Mūsų naminis karamelizuotų svogūnų padažas greitai taps jūsų mėgstamiausiu vakarėlio užkandžiu! Jame gausu nuostabaus pikantiško skonio, orkaitėje skrudintų svogūnų ir česnako skiltelių bei kreminio graikiško jogurto ir grietinės.
Šiek tiek saldus, visiškai pikantiškas ir žaviai tirštas karamelizuotų svogūnų užkandis yra mūsų vakarėlių užkandis, jau daugelį metų. Tai visada pirmasis užkandis, kuris dingsta žaidimo dieną, daro įspūdį miniai, gaminamas iš sveikų ingredientų ir lengvai paruošiamas, nereikia daug indų valyti!
Skrudinkite svogūnus ir česnakus orkaitėje, tada viską sumaišykite su graikišku jogurtu, grietine ir kai kuriais prieskoniais, kad gautumėte geriausią programą. Jis yra visiškai universalus, puikaus skonio su daržovėmis, krekeriais ir kt., ir yra kupinas skonio. Padarykite dvigubą (ar net trigubą!) partiją kitam susirinkimui. Pasitikėk mumis! Šis panirimas išnyks 😉
„Šis receptas buvo toks skanus ir taip lengva pagaminti!! Kas žinojo, kad galite karamelizuoti svogūnus orkaitėje!! Valgėme su traškučiais, krekeriais ir daržovėmis! – Aleksas
Tinkinkite šį karamelizuotą svogūnų ir česnakų padažą pagal savo skonį naudodami bet kurį iš šių mainų ir variantų:
Mūsų geriausi patarimai gaminant šį panardinimą
Dvigubai arba trigubai pamaitinti minią: Kadangi svogūnus sukraunate kepimo skardos viduryje ir jie neužima per daug vietos, drąsiai padvigubinkite arba patrigubinkite receptą, kad pamaitintumėte minią nepailgindami pasiruošimo laiko!
Nedeginkite svogūnų: Skrudindami svogūnus įsitikinkite, kad jie visi liečiasi vienas su kitu ant keptuvės. Jei ant kraštų yra stribų, jie greičiausiai sudegs. Laikykite juos krūvoje, kad nesudegtumėte – tai neabejotina.
Šis mirkymas greitai išnyksta, todėl neplanuokite, kad jo liks! Jei turite karamelizuotų svogūnų padažo likučių, laikykite jį sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.
Pasigaminkite karamelizuotų svogūnų padažą
Yra keli būdai, kaip pasinerti iš anksto, o tai gali būti naudinga, jei planuojate susibūrimą ar vakarėlį:
- Supjaustykite svogūnus ir paruoškite česnako galvą. Įdėkite į sandarų maišelį (išleiskite kuo daugiau oro) ir prieš kepdami laikykite šaldytuve iki 2 dienų. Kai būsite pasiruošę gaminti panardinimą, vadovaukitės receptu, kaip parašyta.
- Vykdykite receptą atlikdami 6 veiksmą. Kai svogūnai ir česnakai visiškai atvės, perkelkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 2 dienų, prieš tęsdami receptą.
Šį panardinimą galite patiekti karštą arba šaltą, bet mes mieliau karštus svogūnus suberiame tiesiai į graikiško jogurto mišinį ir valgome iš karto. Kitos mūsų išbandytos idėjos:
- Kaip panirimas: Šis receptas visų pirma yra kreminis padažas šviežioms daržovėms, krekeriams, riestainiams, crostini, traškia duona.
- Užtepkite jį ant sumuštinio: Šis karamelizuotų svogūnų padažas būtų skanus priedas prie daugybės sumuštinių! Pridėkite jį prie mūsų pusryčių sumuštinio arba paragaukite ant mėgstamo delikatesinio sumuštinio.
- Vištienos salotose: Tai gali atrodyti beprotiškai, bet susmulkinkite vištieną ir sumaišykite su 1/2 puodelio iki 1 puodelio šio karamelizuoto svogūno padažo, kad gautumėte NUOSTABIAS vištienos salotas. Iš proto!
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400ºF.
-
Į kepimo skardą sudėkite baltuosius svogūnus. Į svogūnus įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Pakepinkite svogūnus, kol jie visi pasidengs aliejumi. Surinkite visus svogūnus į keptuvės vidurį, kad jie visi būtų krūvoje. Jei jie bus išskleisti, jie sudegs.
-
Atvirą česnako galą paleiskite po vandeniu, kad gvazdikėliai sušlaptų. Apšlakstykite 1 arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus ir apvyniokite česnako galvutę į skardinę foliją. Padėkite jį ant kepimo skardos.
-
Svogūnus kepkite 40–50 minučių, kas 20 minučių išmesdami, kol svogūnai paruduos ir karamelizuosis.*
-
Kol svogūnai kepa, į dubenį įpilkite graikiško jogurto, grietinės, Worcestershire, šviežių čiobrelių, likusios druskos, pipirų ir išmaišykite.
-
Kai svogūnai karamelizuosis, paimkite virtuvines žirkles ir perpjaukite svogūnus, kad jie būtų supjaustyti mažesniais gabalėliais.
-
Į jogurto mišinį suberkite svogūnus ir išspauskite skilteles iš česnako galvos. Sutrinkite gvazdikėlius šaukšto nugarėlėmis ir sumaišykite visus ingredientus, kad susimaišytų.
-
Mėgaukitės iš karto su krekeriais arba crostini arba uždenkite ir atšaldykite. Panardinimas taps aromatingesnis, kuo ilgiau stovės.
- Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.
- Naudojome baltuosius svogūnus, bet tiks ir geltoni arba raudoni svogūnai.
Kalorijos: 95 kcal, Angliavandeniai: 6 g, Baltymai: 3 g, Riebalai: 7 g, Pluoštas: 1 g, Cukrus: 3 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.