Jei turite baltųjų ryžių likučių, tai Aštrios lašišos traškūs ryžių dubenys šaukia tavo vardą! Mes paėmėme viską, ką mėgstame aštriuose lašišos sušių suktinukuose, ir viską sudėjome į dubenį – jūs atspėjote. Viena dalis aštrios lašišos, viena dalis traškių ryžių ir viena dalis agurkų salotų.
Mano įprastas sušių užsakymas beveik visada yra aštrus lašišos vyniotinis, bet išsinešimui brangu… ir šie dubenėliai yra puiki alternatyva, kai norisi naminio patiekalo. Juos lengva paruošti, o išvirti tereikia likusių ryžių! Tai tikrai viskas, ko galite norėti traškiame ryžių dubenyje, o tada šiek tiek.
Kokie nuostabūs šie dubenys?! Visi žinote, kad čia esame dideli dubenėlių receptų gerbėjai ir dažniausiai bandome išnaudoti ką nors, kas liko, kaip vieną iš elementų. Šiuo atveju likę ryžiai! Nesvarbu, ar ką tik valgėte išsinešimui, ar pagaminote didelę partiją namuose, parodysime, kaip iš jų paversti traškiausius traškius ryžius. Pridėkite likusius šiuos elementus ir galėsite valgyti vieną iš mūsų mėgstamiausių receptų, kuriuos sukūrėme per ilgą laiką.
Mūsų traškių ryžių lašišos dubenėlių elementai
Suši tipo lašiša: Savos marinavome medaus, sriracha ir gochujang padaže. Lašiša puikiai aštri ir primena aštrų tuno suktinuko įdarą, nes ją smulkiai sumalome. Tai tikrai taip gerai.
Likę ryžiai: Neišmeskite likusių ryžių! Šiuose dubenėliuose esantys traškūs ryžiai yra ore kepti ryžių likučiai, sumaišyti medaus, čili česnako padaže.
Agurkų salotos: Ar kada nors laužėte agurkus?! Dabar tavo šansas. Iš tikrųjų tai labai smagu gaminti. Jame taip pat rasite nori, raudonojo svogūno ir marinuoto imbiero 😊
Mėgstamiausias
Oro gruzdintuvė
Ieškote geriausios oro gruzdintuvės? Mūsų mėgstamiausia yra „Ninja Kitchen“ oro gruzdintuvė. Tai patikima ir nedidelė kaina.
Nors traškūs ryžiai išeis geriausiai (traškiausi!), jei bus naudojami ryžių likučiai, tačiau jei jų neturite po ranka, nebijokite. Tiesiog padarykite lipnių ryžių partiją ir padėkite ant kepimo skardos šaldytuve 60 minučių, kad atvėstų ir šiek tiek išdžiūtų. Tada tęskite receptą, kaip parašyta 😃
Tikrai! Geriausiai tiks lipnūs ryžiai arba likę ryžiai, nes jie geriau sulimpa į gumulėlius, tačiau išbandėme tai ir su likusiais rudaisiais ar baltais ryžiais.
Tiesą pasakius, pats paprasčiausias variantas yra nusipirkti indelį parduotuvėje pirkto rauginto imbiero 😂 Norėdami marinuoti patiems, plonai supjaustykite šviežią imbierą ir įdėkite į stiklainį lygiomis dalimis. ryžių actas ir vandens. Pridėti brūkšnį druskos ir cukraus paragauti, tada leiskite pastovėti bent jau 30 minučių prieš naudojant.
Visai ne! Jei nenorite naudoti žalios lašišos, tame pačiame marinate marinuokite lašišos filė. Norėdami kepti lašišą, įkaitinkite orkaitę, kad iškeptų. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir perkelkite lašišą ant kepimo skardos. Apkepkite lašišą 8-10 minučių arba kol lašiša susmulkins. Išimkite iš orkaitės ir patiekite.
Gochujang gali būti pakeistas bet kokia kita aštria čili pasta ar padažu, pvz sambal oelek arba harissa. Sriracha taip pat gali būti pakeista kita karštas jūsų pasirinktas padažas. Vietoj medaus galite naudoti klevų sirupo arba agavos nektaras. Šiam receptui taip pat galite naudoti visas turimas daržoves. Paprikos arba morkos būtų puikaus skonio!
štai patarimas!
Maldami lašišą pagalvokite, kaip lašiša atrodo klasikiniame aštriame tuno vyniotinyje – labai gerai. Nedvejodami supjaustykite lašišą gabalėliais, plonais griežinėliais ar malta. Eksperimentuokite su skirtingomis formomis ir dydžiais, kad surastumėte tai, kas geriausiai tinka jums ir jūsų patiekalui!
Jei turite likučių, lašišą ir ryžius laikykite atskirai nuo salotų ir priedų. Tai neleis salotoms permirkti ir išliks viskas šviežia iki pat 3 dienos šaldytuve.
-
Paruoškite lašišą. Į didelį dubenį įpilkite gochujang, sriracha, sojų padažo, medaus, ryžių acto ir avokadų aliejaus ir sumaišykite. Sudėkite lašišą ir išmeskite, kad apsemtų. Uždenkite ir perkelkite į šaldytuvą.
-
Tada paruoškite agurkų salotas. Tada padėkite agurką ant pjaustymo lentos, ant agurko uždėkite pergamento arba plastiko gabalėlį ir sunkiu virtuvės įrankiu (siūlome kočėlu) susmulkinkite agurką į 2–3 colių gabalus.
-
Agurkus sudėkite į dubenį, įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir išmaišykite. Leiskite agurkui pailsėti 15-20 minučių, kad iš agurko pasitrauktų vanduo. Išmeskite skysčio perteklių iš dubens. Nepraleiskite šio žingsnio, kitaip gausite vandeningas salotas.
-
Kai agurkai bus paruošti, įpilkite likusios druskos, raudonojo svogūno, imbiero ir džiovintų jūros dumblių. Išmeskite, kad sujungtumėte. Atidėkite į šalį.
-
Įkaitinkite oro gruzdintuvą iki 400ºF. Išmeskite likusius ryžius (ryžiai turi būti likę ir šalti) į čili česnakų padažą, medų, sojų padažą ir kukurūzų krakmolą.
-
Kai oro gruzdintuvė įkaista, į keptuvę įpilkite vieną sluoksnį ryžių. Virkite 8-10 minučių arba kol ryžiai taps traškūs. Išimkite ryžius.
-
Kartokite 6 veiksmą, kol visi ryžiai taps traškūs. Ryžius supjaustykite į mažus gabalėlius arba atskirus ryžių gabalėlius.
-
Sudėkite į dubenėlius tolygiai paskirstydami lašišą, ryžius ir salotas 4–6 dubenėliuose. Ant viršaus uždėkite šviežią avokadą, marinuotą imbierą ir kewpie.
- Maldami lašišą pagalvokite, kaip lašiša atrodo klasikiniame aštriame tuno vyniotinyje; tai labai gerai. Jei norite, nedvejodami supjaustykite lašišą gabalėliais.
- Jei nenorite naudoti žalios lašišos, tame pačiame marinate marinuokite lašišos filė. Norėdami kepti lašišą, įkaitinkite orkaitę, kad iškeptų. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir perkelkite lašišą ant kepimo skardos. Kepkite lašišą 8–10 minučių arba tol, kol lašiša susmulkins. Išimkite iš orkaitės ir patiekite.
Kalorijos: 441 kcal, Angliavandeniai: 48 g, Baltymai: 28 g, Riebalai: 15 g, Pluoštas: 4 g, Cukrus: 9 g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.