„Cajun“ krevetės ir kruopos puikiai tinka, kai norisi kažko daug baltymų turinčio, tačiau itin guodžiančio. Cajun krevetės gaminamos iš paprasto naminių cajun prieskonių mišinio ir patiekiamos kartu su kreminėmis kruopomis, pagamintomis su trupučiu graikiško jogurto, kad gautų daugiau baltymų.
Pasisveikinkite su Linley mėgstama daug baltymų turinčia vakariene – cajun krevetėmis ir kruopomis! Tai yra „OG Fit Foodie“ receptas, kurį neseniai iš naujo išbandėme „Fit Foodie“ virtuvėje ir niekas nepasikeitė – tai taip gerai!
Lengvi Cajun krevečių ingredientai
Gerai, šis krevečių receptas. SLAYS. Štai ko jums reikia:
- Jumbo krevetės
- Cajun prieskoniai
- Raudonųjų pipirų dribsniai
- Česnako skiltelės
- Druska
- Avokadų aliejus
Tam naudojome savo naminį cajun prieskonį ir jis gana švelnus. Jei naudojate iš anksto paruoštus prieskonius, būtinai sumažinkite pagal tai, kiek prieskonių jums patinka!
Kaip paruošti krevetes
Tai 2 etapų procesas – marinuoti ir tada kepti!
- Pradėkite pagardinkite krevetes cajun prieskoniais, raudonųjų pipirų dribsniais, druska ir česnako skiltelėmis. Kai ruošite likusį receptą, palikite jį šaldytuve, kad jis įsigertų.
- Kai būsite pasiruošę kepti krevetes, nelipnioje keptuvėje ant vidutinės / stiprios ugnies įkaitinkite avokadų aliejų. Tada pakepinkite krevetes 2 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol jos pasieks 145ºF.
Ar norėtumėte krevetes kepti ore? Peržiūrėkite mūsų keptuvės krevečių receptą!
Ko reikia kruopoms
Šios skanios kruopos gaminamos iš 4 paprastų ingredientų.
- Kukurūzų miltai
- Sultinys
- Graikiškas jogurtas
- Parmezano sūris
Kartais kruopos gali šiek tiek gąsdinti, bet nebijokite. Juos taip lengva pagaminti! Viskas, ką jums reikia padaryti, tai užvirinti kukurūzų miltus ir sultinį ir leisti virti ant silpnos ugnies, kol kukurūzų miltai suirs ir taps kreminiai. Po to įdedate graikiško jogurto (kartais aš dedu papildomai graikiško dėl papildomo kremiškumo) ir parmezano, kad kruopos būtų kreminės. Jie yra NUOSTABU.
Sudedamųjų dalių pakaitalai
Nedvejodami pasigaminkite šias kruopas patys.
- Nors naudojome vištienos sultinio, galite naudoti bet kokį nuovirą! Taip pat galite naudoti vandenį, jūsų kruopos tiesiog nebus tokios skanios!
- Pridedame graikiškas jogurtas dėl aitrumo ir kremiškumo, bet galite naudoti šiek tiek riebios grietinėlės arba praleisti viską kartu!
- Kalbant apie parmezanas, galite naudoti bet kokio tipo sūrį, kurį norite. Tai nebūtinai turi būti parmezanas! Ožkos sūris ar susmulkintas čederio sūris taip pat būtų skanus!
Ar kruopos yra be glitimo?
Taip, kruopos gaminamos iš kukurūzų, o ne iš kviečių! Taigi tiems iš jūsų, kurie neturi glitimo, kruopos yra puikus šalutinis pasirinkimas.
Kaip valgyti likusias kruopas?
Likusios kruopos būna itin tirštos! Visa drėgmė susigeria ir lieka keistas didelis gumulas! Nebijokite, tereikia pašildyti kruopas ir supilti sultinį, kol jis pasieks pradinę konsistenciją!
Nepamirškite šlakelio!
Sąžiningai, šio cajun krevečių ir kruopų recepto salotas būtina pasigaminti! Puikiai lengvas ir subalansuoja kruopų sunkumą bei krevečių prieskonį!
Taip pat esame DIDŽIAI gerbėjai, kad patiekaluose būtų galima derinti karštą ir šaltą maistą. Šaltos kopūstų salotos puikiai dera su kitų dviejų šio patiekalo dalių šiluma!
Mes gaminame savo salotas su savo mėgstamu kopūstų salotų mišiniu (mums patinka šis). Tačiau drąsiai naudokite kapotų kopūstų ir raudonųjų kopūstų derinį!
-
Paruoškite krevetes. Sudėkite visus ingredientus (išskyrus avokadų aliejų) į maišymo dubenį. Viską sumaišykite ir uždenkite plastikine plėvele. Įdėkite į šaldytuvą marinuotis, kol ruošite likusį patiekalą.
-
Paruoškite šlakelį Į vidutinį maišymo dubenį įdėdami pasirinktą šlakelį, kalendrą ir violetinį svogūną. Paruoškite padažą suplakdami medų, obuolių sidro actą ir laimo sultis. Užpilkite užpilą ant skrudintuvų ir išmaišykite. Įdėkite į šaldytuvą.
-
Toliau paruoškite kruopas sultinį užvirinant vidutinio dydžio puode. Suberkite kukurūzų miltus ir sumažinkite, kol užvirs. Virkite apie 5 minutes arba kol sutirštės. Nukelkite polentą nuo ugnies ir įpilkite graikiško jogurto bei parmezano. Gerai išmaišykite, uždenkite skardos folija ir atidėkite. Galiausiai paruoškite krevetes, didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitindami avokadų aliejų. Kai avokadų aliejus bus kvapnus, į keptuvę suberkite krevetes ir prieskonių perteklių. Kepkite krevetes apie 2 minutes iš kiekvienos pusės*. Nuimkite nuo ugnies.
-
Galiausiai paruoškite krevetes kaitinant avokadų aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kai avokadų aliejus bus kvapnus, į keptuvę suberkite krevetes ir prieskonių perteklių. Kepkite krevetes apie 2 minutes iš kiekvienos pusės*. Nuimkite nuo ugnies.
-
Tolygiai paskirstykite polentą, krevetes ir salotas į šešis dubenėlius ar indus. Mėgaukitės!
- Krevetės greitai iškepa. Žinokite, kokia karšta jūsų keptuvė ir kaip greitai gali iškepti krevetės. Kepimo laikas skiriasi priklausomai nuo viryklės.
- Kruopos: būtinai naudokite smulkiai sumaltus kukurūzų miltus, kad jie greitai iškeptų ant viryklės! Naudojome Quaker Yellow Cornmeal. Nesivaržykite įpilti šlakelį pieno ar grietinėlės, kad praskiedžiatumėte.
Kalorijos: 537 kcal, Angliavandeniai: 58 g, Baltymai: 42 g, Riebalai: 15 g, Pluoštas: 8 g, Cukrus: 14 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.