, sumaišykite graikišką jogurtą su klevų sirupu ir vanilės ekstraktu. Tada dėkite juos ant kepimo skardos, užšaldykite, pasigaminkite stebuklingą šokolado kevalą, braukite ant šaldytų batonėlių ir stenkitės nesuvalgyti visų vienu prisėdimu!
Dilly baro ingredientai
- Graikiškas jogurtas: Tai yra „Dilly“ batonėlio pagrindas ir suteikia kreminį, aštrų skonį. Norėdami gauti geriausią tekstūrą, rekomenduojame naudoti 5% arba pilno riebumo graikišką jogurtą.
- Klevų sirupas: Šis natūralus saldiklis jogurtui suteikia saldumo ir padeda išlaikyti jį minkštą ir susmulkintą užšaldytą.
- Vanilės ekstraktas: Šlakelis vanilės ekstrakto išties išskiria šiuos „pasidaryk pats“ krapų batonėlius!
- Šokolado traškučiai: Jie ištirpsta su trupučiu kokosų aliejaus, kad susidarytų klasikinis traškus šokolado lukštas.
- Kokosų aliejus: Į išlydytus šokolado drožles įpylus šiek tiek kokosų aliejaus, sukuriama sklandi, pilama stebuklingo lukšto konsistencija.
Ką galiu naudoti vietoj klevų sirupo?
Rekomenduojame klevų sirupą pakeisti į medus arba agavos nektaras artimiausiam skoniui. Jei norite saldiklio be cukraus, galite naudoti stevija arba vienuolio vaisių ekstraktas. Sureguliuokite kiekį pagal norimą saldumo lygį.
Papuoškite sveikus krapų batonėlius
Šie krapų batonėliai jau yra tokie skanūs savo pagrindine forma, bet kodėl gi nepasilinksminus ir nepridėjus papildomų priedų? Štai keletas idėjų, kaip pradėti:
- Susmulkinti riešutai: Įpilkite šiek tiek traškumo ir baltymų, pabarstydami susmulkintus migdolus, žemės riešutus ar graikinius riešutus ant šokolado lukšto.
- Sausainiai ir saldainiai: Susmulkinti „Oreos“ arba „Heath“ batonėliai, kapotų žemės riešutų sviesto puodeliai arba mini „M&M“ būtų skanūs jūsų krapų batonėlių priedai.
- Pabarstukai: Padarykite šiuos krapų batonėlius dar šventiškesnius, ant šokolado lukšto (asmeninis mano sūnaus mėgstamiausias 🤩) uždėdami spalvingų pabarstukų.
- Šviežias vaisius: Įdėkite šiek tiek vaisinio gėrio, dėdami griežinėliais braškiųaviečių ar mėlynių ant jogurto prieš užšaldant.
- Žemės riešutų sviesto šlakelis: Visiems jums, PB mylėtojams, ištirpinkite šiek tiek riešutų sviestas ir pabarstykite juo ant šokoladinio lukšto, kad skaniai pasuktumėte.
Kaip pasigaminti Dilly batonėlių
Tikrai nesuklysite pasirinkę šį paprastą ir skanų receptą. Štai trumpa veiksmų apžvalga:
- Linijinė kepimo skarda: Kepimo skardą išklokite pergamentu, įsitikinkite, kad ji tilps į šaldiklį. Atidėti.
- Sumaišykite ir supilkite: Pridėkite graikiškas jogurtas ir Klevų sirupas į dubenį ir išmaišykite, kad susimaišytų. Naudoti ⅓ puodelio matavimo puodelis mišinį išpilti ant išklotos kepimo skardos. Išdėkite kaušelius taip, kad jie nesiliestų. Patarimas: Mažesnėms grupėms naudokite 1/4 puodelio kaušelį.
- Užšaldyti: Tada švelniai paskleiskite kiekvieną grupę į apskritimą ir įdėkite popsios lazdelę į kiekvieną grupę. Perkelkite kepimo skardą į šaldiklį bent jau 2 valandos.
- Paruoškite „Magic Shell“: Su maždaug 15 minučių likusį šaldymo laiką paruoškite stebuklingą šokolado lukštą. Įdėkite šokoladą ir kokosų aliejų į mikrobangų krosnelėje saugų dubenį ir pakaitinkite ant stiprios ugnies 20 sekundžių iki blizgios ir vientisos masės, maišydami tarp kiekvienų intervalų.
- Pridėti šokoladą: Išimkite krapų batonėlius iš šaldiklio ir greitai užpilkite ištirpintą šokoladą ant kiekvienos klasterio viršaus, visiškai uždengdami abi puses ir dėkite atgal ant išklotos kepimo skardos. Kartokite, kol bus padengta kiekviena klasteris.
- Vėl užšaldykite: Grąžinkite kepimo skardą į šaldiklį 15 minučių arba kol šokoladas sukietės. Kai šokoladas sustings, patiekite ir skanaukite!
Štai mūsų patarimas Nr. 1!
Mes nustatėme, kad didesnis riebumas graikiškame jogurte arba „Skyr“ neleidžia batonėliams apledėti užšalus. Štai kodėl rekomenduojame 5% arba pilno riebumo graikišką jogurtą, o jei rasite – Skyr jogurtą kaip Painterland seserys! Kuo didesnis riebumas jogurte, tuo šaldytas jis bus kreminis. PATIKĖKITE MUMIS ŠIU.
Laikykite šiuos „pasidaryk pats“ krapų batonėlius sandariuose, šaldiklyje saugiuose maišeliuose arba talpyklose iki 1 mėnuo. Norėdami rezervuoti, leiskite jiems keletą minučių atitirpti prieš mėgaudamiesi!
Daugiau šaldytų skanėstų
-
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Įsitikinkite, kad keptuvė tilps į šaldiklį. Atidėti.
-
Į dubenį supilkite graikišką jogurtą ir klevų sirupą ir išmaišykite.
-
Naudokite ⅓ puodelio matavimo puodelį, kad supiltumėte mišinį ant išklotos kepimo skardos. Išdėkite kaušelius taip, kad jie nesiliestų.
-
Švelniai paskleiskite kiekvieną grupę į apskritimą ir įdėkite popsios lazdelę į kiekvieną grupę. Kepimo skardą perkelkite į šaldiklį bent 2 valandoms.
-
Likus maždaug 15 minučių užšalimo, paruoškite šokoladinį stebuklingą apvalkalą. Įdėkite šokoladą ir kokosų aliejų į mikrobangų krosnelėje saugų dubenį ir kaitinkite aukštoje temperatūroje 20 sekundžių, kol masė taps blizgi ir lygi. Išmaišykite tarp kiekvieno intervalo.
-
Išimkite krapų batonėlius iš šaldiklio ir greitai uždėkite ištirpintą šokoladą ant kiekvienos kekės viršaus, visiškai uždengdami abi puses, ir dėkite atgal ant išklotos kepimo skardos. Kartokite, kol bus padengta kiekviena klasteris.
-
Kepimo skardą grąžinkite į šaldiklį 15 minučių arba kol šokoladas sukietės.
-
Kai šokoladas užšals, mėgaukitės juo iš karto arba laikykite grupes šaldiklyje saugiuose maišeliuose.
- Jogurtas: išbandėme tai su keliais skirtingais jogurtais ir mums patiko riebesnis jogurtas arba „sky“ jogurtas, kaip „Painterland Sisters“.
- Nedvejodami sumažinkite grupes naudodami ¼ puodelio kaušelį.
- Pastebėjome, kad didesnis riebumas graikiškame jogurte yra tai, kas neleidžia batonėliams apledėti. Štai kodėl mes rekomenduojame 5% arba pilno riebumo!
Kalorijos: 254 kcal, Angliavandeniai: 30 g, Baltymas: 6 g, Riebalai: 13 g, Cukrus: 26 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.