Tai jautienos teriyaki makaronų receptas ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ naminiame teriyaki padaže dera itin švelnus marinuotas šoninis kepsnys, troškintos daržovės ir makaronai, todėl skani ir lengva savaitės vakarienė paruošiama patiekti per 45 minutes.
Mums patinka, meilė, meilė, geras receptas „geriau nei išsinešti“, bet JŪS, VAINAI, tai tikrai geriau nei išsinešti. Švelnus šoninis kepsnys, naminis teriyaki padažas, energingi daržovės ir ilgi riebūs makaronai yra nepaprastai geras. Visa įgula tuo mėgavosi per šeimos vakarienę, kai išbandėme 🥰
Žvaigždžių ingredientai jautienos Teriyaki makaronams
Kaip pasigaminti šį receptą
Norėdami gauti visą receptą, slinkite žemyn iki recepto kortelės, kur rasite ingredientų sąrašą ir instrukcijas.
- Marinuoti kepsnį: Pagardinkite kepsnį košerine druska ir ruduoju cukrumi. Įpilkite teriyaki padažo ir žaliojo svogūno ir keletą kartų apverskite mėsą padaže, kad įsitikintumėte, jog visa mėsos plokšte yra padengta.
- Išvirti makaronus: Makaronus išvirkite iki al dente, o prieš nusausindami vandenį, atidėkite 1 puodelį makaronų vandens.
- Supjaustykite ir iškepkite kepsnį: Supjaustykite labai plonomis, 2–3 colių juostelėmis. Didelėje keptuvėje ant vidutinės/stiprios ugnies įkaitinkite avokadų aliejų ir sezamo aliejų, įdėkite mėsos griežinėlius į keptuvę ir kepkite mėsą, kol iškeps iš abiejų pusių.
- Troškinkite daržoves: Išimkite kepsnį iš keptuvės, suberkite papriką ir raudonąjį svogūną ir pakepinkite, kol pradės suminkštėti (bet ne minkšta!).
- Sutirštinkite teriyaki padažą: Į likusį teriyaki padažą įpilkite makaronų vandens, sriracha ir kukurūzų krakmolo ir sumaišykite ingredientus. Padažą užvirinkite ant silpnos ugnies, kol jis pradės tirštėti.
- Sudėkite viską ir patiekite: Į keptuvę sudėkite makaronus, kepsnį ir daržoves ir viską išmaišykite. Ant viršaus pabarstykite likusiais žaliaisiais svogūnais, kalendra, sezamo sėklomis ir išspauskite šviežių laimo sulčių. YUM!
Šoninis kepsnys gali sulaukti blogo repo, nes tai įperkamas jautienos gabalas ir kartais gali būti šiek tiek kietas, jei jį gaminate netinkamai. Būtent todėl mes rekomenduojame jį pagal šį receptą. Jį lengva marinuoti ir supjaustyti, greitai paruošti, jis bus sultingas ir švelnus, jei laikysitės mūsų paprastos instrukcijos – šis receptas yra išbandytas, tikras ir patikrintas!
Mes mėgstame šoninį kepsnį čia, „Fit Foodie Finds“, nes žinome, kaip jį paruošti ir virti, kad jo skonis būtų nuostabus. Turime skanų sous vide flank kepsnių receptą, o mūsų kepsnių fajitas yra puikus savaitės vakaro patiekalas. O, mūsų „Instant Pot“ jautienoje ir brokoliuose taip pat naudojamas šoninis kepsnys!
Geriausias būdas sužinoti, ar jūsų kepsnys iškeptas, yra išmatuoti vidinę temperatūrą. Naudokite šį vadovą kaip nuorodą:
- 135ºF: retas
- 140ºF: vidutiniškai retas
- 150ºF: vidutinis
- 165ºF: gerai padaryta
Mums patinka naminis Teriyaki padažas
Net jei po ranka turite parduotuvėje nusipirkto teriyaki padažo, pažadame, kad mūsų naminis teriyaki yra TAI vertas! Šis klasikinis teriyaki padažas yra šiek tiek pašviesintas tikrais ingredientais, kurie jums labiau tinka, tačiau vis tiek suteikia klasikinį skonį. Tai taip pat reiškia, kad mūsų teriyaki padažas yra mažiau sūrus patiekalas.
Mūsų Teriyaki padažo ingredientai
Šis naminio teriyaki padažo receptas reikalauja 5 pagrindiniai ingredientai ir truputis kukurūzų krakmolo, kad sutirštėtų, tad pradėkime!
Sojų padažas arba tamari: rekomenduojame naudoti įprastą sojų padažą, bet galite naudoti ir mažai natrio turintį sojų padažą, jei tikitės sumažinti druskos kiekį. Be to, tamari galite naudoti kaip variantą be glitimo.
Klevų sirupas: mes mėgstame naudoti klevų sirupą naminiame teriyaki padaže, nes šiltas saldumas žaidžia su sojų padažu ir jums geriau. Drąsiai keiskite į medų.
Susmulkintas česnakas: niekada negalima naudoti per daug česnako! Mes norime malti šviežią česnaką, kad gautume geriausią skonį, tačiau galite nedvejodami pakeisti česnako miltelius arba susmulkintą smulkintą česnaką.
Šviežias imbieras: šviežias imbieras yra toks ryškus šio recepto papildymas, nes jis suteikia gilumo ir kitokio skonio. Visada galite iškeisti į maltą imbierą, bet jums reikia naudoti maždaug 1/2 kiekio.
Sriracha: nors sriracha yra neprivaloma, šiek tiek šilumos užbaigia šį receptą!
Ar galiu tai padaryti su kitais makaronais?
Šiame recepte gali būti naudojami bet kokie makaronai. Mes mėgstame naudoti fettuccini makaronus, bet rekomenduojame naudoti ir kitus ilgus makaronus, pvz spagečiai, angelo plaukaiarba linguine. Malonus teriyaki skonis įsilies į kiekvieną kąsnį, kai suksite makaronus aplink šakutę.
Šį patiekalą geriausia skanauti šviežią, tačiau sandariame inde galima laikyti iki 3 dienos šaldytuve.
-
Šoninį kepsnį perkelkite į troškinimo indą ir pagardinkite ½ šaukšto košerinės druskos ir šaukšteliu rudojo cukraus. Į mėsą įmasažuokite košerinę druską. Mėsą užpilkite puse teriyaki padažo ir į patiekalą suberkite 1 maltą žalią svogūną. Mėsą kelis kartus apverskite padaže, kad įsitikintumėte, jog visa mėsos plokšte yra padengta.
-
Uždenkite mėsą ir perkelkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių arba iki dviejų valandų.
-
Kol mėsa marinuojasi, didelį puodą pasūdyto vandens užvirinkite. Sudėkite makaronus ir virkite iki al dente, 6–8 minutes. Prieš nusausindami vandenį, atidėkite 1 puodelį makaronų vandens. Nukoškite makaronus ir atidėkite į šalį.
-
Kai jautiena pasimarinuoja, išimkite ją iš šaldytuvo ir supjaustykite labai plonomis 2–3 colių juostelėmis. Būtinai supjaustykite mėsą nuo grūdų.
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės/stiprios ugnies įkaitinkite ½ šaukšto avokadų aliejaus ir ½ šaukšto sezamo aliejaus. Kai aliejus įkaista, į keptuvę sudėkite mėsos griežinėlius. Kepkite mėsą, kol iškeps iš abiejų pusių*. Išimkite mėsą iš keptuvės.
-
Įpilkite likusį avokadų aliejų ir sezamo aliejų. Kai aliejus įkaista, į keptuvę suberkite papriką ir raudonąjį svogūną ir pakepinkite 5–7 minutes arba tol, kol raudonieji pipirai pradės suminkštėti. Išimkite daržoves iš keptuvės.
-
Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies ir supilkite į keptuvę likusį teriyaki padažą. Į padažą įpilkite ½ puodelio makaronų vandens, sriracha ir kukurūzų krakmolo ir sumaišykite ingredientus, kol kukurūzų krakmolas visiškai ištirps. Padažą užvirinkite ant silpnos ugnies, kol jis pradės tirštėti.
-
Sudėkite makaronus į padažą ir išmaišykite, kad apsemtų. Sudėkite mėsą ir daržoves ir sumaišykite. Prieš patiekdami pašildykite visą patiekalą. Ant viršaus pabarstykite likusiais žaliaisiais svogūnais, kalendra, sezamo sėklomis ir išspauskite šviežių laimo sulčių.
- Naminio teriyaki padažo receptas (~ 2 puodeliai teriyaki): Ingredientai; 1/2 puodelio sojos padažo, 1/4 puodelio klevų sirupo, 2 šaukštai malto česnako, 1 šaukštas šviežio tarkuoto imbiero Metodas; Į didelį dubenį sudėkite sojų padažą, klevų sirupą, maltą česnaką ir imbierą. Sumaišykite ingredientus ir atidėkite į šalį.
- Galimybė recepte naudoti parduotuvėje pirktą teriyaki padažą, tačiau žinokite, kad tai pakeis patiekalo skonį, nes parduotuvėje pirktas teriyaki padažas būna šiek tiek sūresnis.
- Mes labiau mėgstame šiek tiek rausvos spalvos mėsoje, kepkite ją iki norimo iškepimo.
Kalorijos: 452 kcal, Angliavandeniai: 48 g, Baltymai: 36 g, Riebalai: 12 g, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 17 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.