Šios Daug baltymų turintys moliūgų batonėliai yra viskas, kas jums patinka moliūgų pyrage, bet sveikesnė ir patogesnė forma! Juose naudojami paprasčiausi ingredientai ir viename batonėlyje yra 15 g baltymų.
Kas galėtų pagalvoti, kad jogurtas ir moliūgas būtų toks svajonių derinys!? Šiuo metu mano šaldytuve yra tiek daug šių daug baltymų turinčių moliūgų batonėlių… gali tekti kažkam įsikišti 👀. Vis dėlto persivalgyti jais nebūtų didelė problema – juose gausu maistingų ingredientų, tokių kaip moliūgų tyrė, graikiškas jogurtas, granola ir kiaušiniai!
Padaryti juos lengva. Tiesiog viską sumaišykite ir pašaukite į orkaitę. Būtinai patiekite šiuos batonėlius su granola ir klevų sirupu! Tai tikrai sustiprina rudens skonį ir prideda skanų traškumą.
- 2% graikiško jogurto arba „sky“ jogurto: Jei einate graikiško jogurto keliu, 2% yra tinkamas žingsnis, nes jis suteikia malonų kreminį skonį, tačiau nėra per sunkus. Mums patinka pagal šį receptą naudoti Painterland Sisters skyr jogurtą – jis itin kreminis ir turi daug baltymų, todėl puikiai tiks prie šių batonėlių 😃
- Moliūgų tyrė: Itin drėgna ir skani, moliūgų tyrė batonėliams suteikia skanaus saldumo.
- Šviesiai rudas cukrus: Prideda karamelės skonio ir saldumo užuominą, kad subalansuotų graikiško jogurto aitrumą.
- Kiaušiniai: Jie veikia kaip rišamoji medžiaga ir padeda suteikti strypams struktūrą.
- Moliūgų pyrago prieskoniai: Šiltų prieskonių, tokių kaip cinamonas, muskato riešutas, imbieras ir kvapieji pipirai, mišinys. Suteikia batonėliams jaukaus rudens skonio.
- Granola: Mums patinka patiekti savo keptus jogurtinius moliūgų batonėlius su traškia granola! Naudokite savo mėgstamą!
- Klevų sirupas: Galutinis užbaigimas, klevų sirupas prideda saldumo ir sustiprina rudens skonį šiuose batonėliuose.
Jei po ranka neturite šviesiai rudojo cukraus, klevų sirupas būtų geriausias pasirinkimas kaip rudojo cukraus pakaitalas. Jis skaniai dera su moliūgais ir išlaiko saldų rudens skonį!
Šiam receptui rekomenduojame naudoti paprastą arba šiek tiek saldintą granolą. Tai leidžia kitiems skoniams, pvz., moliūgų ir klevų sirupui, išryškėti, neapsunkinus stipriai aromatintos granolos. Pasinaudokite geriausiu sprendimu!
štai patarimas!
Šis moliūgų batonėlių receptas turėjo būti patiekiamas šiltas (dar žinomas kaip pusryčiai!), bet skanus ir šaltas! Jei norite, įpilkite šlakelį plaktos grietinėlės, kad ji būtų labiau desertinė. Jei patieksite šį šaltą, palaukite, kol bus paruošta patiekti.
Šiuos keptus jogurtinius moliūgų batonėlius galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 5 dienos.
Norėdami pašildyti, tiesiog kepkite orkaitėje 1 val 350°F už 10-15 minučių arba pakaitinti mikrobangų krosnelėje apie 30 sekundžių.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ℉ ir 8 × 8 colių kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
Į didelį dubenį sudėkite jogurtą, moliūgų tyrę, rudąjį cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir moliūgų pyrago prieskonius ir išplakite.
-
Jogurto mišinį perkelkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30 minučių. Pyrago centre vis tiek turėtų būti nedidelis virpėjimas.
-
Iškepusį jogurtą leiskite atvėsti 10 minučių.
-
Patiekite su granola ir šlakeliu klevų sirupo.
- Šis receptas rašomas patiekti šiltą, bet tikrai galima patiekti ir šaltą. Įdėkite šlakelį plaktos grietinėlės, kad būtų desertesnis. Jei tieksite šaltą, palaukite, kol bus paruošta patiekti.
- Šiame recepte vietoj rudojo cukraus galima naudoti klevų sirupą.
Kalorijos: 351 kcal, Angliavandeniai: 65 g, Baltymai: 15 g, Riebalai: 5 g, Pluoštas: 3 g, Cukrus: 50 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.